Nīls Ebdens, liek Rolling Stones fanot par Latviju • IR.lv

Nīls Ebdens, liek Rolling Stones fanot par Latviju

1
Integrācijas politika. Kurš kuru?
Foto: Ieva Leiniša, LETA
Pauls Raudseps

 

Leģendārais Rolling Stones ģitārists Kīts Ričardss nav uzstājies Latvijā, taču mūsu valsti noteikti ir pamanījis. To panāca aizrautīgais fans, Vācijā dzimušais latvietis Nīls Ebdens, kurš supergrupai ir sekojis jau teju 40 gadu un redzējis tik daudz koncertu, ka precīzo skaitu vairs neatceras – esot starp 85 un 89 -, un daudzos stāvējis pirmajā rindā, turot hokeja fana šalli ar uzrakstu «Latvija».

Viss sākās tālajā 1976.gadā, kad, vēl būdams Latviešu Ģimnāzijas skolēns, trīspadsmit gadus vecais Nīls ar vecāko brāli Minsterē noskatījās Rolling Stones koncertu. 1982.gadā, kad grupai atkal bija tūre Eiropā, viņš jau aizbrauca uz vairākiem koncertiem Vācijā un Anglijā. Aizraušanās, ko Nīls sauc par hobiju, bija sākusies. Kopš tā laika viņš (Nīlam tagad pieder ceļojumu aģentūra Vācijā, kas organizē braucienus uz Baltijas valstīm) iemīļoto ansambli redzējis trīs kontinentos, gan lielās arēnās, gan vidēja izmēra koncertzālēs, gan mazos klubos.

Daudzi grupas pastāvīgie sekotāji apmeklē koncertus ar kādu sevišķu atpazīšanās simbolu. Japāņiem esot paštaisīti uzraksti, kāds Nīla draugs no Anglijas vienmēr iet ar uzrakstu «Ronnie B Good» («Ronij, esi labs»), kas vienlaikus ir uzmundrinājums Rolling Stones otrajam ģitāristam Ronam Vudam un kalambūrs ar atsauci uz klasisko rokenrola dziesmu Johnny B. Goode.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu