Venēcijas mērs arestēts korupcijas lietā • IR.lv

Venēcijas mērs arestēts korupcijas lietā

29
Venēcijas mērs Džordžo Orsoni. Foto: AFP/LETA

Viņš un vēl 34 cilvēki apsūdzēti par 20 mijonu eiro piesavināšanos

Itālijas policija trešdien piemērojusi mājas arestu Venēcijas mēram Džordžo Orsoni un vēl 34 personām saistībā ar korupcijas izmeklēšanu plūdu barjeras celtniecības projektā, ziņo LETA/AFP.

Venēcijas mērs un vēl 34 personas, tai skaitā vairāki politiķi, uzņēmēji un atvaļināts policijas ģenerālis, apsūdzēti par 20 miljonu eiro piesavināšanos no valsts naudas.

Itālijas mediji vēsta, ka šī nauda pārskaitīta uz ārvalstu bankas kontiem un izmantota politisko partiju finansēšanai.

Orsoni advokāts paziņojis, ka viņa klientam izvirzītās apsūdzības izskatās maz ticamas, un norādījis, ka tās nākušas no personām, pret kurām jau tiek veikta izmeklēšana.

Projekts “Mose” tika sākts 2003.gadā un līdz šim izmaksājis valstij aptuveni 5,4 miljardus eiro. Gar Venēcijas lagūnu 20 kilometru garumā tiek izbūvētas 78 kustīgas barjeras, kas pasargās pilsētu no applūšanas. Plūdu barjeru bija plānots pabeigt šogad, bet projekta īstenošanu aizkavējusi virkne problēmu.

Projektā iesaistīti aptuveni 50 apakšuzņēmēji.

Korupcijas izmeklēšanas gaitā Venēcijas prokuratūra pieprasījusi arestēt arī bijušo Venēcijas reģiona gubernatoru un parlamenta locekli Džankarlo Galanu, kurš savulaik ieņēma kultūras ministra amatu. Lai atceltu Galanam tiesisko imunitāti, nepieciešams parlamenta balsojums.

Galana pārstāv bijušā premjerministra Silvio Berluskoni konservatīvo partiju “Forza Italia” (“Uz priekšu, Itālija!”), savukārt Orsoni ir no valdošās Demokrātiskās partijas (PD). Galana 2003.gadā sāka “Mose” projektu kopā ar Berluskoni.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu