Sprūds: Latvijas prezidents dzīvo citā realitātē • IR.lv

Sprūds: Latvijas prezidents dzīvo citā realitātē

134
Latvijas prezidents Andris Bērziņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Politikas pētnieks: Putina vizīte Latvijā nebūtu pieņemama un atbilstoša pašreizējai situācijai

Rodas pamatots jautājums par Valsts prezidenta Andra Bērziņa spēju adekvāti pārstāvēt Latvijas valsti starptautiski, jo viņš “dzīvo citā realitātē”, secina Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds. Viņš laikrakstam “Diena” norāda, ka šādu secinājumu var izdarīt, jo ilgāku laiku vērojot prezidenta darbību.

“Diemžēl Andris Bērziņš nespēj mūs pārstāvēt tā, kā Lietuvu pārstāv Daļa Grībauskaite vai Igauniju Tomass Hendriks Ilvess. Situācija ir tikai pasliktinājusies. Laikā, kad sākās Krievijas agresija Ukrainā, Valsts prezidents vienkārši nebija valstī, bet gan atpūtās atvaļinājumā. Tas lika uzdot jautājumu par viņa rīcībspēju. Vakardienas izteikums par Putina vizīti liek apšaubīt prezidenta spriestspēju,” uzskata Sprūds.

Viņš norāda, ka pašreizējos apstākļos, kad Krievija ir izmesta no G8, uz Baltiju tiek nosūtītas papildu NATO lidmašīnas, Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Latvijā nav iespējama.

“Ja Vācijas kanclere Angela Merkele par Putinu teica, ka viņš dzīvo citā realitātē, tad nupat man liekas, ka arī mūsu prezidents dzīvo citā realitātē,” skarbs ir Sprūds.

Arī Austrumeiropas politikas pētījumu centra direktors Andris Kudors “Dienai” norāda, ka “Putina vizīte Latvijā nebūtu pieņemama un atbilstoša pašreizējai situācijai”.

Ceturtdien Bērziņš LNT raidījumā “900 sekundes” teica, ka ielūgums Krievijas prezidentam Putinam apmeklēt Latviju joprojām ir spēkā. “Ielūgums ir spēkā uz šo brīdi,” teica Bērziņš. Ielūgums Putinam apmeklēt Latviju izteikts jau 2010.gadā un patlaban nav atsaukts. “Dzīve rādīs, viss tas ir process,” vaicāts, kā Latvijai būtu jārīkojas, LNT sacīja prezidents.

 

Komentāri (134)

ligakalnina 28.03.2014. 09.10

Tas plānptrātīgais vecis, kas, pie reizes, ir arī Lemberga marionete, un tas agresīvi – kompleksainais punduris, abi dzīvo Padomju realitātē, tāpēc lieliski saprotas.

Bet, manuprāt, šī nu ir tā reize, kad derēja impičments, Bērziņš nu jau kļūst par Latvijas kauna traipu, labi, iekšpolitikā visi zina, kāda vērtība viņa muldēšanai, bet, ja tāds cilvēks pārstāv Latviju ārzemēs – tas ir apkaunojums valstij.

Nez, kāda ir tā procedūra, lai viņu atstādinātu no amata Latvijā, Lietuvā taču to Paksu reiz atstādināja?

+42
-6
Atbildēt

10

    Dina > ligakalnina 28.03.2014. 11.56

    >> dzeris

    Šis „plānprātīgais vecis” patiesībā Ukrainas konflikta sakarā ir bijis visadekvātākais no viem mūsu puskoka lēcējiem politiķiem. Jo VIENĪGAIS atļāvās uzreiz pateikt ka JEBKURA vardarbība Ukrainā ir nosodāma. To tikai sorozīdu iebaroti kretīni un viņu marionetes var būt tik stulbi, ka cerēt, ka vienmēr un visur Rietumu cūcības paliks nesodītas.

    Un Ukrainā cūcība bija pilnīgi konkrēta – par 5 miljardiem USD tika sarīkots valsts apvērsums. Sagatavota „revoluvionāru” armija, apmācīti un apbruņoti kaujinieki, veikts masveidīgs visādu „viedokļu paudēju” „treniņš”, kur viņiem tika ar karotīti mutītē iebarots, ko un kā brēkt kad „miermīlīgie protestētāji” demolēs valsts iestādes, šaus uz policistiem, slepkavos garāmgājējus un MĒNEŠIEM !! rīkos savu Maidanu. Un beigās vēl ar kreiso roku dodot Jaunukovičam „garantijas” jezuītiski tajā pašā vakarā ar labo deva „otmašku”, ka Maidana bandītiem jāiet šturmēt „Ziemas pili” … Ukrainā tika pārkāpta un denonsēta faktiski VISA pēckara starptautiskā tiesiskuma konstrukcija, kura balstījās uz neiejaukšanās principu citu valstu lietās. Un mūsu kretīni – rusofobie klaķierīši arī tam visam aplaudēja!! Paši parakstot nāves spriedumu arī SAVAI valstij. Krievijai tagad tikai atliek izvēlēties INSTRUMENTU un BRĪDI, lai tieši un precīzi atbilstoši jaunākajām ASV vēstniecības rekomendācijām un Maidana praksei sarīkotu analoģisku apvērsumju, tikai pro-krievisku, Latvijā … jo tā taču tagad var un pat vajag! Mode tāda. Un starptautiskā sabiedrība atbalsta un sajūsmā aplaudē!!

    Krimā mēs lieliski redzējām, ka, pārstājot eksistēt neiejaukšanās principam un līdzšinējai starptautiskā tiesiskuma sistēmai, arī valstu robežu „neaizsakamība” var pārstāt eksistēt. Jeb Rietumi ko, domāja? Ka viņi būs vienīgie, kuri pašu sarīkotajā bardakā un saduļķotajā ūdenī kādu gardu zifteli nozvejos? Un, ka citi stāvēs malā un skatīsies?? Apbrīnojams stulbums no viņu puses. Un vēl lielāks stulbums no mūsu politikāņu puses, kuri pārstāv kā reize valsti, kas atbilstoši šai modei jau nākamajā robežu un valdības revīzijas kārtā var izrādīties kā reize ziftele ar pirmo lotes numuru … :)

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 28.03.2014. 09.27

    > andrejs

    “Saeima viņu var atsaukt ar 75% balsu,… tikai, ņemot vērā kremļa partijas deputātu skaitu, tad ir NEIESPĒJAMI.”

    Tad sanāk tā, ka jālūdz Ušakovam mūs atbrīvot. Āboltiņa prot taisīt politiskās “rebes”,- ja gribētu, atrastu, kā “nopirkt” SC balsis.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > ligakalnina 29.03.2014. 11.47

    Cik nevalstiskās rganizācijās tu esi iestājies? Ja vēl neesi nevienā, tad pēdējais laiks iestāties kādā no nevalstiskām organizācijām un kļut sabiedriski aktīvam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > ligakalnina 28.03.2014. 19.42

    tara. “sabiedrības spiedienam jābūt masīvam”. Kā to praktiski realizēt? ..maidans.. šie brekši tāpat vien neaiziet.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 28.03.2014. 12.29

    VIENĪGAIS atļāvās uzreiz pateikt ka JEBKURA vardarbība Ukrainā ir nosodāma.

    ——————————-

    Miermīlis… :) Latvijā Bērziņš izteicās nedaudz savādāk – “Sen neesat sisti!”… :))))))))))))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 28.03.2014. 09.21

    Saeima viņu var atsaukt ar 75% balsu,, ja nemaldos. Nekas cits nav vajadzīgs, viss parlamenta rokās, tikai, ņemot vērā kremļa partijas deputātu skaitu, tad ir NEIESPĒJAMI.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > ligakalnina 28.03.2014. 12.32

    Nu tad jums vajadzētu redzēt kas notiek Ventspils domē, kad izskan kāds negatīvs viedoklis…:D:D:D

    Tādā gadījumā nemaz nebūtu vajadzīgs “Ventas Balss” rupors/smadzeņu skalotājs.

    Šie ļautiņi ļoti, ļoti, ļoti baidās no atšķirīga viedokļa.

    Tāpēc tas var nostrādāt. Tikai jāceļ kājās pilsoniskā sabiedrība.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    nefratete > ligakalnina 28.03.2014. 11.56

    Kaut kas man liek domāt, ka padomju skolu izgājušajiem kadriem sabiedrības spiediens ir kā pīlei ūdens.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > ligakalnina 28.03.2014. 10.34

    zanE

    Vēl pastāv variants, ka prezidents pats atkāpjas no amata sabiedrības spiediena rezultātā.

    Tikai tādā gadījumā sabiedrības spiedienam ir jābūt masīvam.:D

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 28.03.2014. 10.26

    …DD1…vakardienas balsojums par Satversmes Preambulu pierādīja, ka varam ļoti labi iztikt bez SC balsīm, bet…prezidenta impīčmenta gadījumā svarīgākās būs ZZS balsis, kuras zvaigzne Grigule – Bērziņu pie rokas ieveda Rīgas pilī…ZZS nevar/nedrīkst atzīt savu kļūdu, jo to nepieļaus Lembergs….uz šīs Saeimas sasaukumu būtu lieki cerēt, lai tā atbrīvotu Latviju no kauna traipa, kurš mēģina tēlot prezidentu….

    +17
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 28.03.2014. 08.58

Kad VVF beidzās pilnvaru termiņš, analītiķi teica, ka VVF ir pacēlusi “ļoti augstu latiņu”. Protams, ar to norādot, ka Saeimai būs ļoti grūti atrast līdzvērtīgu prezidentu. Taču Saeima gāja vienkāršāku ceļu un izvēlējās prezidentu, kurš augstu paceltajai latiņai bez pieliekšanās izgāja pa apakšu.

Salīdzinot ar VVF, Zatlers, protams, bija nožēlojams. Taču viņam bija viena ārkārtīgi vērtīga īpašība – spēja mācīties, spēja strādāt ar sevi. Un viņš ir spējis arī daudz ko iemācīties. Lai gan prezidenta institūcijai nebūtu jābūt vietai, kur apgūst “pamata prasmes”.

Un tomēr, izrādās, ka Zatlers nav prezidentūras zemākais punkts. Izrādās, prezidents var būt arī tāds, kuram ne tikai nav “pamata prasmju”, bet nav arī spējas mācīties ābeci. Skolā tāds ir “divnieku karalis”, ar kuru labākā gadījumā skolotājs cenšas strādāt, bet sliktākajā gadījumā bezcerīgi atmet ar roku. NAV VĒRTS.

Taču valsts līmenī šis divnieku karalis diktē valsts kursu, visai pasaulei rāda – “divnieku karaļi ir mūsu izcilības kritērijs”. Es ar šausmām domāju, ka berjozkins būs arī ES prezidents Latvijas prezidentūras laikā!!!!!! Starp citu, Latvija jau ir definējusi savas prioritātes prezidentūras laikā – AUSTRUMU PARTNERĪBA.

No šīs domas vien man metas nelabi.

+41
-8
Atbildēt

19

    Inese > silvija_vitina 28.03.2014. 09.02

    traductrice Kad VVF beidzās pilnvaru termiņš, analītiķi teica, ka VVF ir pacēlusi “ļoti augstu latiņu”.

    ========================

    “Tikai par friziera pakalpojumiem vien Vaira Vīķe – Freiberga piecarpus gados ir iztērējusi 41 tūkstoti latu no nodokļu maksātāju naudas – tas ir neņemot vērā faktu, ka frizieris prezidenti pavadījis visās ārvalstu vizītēs.

    Prezidenta kancelejas darbinieki no darba atbrīvoti tikai par to, ka pārāk „zīmējušies” svītas priekšplānā.

    Vairas Vīķes – Freibergas superdārgā dzīvokļa iekārtojums detalizēti saskaņots ar tā īpašnieci.

    Tikai 2003. gadā vien Vaira Vīķe – Freiberga un viņas svīta restorānā Vincents iztērēja vairāk nekā 35 tūkstošus latu. Kopumā šā restorāna apmeklējumi viņas prezidentūras laikā nodokļu maksātāju kabatas ir patukšojuši par vairāk nekā 163 tūkstošiem latu. Pusgada laikā vien kūkās noēsti 60 tūkstoši latu, bet vairāku gadu laikā – aptuveni 600 tūkstoši.

    Savukārt savas valdīšanas pēdējā pusgadā Vaira Vīķe – Freiberga esot īpaši iecienījusi jevelierizstrādājumu veikalus, kur dārglietu iegādē tērētas iespaidīgas naudas summas.”

    http://s1.bild.me/bilder/060112/7691508c48c9978d7975aac6ea5623b7be94c01.gif

    +4
    -17
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > silvija_vitina 28.03.2014. 11.39

    Kurmītis >> Bet

    Kurmītis >> tara

    Labi rakts!

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Dina > silvija_vitina 28.03.2014. 10.33

    >> Bet

    „…ak Dievs cik labi, ka esam NATO!…”

    Retā reize , kad tev piekritīšu. Kā zināma apdrošināšanas polise gadījumam, ja Kremlī ieperinās kāds no Trako nama izmukšais, tā var noderēt.

    Tikai j’būt ir pāris ļoti stuingriem nosacījumiem, lai mēs netiktu pārvērsti part ASV „lielgabalu gaļu”:

    1. MĒS PAŠI esam tie, kuri nosaka, ko NATO mūsu zemē dara.

    2. MĒS PAŠI ar savu kretīnisko politiku neradam draudus savai valstij un neizaicinām Kremli pievērst mums lielāku vērību, sak, ko tie sīkaliņi man sprunguļus riteņos met …

    Nedz pirmais, nedz otrais punkts mūsu gadījumā ievērots netiek. Mēs, visa valsts un tauta tiekam viennozīmīgi pataisīti par Obamas ķīlniekiem viņa kašķī ar Putinu. Un tagad papildus pie augstākminētā jāsāk lūgt Dievs, lai kāds no Trako nama izmukšais neieperinās arī Baltajā namā …

    Šodienas trakie suņi sēž nevis Kremlī, bet mūsu paša Valdības mājā un Saeimā. Jo tikai traks suns var, Ārlietu ministra amatā esot, skraidīt apkārt pa pasauli un skaļi ķiukstot mēģināt Latviju sanaidot ar Krieviju. Tikai traks suns var aplaudēt Maidanam un leģitīmas valsts varas gāšanas mēģinājumiem ar ārvalstu finanšu un ekspertu atbalstu tepat sev kaimiņos.

    Krima, kur šie trakie suņi BEIDZOT sāka runāt Latvijas drošības interesēm atbilstoši un satraukties par citas valsts teritorijas aneksiju, jau bija tikai sekas pirmajiem diviem. Piezīmēšu – loģiskas sekas.

    Atgriežoties pie pirmā punkta. NATO armijas spēku ievešana nevis vairo, bet gan tieši otrādi – apdraud, daudzkārt pasliktina un vājina Latvijas drošības situāciju. Jo no Krievijas armijas treš- un ceturt-šķirīga mērķa mēs pēkšņi pārvēršamies par pirmšķirīgo. Un nav svarīgi tagad, ka Krievija ar NATO var saķerties kaut kur Ukrainā vai Gruzijā vai pat Sīrijā. Noteicošais būs tas, ka pēkšņi pašā Krievijas militārās drošības pavēderē tikai pārsimt kilometrus no Pēterburgas un Maskavas tagad izrādās, ka atrodas dislocēti NATO Ātrās Reaģēšanas spēki. Kuriem līdz Kremlim ir stundas lidojums helikopterā … Tāpēc no brīža, kad NATO te uzradīsies KATRS viņu solis tiks vērots un uz KATRU NATO karvīru būs notēmēti vismaz pāris krievu stobri. Kuri krīzes situācijā būs gatavi nekavējoties šaut. Konflikta un kara iepsējamība Latvijas teritorijā no tīri hipotētiskas kļūst par ļoti reālu un varbūtīgu … Pie tam ne tikai tieša Latvijas un Krievijas, bet gan JEBKURA NATO un Krievijas konflikta gadījumā.

    … un šito te dažs labs kretīns vēl atļaujas saukt par „papildus drošības garantijām” ???

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Dina > silvija_vitina 28.03.2014. 10.42

    >> tara

    „Interesanti, ko dara krievu kara kuģi Vidusjūrā?”

    Pieskata ASV kara kuģus turpatās … : )

    Vajag sekot ziņām. VISĀM. Nevis tikai caur mūsu mediju cenzūras sietu atsijātajām …

    ASV pirms pāris nedēļām paziņoja, ka palielina savu floti pie Sīrijas krastiem. Savukārt Turcija liekas pirmdien notrieca Sīrijas bumbvedēju, kurš bumboja dumpinieku ieņemtu Sīrijas robežpunktu. Turpat arī šonedēļ gāja bojā kaujā ar dumpiniekiem Asada brālēns – šī rajona bruņoto spēku virspavēnieks … Savukārt Ņujorkā ASV pēkšņi bez jebkādas argumentāicja spārtrauca pārrunas ar Sīrijas valdības pārstāvjiem par bioloģisko ieroču likvidēšanu …

    Atšifrēt? „miermīlīgie” ASV un NATO spēki gatavojas kārtējam karam ar Sīriju. Turienes „miermīlīgajiem protestētājiem” pēdējos mēnešos gājis dikti grūti. Faktiski visur viņi ir atspiesti jau līdz valsts robežām jeb augstkalnu rajoniem. Tas, protams, nav labi un „demokrātijas aizstāvji” tagad metas savus protežē glābt … :)))

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Romans > silvija_vitina 28.03.2014. 09.14

    Pusgada laikā vien kūkās noēsti 60 tūkstoši latu,

    Un tad? Viņas augstā dienesta pakāpe, jādomā vismaz GRU pulkvedis, paģēr zināmu šiku, īpaši, ja ienaidnieks to apmaksā.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Romans > silvija_vitina 28.03.2014. 12.16

    Zatlers bija daudz labāks.

    Nesalīdzināmi labāks. Bērziņš nav ne reizes uzaicinājis pie sevis “Jaunā viļņa” dalībniekus un šo nozīmīgo kultūras triumfu arī pats nav apmeklējis, nemaz pat nerunājot jau par Lielā Tēvijas kara svinīgo pasākumu ignorēšanu 9. maijā. Skatoties hokeja spēli arī atļāvās neuzvilkt Dinamo krekliņu, kā Dombrovskis un Āboltiņa.

    Ja izcilais krievu vadonis, Putins, arī kādreiz aplaimos Latviju ar vizīti, jātcerās, ka Bērziņa nopelnu tur nav ne tik cik melns aiz naga. Putinu ielūdza Zatlers savas vēsturiskās vizītes laikā Maskavā.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Romans > silvija_vitina 28.03.2014. 12.56

    Bet Domāju, ka Putins karu ar NATO neuzsāks, bet Latviju centīsies paņemt caur saeimu!

    Varētu jau Saeima atslābināties un saņemt baudu, ja vien naciķi ar savām šķeltnieciskām darbībām, kā piemēram karošanu pret TUA, prasībām mācības tikai latviešu valodā, un raganu medību rīkošanu, pieprasot “čekas maisu” nodošanu atklātībā.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > silvija_vitina 29.03.2014. 12.49

    Un tie teroristi tur saņem algu no ASV!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > silvija_vitina 28.03.2014. 10.01

    Es jūs abus novērtēju, bet, Bet, vai tiešām tu domā, ka lno mīnuso tikai kremlini? Vai, liekot roku uz sirds, vari skaļi teikt – jā, tikai kremlini?:)

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > silvija_vitina 28.03.2014. 16.22

    Un kāpēc ASV ienīst Sīriju? Atšifrēt. Tāpēc, ka Sīrija ir vispasaules terorisma meka!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > silvija_vitina 28.03.2014. 10.22

    Par putina došanos sirojumos…

    Interesanti, ko dara krievu kara kuģi Vidusjūrā?

    Bildes no 23/03/2014

    http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14742#.UzUr6NzQH4I

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > silvija_vitina 28.03.2014. 09.08

    > traductrice

    Bērziņš ir uzskatāms piemērs Lemberga izpratnei “rūpēm par valsti”…

    Bērziņš ir uzskatāms piemērs SC izpratnei pat Latvijas pašcieņu…

    Bērziņš ir uzskatāms piemērs šleseru un šķēļu izpratnei par šeptēšanos uz savu kabatu…

    P.S. Zatlers nebija daudz labāks.

    +17
    -9
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 28.03.2014. 09.22

    “Zatlers nebija daudz labāks.”

    ===

    Zatlers bija daudz labāks.

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 28.03.2014. 09.42

    Bet.+1

    +17
    -6
    Atbildēt

    0

    peerku > silvija_vitina 28.03.2014. 09.16

    > traductrice

    “…tomēr, izrādās, ka Zatlers nav prezidentūras zemākais punkts.”

    Bija kauns jau Zatlera laikā un vēlākie viņa neremdināmās rijības gadījumi vēlreiz apliecināja, ka kauns bija pamatots, bet tagad jālien kaut vai zemē iekšā, ja mūsu tā sauktais prezidents parādās starptautiski vai kaut vai pašu TV.

    Viņam ir pieauguši bērni, varbūt tie var ko darīt Latvijas valsts labā, pārliecinot viņu atkāpties veselības stāvokļa dēļ?

    +18
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija_vitina 28.03.2014. 09.49

    Lno, tikai tagad varam novērtēt prezidentu devumu valstij, ne sev.

    Un VVF ir prezidente vēl joprojām, atškirībā no Bērziņa. Tieši VVF brīdināja pēc olimpiādes, ka Putins dosies sirojumos, un tā arī notiek.

    Izlaupīt citas valsts- Ukrainas armiju un nekas- pasaule noskatās. Lai gan ko darīt, ja nu vienīgi ātras ekonomiskās sankcijas, jo vasara priekšā.

    Putins ir jāaptur laikus un to var izdarīt ekonomiski ar naftas cenām.

    Domāju, ka Putins karu ar NATO neuzsāks, bet Latviju centīsies paņemt caur saeimu! Lūk, no tā mums jāuzmanās, vai ne!

    Bet, tas nekas, ka Tev ielikts mīnuss, jo acīmredzot, kremliniem tas nepatīk, ka VVF mūs paglāba no viņu tiešas agresijas.

    +22
    -4
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 28.03.2014. 09.06

    zinu, zinu, locmelim nemaksā par lasīšanu, tikai par rakstīšanu.

    +26
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija_vitina 28.03.2014. 09.35

    Es vakar nodomāju, ak Dievs cik labi, ka esam NATO!

    Paldies par to tieši VVF, kura nenogurstoši dipolomātiski kā prezidente strādāja ar ASV,Britānijas Francijas un Vācijas politiķiem, jo prata gan angliski, gan franciski! Atceros, kā VVF pārmeta francūžiem, ka tiem vairāk interesē kas notiek Āfrikā un mazāk, kas notika pēc 2.pasaules kara tepat Eiropā un atdeva mūsu valsti kremliniem iznīcināšanai un izlaupīšanai.

    Tieši VVF, lai arī viņai sakāpa 2. termiņā pārāk galvā tā slava, tomēr darbs Latvijas drošibas nodrošināšanai tika izdarīts.

    Paldies, ka vismaz viens prezidents mums tagad bijis ļoti labs un esam NATO!

    +32
    -7
    Atbildēt

    0

peerku 28.03.2014. 09.06

“Rodas pamatots jautājums par Valsts prezidenta Andra Bērziņa spēju adekvāti pārstāvēt Latvijas valsti starptautiski, jo viņš “dzīvo citā realitātē”

Visu cieņu Latvijas Ārpolitikas institūta direktoram Andrim Sprūdam, kam pietiek drosmes atklāti pateikt, ka “karalis ir kails”. AB, acīmredzot, nav spējīgs paškritiski sevi novērtēt, bet jābūt kādām valstiskām svirām, kas ļautu labot šo situāciju, tikai, kas tās iedarbinās? Ne jau Āboltiņa, kas pati vēlas būt par prezidenti kā tā vecene no pasakas par “zelta zivtiņu” (nesanāca par Eiropas komisāri), Straujuma ne tik. Tad kurš būs tas, kas uzņemsies iniciēt šo nepateicīgo lietu,- atbrīvot Latviju no neadekvāta prezidenta amata vietas ieņēmēja?

+27
-4
Atbildēt

6

    esmeralda_se > peerku 28.03.2014. 13.22

    >>>>Gan jau atradīsies vēl kāds Jūdass.>>>>

    Nešaubies ne mirkli, Ja kaut kas mums pietiek, tad kolaboracionisti dažnedažādi, visām gaumēm.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 28.03.2014. 09.41

    Beta, piekrītu, ka to var izdarīt tauta, ja tā mācās no savām kļūdām. Bet vai mācās, to redzēsim !

    It kā jau zināms, kura spartijas un kuri deputāti ievēlēja Bērziņu!

    Cik dzirdēts, tad tas Bērziņš taisās atkāretot savu “triumfu” uz otro termiņu, jo laikam jau kremliniem nav citu redzamu kandidātu, izņemot Sudrabu, kurai jau arī dez vai iedos NATO pielaidi.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > peerku 28.03.2014. 12.11

    Zane, paldies! par to nebiju aizdomājusies! Jā, tas varētu būt kremlinu variants!

    Jo vienkārši saeimā sēdētājs diezin vai šis augstprātīgais cilvēks vēlētos.

    Dievs pasargi mūs no šiem kolobrantiem. Gan jau atradīsies vēl kāds Jūdass.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > peerku 28.03.2014. 09.12

    > DD1

    Tad kurš būs tas, kas uzņemsies iniciēt šo nepateicīgo lietu,- atbrīvot Latviju no neadekvāta prezidenta amata vietas ieņēmēja?

    —————–

    Tavs jautājums retorisks, bet ieteikšu reālu risinājumu. Tie varam būt mēs. Tūlīt būs Saeimas vēlēšanas. Vajag balsot par tiem, kas šim Latvijas kaunam vismaz neļaus ieņemt otro termiņu, ja ne atlaidīs…

    +18
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > peerku 28.03.2014. 10.20

    ….Bet….esi piemirsusi Sudrabas konkurentu uz prezidenta krēslu – Kūtri…kuram arī ir personības dalīšanās, kā pats atzinis…un viņam ir visas pielaides valsts noslēpumam….šis vīriņš var sagādāt ne mazums pārsteigumu…

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > peerku 28.03.2014. 09.08

    Es domāju, to varētu uzņemties ārsti. Atkāpšanās “veselības stāvokļa dēļ” būtu ļoti delikāts risinājums.

    +21
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu