Ceturtdien Kalnciema kvartālā Nīderlandes studentu foto un video darbu skate • IR.lv

Ceturtdien Kalnciema kvartālā Nīderlandes studentu foto un video darbu skate

32
Publicitātes foto. Foto no Kalnciema kvartāla Facebook lapas

Darbi tapuši projektā “Ārpus”, kas Rīgā norisinājās no 4.aprīļa līdz 10.aprīlim 

Šovakar, 10.aprīlī plkst.19 Kalnciema kvartāla Vīnu veikala zālē norisināsies Hāgas Karaliskās mākslas akadēmijas studentu foto un video darbu skate “Ārpus”, raksta aģentūra LETA. 

Skates laikā projekta dalībnieki dalīsies savā pieredzē un idejās ar rīdzinieku auditoriju, aicinot uz sarunu jomas profesionāļus, interesentus fotogrāfijā, video mākslā, žurnālistikā un jebkurā citā saistītā jomā. 

Darbi tapuši nedēļas projekta “Ārpus” (“Outside”) laikā, kas Rīgā norisinājās no 4.aprīļa līdz 10.aprīlim. Šajā laikā Rīgā viesojās 12 Hāgas Karaliskās mākslas akadēmijas fotogrāfijas, žurnālistikas un kino studenti un divi pasniedzēji no Nīderlandes, kuriem pievienojās arī profesionālas fotogrāfes no Maskavas – Nataša Eremina un Jana Voloviča, kā arī Inga Erdmane no Rīgas. Nedēļas laikā projektā iesaistītie dalībnieki atklāja Rīgu visdažādākajos veidos un formās, izveidojot foto sērijas un videomateriālus saskaņā ar projekta tēmu “Ārpus”. Katrs dalībnieks Rīgu iepazina un dokumentēja caur savu individuālo perspektīvu – aptverot mums ierastus, bet holandieša acīm pavisam savdabīgus Rīgas “paradumus”. Viss nedēļas laikā iegūtais materiāls tika apstrādāts un tagad projekta noslēguma dienā prezentēts Kalnciema kvartālā. 

Hāgas Karaliskās mākslas akadēmijas “www.kabk.nl” Fotogrāfijas departaments ir lielākais visā Nīderlandē, un tā piedāvātā bakalaura studiju programma ir viena no izcilākajām Eiropā. Tajā patlaban mācās 220 studenti un lekcijas pasniedz 30 nepilna laika lektori, kuri jomā darbojas arī kā profesionāļi. Rīgā viesosies bakalaura pretendentu grupa, kuri studē nepilna laika programmā, studijas apvienojot ar savu profesionālo darbu citās jomās, tādējādi spējot piedāvāt pavisam citas kvalitātes pieeju.

Vairāk informācijas Kalnciema kvartāla mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu