Ušakovs: viens no galvenajiem uzdevumiem ir konstruktīvas attiecības ar Krieviju • IR.lv

Ušakovs: viens no galvenajiem uzdevumiem ir konstruktīvas attiecības ar Krieviju

17
Nils Ušakovs 9.maijā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Vešņakovs: Visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr cietuši neveiksmi

Egoistisku iemeslu dēļ esmu ieinteresēts, lai Ukrainā būtu miers un mēs turpinātu konstruktīvas attiecības ar Krieviju, konferences “Baltijas forums” atklāšanas ceremonijā sacīja “Saskaņas centra” līderis Nils Ušakovs.

SC politiķis norādīja, ka Latvijai ir svarīga stipra Eiropa, kā arī labas attiecības ar Krieviju, it īpaši laikā, kad pēc pāris dienām sāksies prezidenta vēlēšanas Ukrainā, kā arī Eiropas Parlamenta vēlēšanas Eiropas Savienībā. “Mums visiem ir jāstrādā, lai nerealizētos sliktākie iespējamie scenāriji,” sacīja mērs, ziņo LETA.

“Ļoti egoistisku iemeslu dēļ esmu ieinteresēts, lai Ukrainā būtu miers un lai mēs turpinātu konstruktīvas attiecības ar Krieviju. Tas ir viens no mūsu šīs dienas galvenajiem uzdevumiem,” sacīja Ušakovs.

Savukārt Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs “Baltijas foruma” atklāšanas runā teica, ka visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr ir cietuši neveiksmi.

Vēstnieks norādīja, ka vēlēšanās saprast un veidot attiecības starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju ir saprotama, taču tajā pašā laikā esot saskatāma “ļoti skaudra ironija” – pirmais un galvenais jautājums ES Austrumu partnerībā tagad esot strīds ap Ukrainu.

Tie satricinājumi, kurus cieš Ukraina, ir valsts vēsturiskais mantojums, uzskata Vešņakovs. “Mieru un stabilitāti Eiropā ir iespējams nodrošināt vien tad, kad ES iesaistīsies sadarbībā. Vienmēr, kad Eiropa ir mēģinājusi ierobežot Krieviju, tā ir cietusi neveiksmi,” izteicās Vešņakovs.

“Latvija ES Padomes prezidentūrā ir uzņēmusies lielu atbildību, sakot, ka Austrumu partnerība būs viens no stūrakmeņiem. Mēs saskatījām gatavību diskusijai par šo tematu, taču retorika, maigi sakot, mainījās. Tagad mums piedāvā sadarboties ar ASV, veidojot Eiropas un Atlantijas partnerību. Mēs netaisāmies runāt par divām partnerībām, mēs vēlamies diskutēt bez blokiem, bez dalīšanas skolēnos un skolotājos. Mēs vēlamies vienotu telpu,” izteicās Vešņakovs.

 

Komentāri (17)

Nika 23.05.2014. 19.18

Nav iespejamas konstruktivas attiecibas ar fashistisku, anti-demokratisku, teroristu rezhimu.

“Vešņakovs: Visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr cietuši neveiksmi”

Tiesham? Man gan kaut ka liekas, ka krievzeme pedejo 100 gadu laika jau divas reizes sabrukusi un vienmer sudos dzivojusi. IKP uz vienu iedzivotaju atpaliek pat no Latvijas, ar visiem pasaules bagatakajiem dabas resursiem un cilvekiem ar augsto izglitibu.

+11
0
Atbildēt

0

Pēterītis 23.05.2014. 23.25

“Vešņakovs “Baltijas foruma” atklāšanas runā teica, ka visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr ir cietuši neveiksmi”

Interesanti, ko Vešnakovs uzskata par Krievijas veiksmi? Vai to, ka nesodīti var teroriozēt kaimiņus?

+5
0
Atbildēt

0

ilazdane 23.05.2014. 20.52

Kas ir krievu domasanu?Putins iebruka Ukraina, un mums visiem javeido labas attiecibas ar Krieviju? Liekas ka viss ir atcgarni. Vai krieviem ir iedzimts melot, Stalina laika ka ari tagad?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu