Porošenko Varšavā tiekas ar Obamu un Keriju • IR.lv

Porošenko Varšavā tiekas ar Obamu un Keriju

29
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (no kreisās) tiekas ar ASV prezidentu Baraku Obamu. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV ir gatavas atbalstīt Ukrainu ilgtermiņā

Ukrainas prezidenta vēlēšanu uzvarētājs Petro Porošenko trešdien Varšavā tikās ar ASV prezidentu Baraku Obamu un ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, ziņo LETA/DPA.

Obama tikšanās laikā pavēstīja, ka ASV ir gatavas atbalstīt Ukrainu ilgtermiņā. “Savienotās Valstis ir absolūti apņēmības pilnas būt kopā ar Ukrainas tautu ne tikai nākamajās dienās, nedēļās, bet nākamajos gados,” pēc tikšanās sacīja Obama, piebilstot, ka viņu iespaidojis Porošenko redzējums.

Vienlaikus Obama paziņoja, ka ASV palielinās neletālo militāro palīdzību Ukrainai, arī piegādās nakts redzamības brilles.

Savukārt Porošenko izteica pateicību Obamam par atbalstu, kas, pēc viņa teiktā, ir “ārkārtīgi nozīmīgs”. Tikšanās priekšvakarā Porošenko bija izteicis atzinību Rietumu solidaritātei Ukrainas konflikta jautājumā. “Mēs redzam, ka šobrīd visa pasaule ir mūsu pusē. Agresors ir nosodīts ar izolāciju,” otrdienas vakarā Varšavā izteicās Porošenko.

Jau vēstīts, ka gan Porošenko, gan Obama ieradušies Varšavā, lai piedalītos pasākumos par godu Polijas demokrātisko pārmaiņu sākuma 25.gadadienai.

Piektdien Porošenko Normandijā pievienosies pasaules līderiem, piedaloties pasākumos par godu 70.gadadienai kopš sabiedroto spēku desanta Normandijas krastā 1944.gada 6.jūnijā.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu