Rinkēvičs apstiprina paaugstinātu spiegu aktivitāti Latvijā • IR.lv

Rinkēvičs apstiprina paaugstinātu spiegu aktivitāti Latvijā

41
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Melnajā sarakstā neiekļaus kultūras darbiniekus, kas atbalsta Krievijas rīcību Ukrainā

Patlaban no Krievijas puses notiek pastiprināta informācijas vākšana par norisēm Latvijā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apstiprināja LNT raidījumā «900 sekundes», vēsta tvnet.lv. Esot vērojama ne vien paaugstināta aktivitāte informācijas vākšanā, bet arī aktīva darbība, lai iespaidotu Eiropas Savienības un NATO lēmumu pieņēmējus.

«Mūsu drošības iestādēm jābūt tikpat aktīvām, veicot pretizlūkošanu,» teica Rinkēvičs.

Ministrs pavēstīja, ka negrasās ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļaut Krievijas kultūras darbiniekus, kas pauduši atbalstu Krievijas rīcībai Ukrainā, vēsta LETA. Rinkēvičs sacīja, ka Latvijai nevajadzētu sekot Krievijai un rīkoties Padomju Savienības tradīcijās, aizliedzot un neļaujot visu, kas nepatīk.

Ārlietu ministrs pauda: lai arī viņam nav pieņemama daudzu Krievijas kultūras darbinieku pilsoniskā nostāja, atbalstot Krievijas agresiju Ukrainā, tas nav iemesls viņu iekļaušanai melnajā sarakstā. «Netaisos sagādāt kādam papildu reklāmu,» sacīja ministrs, tieši neatbildot uz jautājumu, vai tas attiecināms uz festivāla «Jaunais vilnis» viesiem. Viņš gan norādīja, ka šajā gadījumā nedomājot Krievijas rakstnieku satīriķi Mihailu Zadornovu, kuram ir piešķirta uzturēšanās atļauja Latvijā.

Rinkēvičs uzsvēra, ka gadījumā, ja drošības iestādes iesniegs pamatotu informāciju, ka kāda persona vai tās rīcība rada draudus Latvijai, viņš attiecīgi rīkosies.

Kā ziņots, partijas «Vienotība» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK pārstāvji vērsušies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), Rinkēviča un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ar aicinājumu iekļaut valstī uz laiku aizliegto personu iebraukšanas sarakstā Krievijas kultūras darbiniekus, kuri publiski pauduši atbalstu «Krievijas prezidenta Vladimira Putina iniciētai Krimas aneksijai un militārajām darbībām Ukrainā».

Komentāri (41)

silvija 11.04.2014. 13.11

Manuprāt, pēdējais laiks patriekt no ministru amatiem iespējamos Krievijas spiegus, kuriem SAB nedod piekļuvi valsts noslēpumiem.

+15
-4
Atbildēt

3

    Ojārs > silvija 11.04.2014. 14.18

    Kā ziņots, nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK pārstāvji vērsušies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), Rinkēviča un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ar aicinājumu iekļaut valstī uz laiku aizliegto personu iebraukšanas sarakstā Krievijas kultūras darbiniekus, kuri publiski pauduši atbalstu «Krievijas prezidenta Vladimira Putina iniciētai Krimas aneksijai

    —————————————

    Jā , mani arī pārsteidz Rinkēviča un citu RP palieku rīcība sniedzot atbalstu Putina slavinātājiem.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija 11.04.2014. 13.39

    Sen jau izskatījās,ka Rinkevičš ir uz sakariem pats. par to liecināja viņa karjera- strauji augšup! bez tam, ka sir ĀM valsts sekretārs, kura paspārnē tika izveidota tā sūdzībnieku rašistu komisija, lai dabūtu savas vēlmes cauri ANO. Viktors Makārovs it kā esot ausainīša draugs! jauka divotne: Rinkevičš un Makarovs. izskatās abi labi draugi!

    Un tālākā karjera caur Zatlera prezidenta kabnceleju. tagd domāju, ka tieši rinkeviču stums uz premjera krēslu! tā gan būtu laba vadība Rinkevičš un Bērziņš! paši sevi apraksim rašistu skavās, ja tā notiks!

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija 11.04.2014. 17.37

    Nebrīnies Andrej, viņi atstrādā .

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

lindukjis 11.04.2014. 13.30

Daļēji varu atbalstīt Rinkēviča viedokli, jo, cik zinu, tad tās vēstules parakstīšana notikusi labākajā Staļinisma tradīciju stilā; ir identificētas, vismaz, 2 personas, kuras nav tajā laikā bijušas Krievijā un nav zinājušas par tādas vēstules tapšanu, bet viņu paraksti uz tās ir… un “parakstījusi” arī 1 persona, kura bijusi mirusi krietnu sprīdi pirms vēstule tapusi, bet būtu, tomēr, jāizvērtē katra parakstītāja personīgā atbildība un attieksme pret notikumu. Domāju, ka Kobzona vai Ļeščenko attieksme pret putlerismu ir savādāka nekā dažam labam sīkākam kultūristam, kuram nav bijusi liela izvēle…

+11
-3
Atbildēt

0

Edzs 11.04.2014. 16.53

Latvijas valstī iebraukšana ir liedzama ikvienam kas jebkad latviešus ir saucis par fašistiem, šādu darbību vajag kriminalizēt.

atkritīs problēma piemeklēt nozieguma sastāvu Kremļa uzturētiem provokātoriem.

un, aizmirsu kā sauc to Kremļa jokdari kurš stāsta “…pa Rīgas ielām brīvi maršē fašisti kas ir nogalinājuši 200000 ebreju…”, – par to vien tam ir atņemama Uzturēšanās atļauja.

Latvija var skaidrot un var arī neskaidrot kāpēc kādu te neielaiž. ASV Vēstniecība nekad nav paskaidrojusi kāpēc kādam nav izsniegt vīza.

+8
-1
Atbildēt

2

    ingazilunska > Edzs 11.04.2014. 18.14

    “TanteSidra Latvijas valstī iebraukšana ir liedzama ikvienam kas jebkad latviešus ir saucis par fašistiem, šādu darbību vajag kriminalizēt.”

    – В таком случае Латвийскому государству придется платить МИЛЛИОНЫ ЕВРО по искам в ЕВРОПЕЙСКИЙ СУД ПО ПРАВАМ ЧЕЛОВЕКА. Ведь таких истцов очень много.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > Edzs 11.04.2014. 17.50

    Tante Sidra. Bez tam būtu naivi cerēt, ka kremlis no aizkulisēm ļautu par ārlietu ministru būt godīgam, nacionāli domājošam pilsonim. vajag tādu, ko var kompromitēt, piemēram, rinkeviču. Viņš ir no tās sevišķās sugas, ka sdaudz ir ĀM jau pasen.

    Re, kā noēda Kristovski, kurš neizturēja to stulbo saraksti. Noēda un izspļāva.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu