"Splendid Palace" skatāma dokumentālā filma "Teritorija. Vija Celmiņš" • IR.lv

“Splendid Palace” skatāma dokumentālā filma “Teritorija. Vija Celmiņš”

27
Vija Celmiņa. Kadrs no filmas

Filma stāsta par pasaulē pazīstamāko latviešu mākslinieci Viju Celmiņu

Ceturtdien, 10.aprīlī plkst.19 kinoteātrī “Splendid Palace” notika režisora Olafa Okonova veidotās dokumentālās filmas “Teritorija. Vija Celmiņš” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA.

Dokumentālās filmas “Teritorija. Vija Celmiņš” centrā ir latviešu izcelsmes ASV gleznotāja un grafiķe Vija Celmiņa, kas kļuvusi par vienu no ievērojamākajām mūsdienu amerikāņu hiperreālisma virziena māksliniecēm un kura pasaules atzinību guvusi, pateicoties savam īpašajam rokrakstam – bezgalīgā plašuma, kurā ietilpst okeāns, zvaigžņotā debess un tuksnesis, atveidojumam. Viņas darbi iekļauti nozīmīgākajās modernās mākslas kolekcijās pasaulē, piemēram, Metropolitēna muzejā Ņujorkā, Vašingtonas Nacionālajā galerijā un Pompidū centrā Parīzē. 

Dokumentālā filma “Teritorija. Vija Celmiņš” pirmo reizi atklās mākslinieces radošo darbību un unikālo personību. Filmēšanas grupa viesojās pie Celmiņas Ņujorkā un Longailendā, kur viesiem no Latvijas bija ne tikai ekskluzīva iespēja vērot mākslinieci darba procesā, bet arī tikties ar viņas domubiedriem un būt klāt Ņujorkas mākslas notikumos. Filmas fragmenti kļuvuši par daļu no viņas personālizstādes ekspozīcijas, kas apskatāma mākslas muzejā “Rīgas Birža” līdz šā gada 22.jūnijam. Filmu veidojis režisors Okonovs un producente Antra Cilinska, bet kā scenārija konsultante pieaicināta Elita Ansone. 

No 11.aprīļa filma tiks demonstrēta kinoteātrī “Splendid Palace”. Dokumentālā filma ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas un mākslas festivāla “Tete-a-tete” notikumiem.

Vairāk informācijas kino “Splendid Palace” mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu