Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Postošais
ugunsgrēks Rīgas pilī pērn izcēlies ugunsnedrošu būvdarbu dēļ, paziņojusi Valsts policija. Par aizdomās turamajām atzītas trīs personas – viens būvstrādnieks un divas amatpersonas, kuras bijušas atbildīgas par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu. Tuvāko nedēļu laikā Rīgas pils ugunsgrēka lietu nodos kriminālvajāšanai, bet paralēli sāks procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām juridiskām personām – būvuzņēmumiem. Viena no šīm juridiskajām personām ir pilnsabiedrība SBRE.

Sagruvušā lielveikala Maxima jumta konstrukcijas izmeklēšanas eksperimentā neizturēja ūdens svara spiedienu un pārlūza. Jumts sabruka tā, kā eksperti bija plānojuši, apgalvo policijas pārstāvji. Eksperimenta mērķis esot sasniegts, iegūti visi nepieciešamie dati. Zolitūdes kriminālprocesā otrs paredzētais izmeklēšanas eksperiments būs saistīts ar būvkonstrukciju kontrolētu dedzināšanu un uguns nodzēšanu. Savukārt valdība nolēmusi no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 101 713 eiro piešķirt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, lai privātajiem komersantiem kompensētu izdevumus par Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanu.

Eiropas Komisija sākusi procedūru a/s Parex banka restrukturizācijas padziļinātai izvērtēšanai. Tā vērtēs, vai līdz šim sniegtais Latvijas valsts atbalsts un Latvijas priekšlikumi atbilst valsts atbalsta noteikumiem un ES kopējam tirgum. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu