Piektdien Mūzikas namā "Daile" uzstāsies grupa "Zodiac" • IR.lv

Piektdien Mūzikas namā “Daile” uzstāsies grupa “Zodiac”

21
Jānis Lūsēns "Zodiac" koncertā pagājuša gada oktobrī. Foto - Gints Ivuškāns, F64

Iesildītāji – grupa “Laime pilnīga”, pēc koncerta dejas nakts garumā ar dīdžeju Juri Konradi

Šovakar, 23.maijā plkst.21 mūzikas namā “Daile” notiks “Rīgas Melnā balzama Element nakts”, kurā ar stundu garu koncertu uzstāsies vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem – grupa “Zodiac”. 

Viņus iesildīs grupa “Laime pilnīga”, savukārt pēc koncertprogrammas notiks dejas nakts garumā ar dīdžeju Juri Konradi. Vakara gaitā apmeklētāji varēs iepazīt arī “Rīgas Melnā balzama” sērijas jaunāko produktu – “Element”. 

Grupa “Zodiac”, kas zināma arī ar nosaukumu “Zodiaks”, savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau 70.gados. Viņi uzstājušies ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādiem pasaules slaveniem izpildītājiem un grupām kā “J. M. Jarre”, “Space” un “Kraftwerk”. Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. Jāņa Lūsēna vadītās grupas “Zodiac” ieraksts “Disco Alliance” 1980.gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu – tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni “Disco Alliance” kopiju. 

Kopš 2005.gada “Zodiac” instrumentālais sastāvs ir atkal apvienojies, lai sniegtu koncertu Krievijas festivālā “Diskoteka 80”, izpildot instrumentālās kompozīcijas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Panākumu iedvesmoti, mūziķi turpina uzstāties gan Krievijā, gan Latvijā. 2013.gada vasarā “Zodiac” piedalījās festivālā “Positivus”, bet rudenī sniedza koncertu koncertzālē “Palladium”. 

Savukārt rokgrupa “Laime pilnīga” ir nesen atgriezusies no koncertēšanas Budapeštā, kur vienā no prestižākajiem Ungārijas mūzikas klubiem tai bija uzticēts iesildīt Ozija Ozborna kādreizējā ģitārista Džeika Lī pašreizējo sastāvu “Red Dragon Cartel”. Patlaban “Laime pilnīga” strādā pie jauna studijas albuma. 

Biļetes cena 5 eiro, tās nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu