Pentagons: Krievija apliecinājusi ASV, ka neiebruks Ukrainā • IR.lv

Pentagons: Krievija apliecinājusi ASV, ka neiebruks Ukrainā

66
Foto: LETA-AFP

Krievijas aizsardzības ministrs paziņo par manevru beigšanu Ukrainas pierobežā

Krievija ir apliecinājusi Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV), ka tā neiebruks Ukrainā, pirmdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija, vēsta aģentūra BNS/AFP. To paziņojis Pentagona preses sekretārs kontradmirālis Džons Kirbijs, atsaucoties uz ASV aizsardzības ministra Čaka Heigela un Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu otrdienas telefonsarunu, ziņo portāls tvnet.lv.

«[ASV] aizsardzības ministrs [Čaks] Heigels šodien runāja pa telefonu ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, un Šoigu atkārtoti apliecināja, ka Krievijas karaspēks neiebruks Ukrainā,» paziņoja Pentagona preses sekretārs kontradmirālis Džons Kirbijs.

Ministri apsprieda situāciju Ukrainā, un Heigels pieprasīja paskaidrojumus par Krievijas nolūkiem Austrumukrainā. Heigels aicināja izbeigt Krievijas «destabilizējošo ietekmi Ukrainā un brīdināja, ka agresijas turpināšana tālāk izolēs Krieviju un izraisīs lielāku diplomātisko un ekonomisko spiedienu», sacīja Kirbijs.

Heigels «uzsvēra, cik bīstama vēl arvien ir situācija, un pauda vēlmi atrast atbildīgu ceļu uz priekšu», kā arī sacīja, ka Ukraina ir jāiekļauj diplomātiskajās sarunās. Heigels arī lūdza Maskavu palīdzēt «nodrošināt septiņu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) inspektoru atbrīvošanu, kuri pašlaik ir aizturēti Austrumukrainā». Inspektorus no piektdienas ir aizturējuši prokremliskie separātisti Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā, kas nosaukuši viņus par «karagūstekņiem» un grib apmainīt pret Ukrainas varas iestāžu aizturētiem separātistiem.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Šoigu telefonsarunā ar Heigelu aicinājis ASV pieklusināt retoriku par Ukrainas krīzi. «Komentējot Heigela teikto, ka turpinās Krievijas bruņoto spēku masveidīga koncentrēšana pie Ukrainas robežas un destabilizējošas [militārās] mācības, Krievijas [aizsardzības] ministrs aicināja sarunu biedru veicināt maksimālu »retorikas pakāpes» pazemināšanu. Viņš kategoriski noraidīja nepamatotos apgalvojumsu par Krievijas diversiju un izlūkošanas grupu klātbūtni Ukrainas teritorijā, kuras it kā destabilizē situāciju dienvidaustrumu reģionos,» teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Šoigu sacīja, ka Krievijas bruņotie spēki, kas piedalījās mācībās pie Ukrainas robežas, ir atgriezušies pastāvīgās dislokācijas vietās, vēsta LETA/UNIAN. Tas noticis pēc Ukrainas valdības paziņojuma, ka tai nav nodoma izmantot regulāro armiju pret neapbruņotiem iedzīvotājiem. Šoigu sacīja, ka Krievija bijusi spiesta paziņot par plašu militāro mācību sākšanu reģionos pie Ukrainas robežas, reaģējot uz iespēju, ka Ukraina varētu lietot spēka darbības pret mierīgiem iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki aprīlī Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju. Ukrainas, Krievijas, ES un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu.

Komentāri (66)

esmeralda_se 29.04.2014. 10.41

Protams, ka Krievija neiebruks Ukrainā. Tikai ievedīs “miera uzturētājus” vai kko tamlīdzīgu.

Kāds viņiem (putinam, Lavrovam, Šoigu) vēl tic?!

+23
0
Atbildēt

1

    Ivars Ozols > esmeralda_se 29.04.2014. 13.02

    Ja reiz Krievijas īpašnieki vēlas “miera uzturētāju” Ukrainā, tad lai izsaka savu vēlmi ANO drošības padomē, kur viņiem ir pastāvīga dalība. Domāju, ka ar Krievijas apstiprinājumu drošības padome atbalstītu miera uzturētāju ievešanu Ukrainas Austrumos.

    Diemžēl nav tāda lūguma un nebūs, jo miers Ukrainā nav Krievijas interesēs.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dro 29.04.2014. 10.52

Nu kā tad, ka neiebruks, ja ļaus “mierīgajiem iedzīvotājiem” oponentiem uzšķērst vēderus kā deputātam Ribakam.

+21
0
Atbildēt

3

    Inese > dro 29.04.2014. 13.55

    Beta, trulenīte, izlasi:

    «Я обращаюсь к председателю ГУМВД Украины в Харьковской области, руководителям областной прокуратуры и СБУ и довожу до их сведения, что в последнее время я сам и моя семья, в том числе дети, стали мишенью для десятков угроз на фоне политического преследования. За угрозами, связанными со здоровьем и жизнью моей семьи, может стоять Арсен Аваков, бывший губернатор Харьковской области, а теперь – министр внутренних дел Украины», – заявил Кернес.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    silvija > dro 29.04.2014. 14.41

    Trulais urla, neiedrošinies te apsaukāt citus komentētājus. No jebkura normāla publiskā portāla tu jau sen būtu izsperts ar zaldāta zābaku pa trulo pakaļu, tikai paglupā IR redaktore nellija pieļauj šādu ķēzekļu ņemšanos.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 29.04.2014. 12.19

    Un ar snaiperiem iešaus mugurā kā Harkovas mēram, jo tas redz nav ar mieru nodot savu pilsētu rašistiem.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

archoftriumph 29.04.2014. 10.52

tas ko Krievija dara paslaik ar savu diversantu rokaam ir pat sliktaak par atklaatu iebrukumu.

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu