Ukrainas ierēdņi izveduši uz Krieviju 32 miljardus ASV dolāru • IR.lv

Ukrainas ierēdņi izveduši uz Krieviju 32 miljardus ASV dolāru

26
Foto: Raitis Plauks, F64

Ģenerālprokurors pārmet šo līdzekļu izmantošanu separātistu finansēšanai

Bijušie Ukrainas ierēdņi ir izveduši uz Krieviju vismaz 32 miljardus ASV dolāru (23 miljardus eiro), otrdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra, atsaucoties uz ģenerālprokurora Oļega Mahņicka interviju britu laikrakstam «Financial Times». Par to ziņo tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūrām  BNS/INTERFAX.

«Krievijas Federācija pašlaik oficiāli slēpj faktiski noziedzniekus, tādus kā [gāztais prezidents] Viktors Janukovičs, [bijušais ģenerālprokurors Viktors] Pšonka, [bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs] Zaharčenko, neatzīstot viņu vainu,» sacīja Mahņickis.

«Krievijas ģenerālprokurors Jurijs Čaika ir publiski paziņojis, ka Krievija viņus neizdos. Ar Ukrainu sadarbojas visas valstis, izņemot Krieviju. Pēc pēdējiem operatīvajiem datiem, uz Krieviju vien ir izvesti vismaz 32 miljardi ASV dolāru,» sacīja Ukrainas ģenerālprokurors. Viņš uzsvēra – visbriesmīgākais ir tas, ka šie līdzekļi tiek izmantoti masu slepkavību veicināšanai un separātisma finansēšanai.

Mahņickis sacīja, ka uz Ukrainas lūgumiem palīdzēt uz ārzemēm pārvesto naudas līdzekļu atgūšanā ir atsaukušās Austrija, Lihtenšteina un Šveice. Šveices dati liecina, ka 2012.gada beigās Šveices banku kontos bija 2 miljardi ASV dolāru (1,4 miljardi eiro) Ukrainas izcelsmes naudas. Mahņickis uzskata, ka «šī summa nevarēja būt iegūta likumīgā ceļā, vai likumīgi iegūtā šo līdzekļu summa bijusi neievērojama».

«Ukrainas Ģenerālprokuratūra ir sākusi vairākus kriminālprocesus, lai pētītu valsts īpašuma nelikumīgu iegūšanu un nelikumīgas finanšu operācijas,» teikts Ģenerālprokuratūras interneta vietnē. Mahņickis piebilda, ka izmeklēšanas gaitā ir arestēts aizdomās turēto Viktora Janukoviča, Andreja Kļujeva, Aleksandra Janukoviča un Nikolaja Prisjažņuka personīgais īpašums, kā arī līdzekļi viņu kontos Ukrainas bankās – gandrīz 1,3 miljardi grivnu (82,5 miljoni eiro), tai skaitā vērtspapīros 1,167 miljardi grivnu (74 miljoni eiro), vairāk nekā 9,6 miljoni ASV dolāru (6,9 miljoni eiro) un 214 tūkstoši eiro.

Komentāri (26)

piziks 29.04.2014. 09.17

Kā jau bija paredzams, — jo vairāk konkrētas informācijas par kremlinu marionetēm no Janukoviča laiku Ukrainas — attiecīgo zaglīgumu un laupījumu jau pamanītajiem ceļiem un virzieniem, jo Annas argumenti arvien ļenganāki un tuvāki “sam durak” klasikai. Nekādas profesionaļaš meistarības, ne velti viņas “savējie” viņu uz IR komentiem izstūmuši, un pat te — vien pašpazīmēšanās, jo nevienu te pārliecināt nespēj, kur nu vēl ko argumentēt kaut Kiseļova stilā. Gandrīz vai žēl metas, pat pasmieties jau nehumāni. :)

Ločmelis vismaz ar google iemācījies operēt, pašam no yandex serveriem jābaidās.

+7
0
Atbildēt

2

    ingazilunska > piziks 29.04.2014. 09.54

    “Plānojam nodibināt meitas uzņēmumu ASV, kur elektrība ir par 60% lētāka, savukārt gāze – par 70% lētāka nekā Latvijā,” intervijā Anetei Ugainei saka Valmieras stikla šķiedras priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns. http://www.diena.lv/latvija/viedokli/valmieras-stikla-skiedra-atvers-razotni-asv-nevis-latvija-14053899

    Jums jāslēdz ciet jūsu valsts, vai nu arī jāsaruna ar Krieviju par lētākām izejvielām, to jums pateiks jebkurš ekonomists.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 29.04.2014. 10.52

    Anna, bet tā valsts, ko Tu sauc par mūsu — tātad ne savu — valsti, Tev tik labi noder, lai droši paslēptos no Krievijas bardaka, bīstamībām, glābtu un koptu savu ādu visās ķemeņa daļās un demokrātiskās brīvības vēl ļauj izklaidēties, nepārtraukti cenšoties ņirgāties par laipnajiem LV aborigēniem, kuri Tev tik izdevīgi.

    Vēl drošāk Latvijas prokremlinu kolorado lenteņiem, — puišiem un vīriem, kam nedraud ne iesaukšana putinspēkos un “nacionālistu lodes mugurā” Ukrainā (kur tādus izmanto kā Kernesu tikko), pat spēriens pa dupsi ne, un vēl tik daudz uzmanības no Krievijas un aprobežotāko eiropeīdu televīzijām dokumentālitāti spēlējošos šovos. Kāda laime, kāds prieks.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 29.04.2014. 09.59

nu jau jau ir šitik daudz naudas aizveduši matuškai, tad jau nekas, ka viņu naudu, kas paslēpta bija Eiropas un ASV bankās dabū Ukrainas pilsoņi! Dots pret dotu, bet matuškai jau ar to vien nepietiek, jo gribas jau būt impērijai, bet nesanāks, jo ukraiņi to neļaus.

+7
0
Atbildēt

0

Ivars Ozols 29.04.2014. 10.10

Tik milzīgu naudas apjomu nevar pārvietot bez valsts ziņas.

Interesanti, vai Krievijas korupcijas apkarojošās iestādes ir pakustinājuši kaut pirkstiņu šajā sakarā.

+5
0
Atbildēt

1

    esmeralda_se > Ivars Ozols 29.04.2014. 10.47

    Ir pakustinājušas ne tikai pirkstiņu. Piesedzot šos darījumus:) Magņitski atceraties?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu