Viena partija iztērējusi teju visu summu limitētajiem aģitācijas izdevumiem • IR.lv

Viena partija iztērējusi teju visu summu limitētajiem aģitācijas izdevumiem

22
Vēlēšanu iecirknī. Foto: Ieva Lūka, LETA

Neviena no partijām vai to apvienībām nav veikusi aģitāciju par summu, kas pārsniedz tām noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopoto informāciju neviena no partijām vai to apvienībām, kā arī ar tām nesaistīta persona nav veikusi aģitāciju par summu, kas pārsniedz tām noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru. Tomēr viena partija līdz 23.maijam ir izlietojusi 99,86% no likumā pieļaujamo izdevumu daudzuma, informē KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša.

Pēc KNAB informācijas, vēl viena politiskā partija izlietojusi 98% no likumā pieļaujamo izdevumu apmēra, divas politiskās partijas ir pārsniegušas 76%, divas – 22%, viena – 12%, pārējās septiņas izlietojušas līdz 1% no likumā pieļaujamo izdevumu apmēra visu veidu reklāmas izvietošanai, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai.

KNAB ir apkopojis jau vairāk nekā 700 paziņojumus par noslēgtajiem līgumiem vai tajos veiktajām izmaiņām saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu televīzijā, radio, preses izdevumos, internetā, telpās un publiskajās vietās, pasta pakalpojumu izmantošanu, kā arī labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu.

Likums nosaka, ja priekšvēlēšanu aģitācijas periodā KNAB konstatē, ka partija vai to apvienība, kā arī ar tām nesaistīta persona ir veikusi aģitāciju par summu, kas pārsniedz tām noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, KNAB priekšnieks pieņem lēmumu par aizliegumu veikt turpmāko priekšvēlēšanu aģitāciju par maksu.

Kopš 2009.gada, kad spēkā stājās minētā likuma norma, KNAB nav bijis nepieciešams realizēt ar likumu piešķirtās tiesības apturēt kādas politiskās partijas vai to apvienības maksas priekšvēlēšanu aģitāciju.

 

Komentāri (22)

austrisv 23.05.2014. 17.51

Galvenais jau nevis kā ir, bet kā izskatās, un izskatās, ka Gribule jau pārtērējusi vairākkārt aģitācijai atvēlētos izdevumus, jo zombē jau se, ilgi un pamatīgi. Ar zombmateriāliem pilni visi krūmi un krūmmalas, par tramvajiem un trolejbusiem nemaz nerunājot.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu