Ēģiptē apcietinātos žurnālistus neatbrīvo pret galvojumu • IR.lv

Ēģiptē apcietinātos žurnālistus neatbrīvo pret galvojumu

27
Pēteris Greste (pirmais no labās) kopā ar saviem kolēģiem.

Nākamā tiesas diena Pēterim Grestem un kolēģiem nolikta 10.aprīlī

Ēģiptes tiesa pirmdien neatbrīvoja pret galvojumu trīs apcietinātos raidsabiedrības „Al Jazeera” žurnālistus, kuru vidū ir arī latviešu izcelsmes Austrālijas un Latvijas pilsonis Pēteris Greste.

Viņi tiek apsūdzēti nepatiesu ziņu izplatīšanā un par teroristiskās organizācijas „Musulmaņu brālība”, kura par tādu tika atzīta dažas dienas pirms žurnālistu apcietināšanas, ideju atbalstītājiem.

Pirmdien notika kārtējā tiesas sēde, kurā “Al Jazeera” darbinieki, kuru vidū ir arī BBC bijušais korespondents Kairā Muhameds Fahmi, pirmoreiz varēja vērsties tieši pie tiesneša, ziņo BBC.

Pēteris Greste tiesnesim teica, ka viņš nespēj izteikties arābiski un viņa apsūdzības par aizliegto islāmistu kustību atbalstīšanu ir neadekvātas.

Iepriekšējā prāvas diena bija 24.martā, kad tiesas sēdes starpbrīdī Grestem un viņa kolēģiem, kuri bija ieslodzīti būrī, radās izdevība runāt ar klātesošiem starptautiskajiem žurnālistiem. Greste teica, ka „policistiem, šķiet, ir kolektīva atmiņas zaudēšana. Mēs neesam redzējuši nekādus pierādījumus pret sevi. Mēs cietumā esam pavadījuši trīs mēnešus, un viss balstās uz nepamatotām apsūdzībām, kuras izvirza cilvēki, kuri nesaprot, kā strādā žurnālisti.”

Lietas izskatīšana pirmdien atkal tika atlikta – šoreiz līdz 10.aprīlim. Kopumā šajā lietā ir apsūdzēti 20 masu informācijas līdzekļu darbinieki, bet deviņi no viņiem esot “Al Jazeera” līdzstrādnieki.

Jau ziņots, ka Greste kopā ar vēl diviem „Al Jazeera” žurnālistiem – telekanāla producentu Muhamedu Baheru un „Al Jazeera” Kairas biroja vadītāju Muhamedu Adelu Fahmi – apcietinājumā Toras cietumā Kairā atrodas jau kopš pērnā gada 29.decembra.

 

Komentāri (27)

Inese 31.03.2014. 18.10

Ja jau atbalsta teroristas, tad lai sēž vien tāļāk.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu