Gulbis uzvar Berdihu, gatavojas iekļūšanai pasaules ranga desmitniekā • IR.lv

Gulbis uzvar Berdihu, gatavojas iekļūšanai pasaules ranga desmitniekā

21
Ernests Gulbis spēlē. Foto: AFP/LETA

Pusfinālā Gulbis spēkosies ar pasaules otro raketi serbu Novāku Džokoviču vai Kanādas tenisistu Milošu Raoniču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā otrdien ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 pieveica čehu Tomāšu Berdihu un nākamajā nedēļā, visticamāk, pirmoreiz karjerā sasniegs pasaules ranga labāko desmitnieku.

Savā karjerā pirmo “Grand Slam” pusfināla maču Gulbis aizvadīs piektdien, ziņo LETA.

Gulbis maču iesāka pārliecinoši, jau otrajā geimā iegūstot divas breikbumbas, izmantojot pirmo no tām. Līdz ar to pēc astoņām spēlētām minūtēm Gulbis bija izvirzījies vadībā ar 3-0. Tomēr latvietis neapstājās un arī nākamajā geimā ieguva breikbumbu. Tās izspēles laikā pārsvars piederēja Berdiham, bet čehs piegāja pie tīkla un Gulbis, izmantojot situāciju, ļoti veiksmīgi pārcēla viņam bumbiņu pāri, panākot jau 4-0 savā labā.

Pēc šāda ļoti veiksmīga sākuma nākamajā geimā Gulbis piedzīvoja nelielu kritumu un Berdihs uzreiz ieguva trīs breikbumbas, izmantojot otro no tām, kas ļāva samazināt deficītu līdz 1-4. Kritiskā situācijā Gulbis nokļuva devītajā geimā, kad Berdiham bija breikbumba, tomēr Gulbis atbildēja ar divām netveramajām servēm pēc kārtas, noslēdzot pirmo setu savā labā ar 6-3.

Otrajā setā Gulbis divas breikbumbas ieguva jau pirmajā geimā, otro no tām arī izmantojot. Ar vairākām garām un skaistām izspēlēm tenisisti izcēlās trešajā geimā, tomēr šoreiz Berdihs neļāva Gulbim panākt breikbumbas, samazinot deficītu līdz 1-2. Gulbis turpināja darboties pārliecinošāk un piektajā geimā ieguva vēl vienu breikbumbu, bet tā aizstāvēšanas brīdī Berdihs pieļāva dubultkļūdu, kas latvietim jau ļāva izvirzīties vadībā ar 4-1.

Savas serves geimus Gulbis joprojām uzvarēja pārliecinoši, bet septītajā geimā Berdihs pirmoreiz mačā savu servi uzvarēja “sausā”. Tomēr turpinājumā Gulbis noslēdza setu savā labā, nokļūstot vien viena uzvarēta seta attālumā no pusfināla.

Arī trešā seta ievadā cīņas gaita nemainījās un atkal jau pirmajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas, otro no tām izmantojot. Turpinājumā Gulbim nosargāt savas serves bija arvien grūtāk, bet viņš ļoti pārliecinoši noveda maču līdz uzvarai. Pirmo mačbumbu Gulbis ieguva jau devītajā geimā pie pretinieka serves, bet nākamajā geimā latvietis arī noslēdza cīņu.

Gulbis pasaules rangā ieņem 17.vietu, kas ir viņa karjeras rekords, un sacensībās izlikts ar 18.numuru, tāpēc pirmajās divās kārtās nevarēja tikties ar citiem izliktajiem spēlētājiem. Tikmēr 28 gadus vecais Berdihs turnīrā izlikts ar sesto numuru un šo vietu ieņem arī pasaules rangā.

Pusfinālā Gulbis spēkosies ar pasaules otro raketi serbu Novāku Džokoviču vai Kanādas tenisistu Milošu Raoniču, kurš izlikts ar astoto numuru.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu