Otrdien Rīgā - "Dejas diena tavā darbā" un "Bal Moderne" • IR.lv

Otrdien Rīgā – “Dejas diena tavā darbā” un “Bal Moderne”

30
Publicitātes foto

Dejos vairāki simti dalībnieku

Starptautiskās Dejas dienas notikumos “Dejas diena tavā darbā” un “Bal Moderne”, kas šodien norisināsies Rīgas pilsētvidē, iesaistīsies vairāki simti dalībnieku, raksta aģentūra LETA.

No plkst.11 līdz 16 pilsētvidē notiks īsu izrāžu sērija “Dejas diena tavā darbā”, kas ar laikmetīgās dejas starpniecību atklās dažādu profesiju pārstāvju ikdienas žestu valodu, tās unikalitāti un skaistumu. Desmit latviešu horeogrāfi kopā ar dažādu profesiju pārstāvjiem, ko mēs redzam vai satiekam ikdienā, – frizieriem, bibliotekāriem, velokurjeriem, oficiantiem, šokolādes meistariem, biļešu kontrolieriem, pārdevējiem un parku dārzniekiem – viņu darba vietās piedāvās miniatūras trīs līdz piecu minūšu kustību izrādes. Skatītāji šos darbus varēs noskatīties, izstaigājot divus maršrutus Stabu ielā un Vecrīgā, virzoties no vienas darba vietas uz nākamo. Katrs maršruts ilgst vidēji stundu. 

Virzība maršrutā “Tērbatas iela-Stabu iela-Avotu iela” sāksies plkst.11, plkst.13 un plkst.15 ar horeogrāfes Evitas Birules priekšnesumu audumu veikalā “Elste”. Horeogrāfe Elīna Lutce piedāvās īsu izrādi frizētavā “Frizurnaya”, horeogrāfe Ramona Galkina bibliotēkā “Avots”, bet horeogrāfs Roberts Muciņš restorānā “Government MR”. 

Toties maršrutā “Vērmanes dārzs-Brīvības piemineklis-Vecrīga” horeogrāfe Agnese Bordjukova dejos ar Vērmanes dārza dārzniekiem, horeogrāfe Kristīne Vismane Dejas dienas aktivitātēs iesaistīs laukumā pie Brīvības pieminekļa esošos velokurjerus, horeogrāfe Jeļena Jacinta viesosies “Zvaigznes Outlet” grāmatnīcā, horeogrāfe Eva Vancāne – “Emila Gustava šokolādē”, horeogrāfe Sintija Siliņa – mūzikas veikalā “Upe”, bet horeogrāfe Katrīna Albuže mēģinās dejā iekustināt “Rīgas satiksmes” biļešu kontrolierus. 

Plkst.19 “Rīga 2014” Kultūras vasarnīcas atklāšanā Esplanādē norisināsies laikmetīgās dejas izrāde “Bal Moderne”, kuras radīšanā piedalās gan profesionāli horeogrāfi no Beļģijas un Francijas, kuri atrodas uz skatuves, gan ikviens skatītājs. “Bal Moderne” princips ir vienkāršs – vakara gaitā visi klātesošie kopā iemācās un nodejo trīs īsas trīs līdz četru minūšu horeogrāfijas. 

Iepriekšēja dejošanas pieredze nav nepieciešama, vienīgais, kam ir jābūt gataviem, ir neliela koncentrēšanās un ļoti daudz prieka. “Bal Moderne” nav nedz nopietna un tehniski sarežģīta dejas klase, nedz diskotēka. Tā ir jautra, solidāra un veselīga pieredze ikviena vecuma un pārliecības cilvēkiem. Šis unikālais projekts ceļo pa pasauli jau 20 gadu, un tajā ir piedalījušies ļoti slaveni horeogrāfi, pavisam jauni talanti un daudzi tūkstoši skatītāju – dejotāju visā pasaulē. 

Visi pasākumi ir bez maksas. “Dejas diena tavā darbā” ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums. Vairāk informācijas www.Riga2014.org un  www.theatre.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu