Tiesa Ēģiptē piespriež nāvessodu 528 eksprezidenta atbalstītājiem • IR.lv

Tiesa Ēģiptē piespriež nāvessodu 528 eksprezidenta atbalstītājiem

24
Ēģiptes karavīri sardzē pie Toras cietuma, kur ieslodzīts arī Latvijas dubultpilsonis žurnālists Pēteris Greste. Foto: EPA/LETA

Apsūdzētie cer uz apžēlošanu

Tiesa Ēģiptē piespriedusi sodu 528 gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājiem, vēsta Ēģiptes plašsaziņas līdzekļi.

Tiesa atzinusi apsūdzēto vainu. Apsūdzētajiem bija izvirzītas dažādas apsūdzības – sākot no nemieru celšanas līdz uzbrukumiem policijas iecirkņiem. 17 apsūdzētie šajā lietā attaisnoti, ziņo LETA/AFP. Kāds sods šiem apsūdzētajiem piespriests, pagaidām nav zināms, raksta aģentūra “Reuters”.

153 notiesātie atrodas apcietinājumā, bet pārējie bēguļo. Tiesas spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Kad varētu notikt un vai notiks apsūdzēto apžēlošana, pagaidām nav skaidrs. Saskaņā ar Ēģiptes likumdošanu, visi nāvessodi apstiprināšanai tiek nodoti valsts augstākajam garīdzniekam muftijam, pēc tam tiesa paziņo galīgo lēmumu.

Kopumā krimināllietās, kas ierosinātas pret Musulmaņu brālības biedriem par teroristisku organizāciju izveidošanu, uzbrukumiem valsts varas pārstāvjiem, apsūdzēti 1,2 tūkstoši cilvēku. Šīs lietas tiek iztiesātas sešās dažādās tiesās.

Kā zināms, pēc Ēģiptes varas maiņas, kad 2013.gadā tika gāzts prezidents Muhameds Mursi, valstī notikuši plaši un asiņaini konflikti starp varas atbalstītājiem un musulmaņu kopienu.

 

Komentāri (24)

inta_s 24.03.2014. 20.52

Tas ir politiskais genocīds.

0
0
Atbildēt

0

Dina 24.03.2014. 13.51

Kruti !!

„Rietumu vērtību” aizstāvjiem vēlētos atgādināt, ka pašreizējā Ēģiptes vadība nonāca pie varas līdzīga puča rezultātā kā Ukrainas banderas. Scenārijs identisks un arī ASV un NATO bezierunu atblasts leģitīmās varas pretiniekiem – tieši tāds pats.

Un ļoti līdzīga kā Kijevā bija arī Rietumu reakcija, tad, kad toreiz vēl pie varas esošā Mursi valdība mēģināja iegrožot ne mazāk labi bruņotos un apmācītos, bet tik un tā – „miermīlīgos protestētājus” – tad liekulīgi brēca par cilvēktiesībām un to, ka nedrīkstot pret tautu lietot varu un policiju … :)

Vēlāk, kad amerikāņu apbruņotais un saulītē ieceltais vietējais diktators apšāva 60 opozīcijas sēd-protesta akcijas (SĒDOŠUS !!!) dalībniekus, Rietumu cilvēktiesību aizstāvji klusēja … tagad jau puisis ir manāmi paaudzies – savu politisko pretinieku slepkavības – simtiem, tūkstošiem – noformē ar tiesas spriedumu palīdzību ! Centīgs Rietumu „demokrātijas” māceklis, patiešām centīgs … :)))

0
0
Atbildēt

2

    SIEKSTA.LV > Dina 24.03.2014. 20.13

    Tu dikti skaļi bļausties, pļurzak, bet vai tu zini, kas bija Bandera, un kāpēc Ukraiņi viņu atceras? P.S. Banderass, vismaz līdz šim, bija spāņu aktieris, gan jau tu saldi čurā viņu redzot!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Danute Klaiva > Dina 25.03.2014. 00.43

    Piekrītu, bet tikai nevar visu bāst vienā maisā. Grieķijā visi šitie slaktiņi notiek iekšējā lauciņā. Savukārt Krimā šo cirku saveidoju kaimiņos esošā valsts. Un Grieķi neko neanektēja un nepievienoja citai valstij. To kad Obama izrīkojās slikti piekrītu, abi ar Putinu vienādi maitas. Bet tāda ir lielo valstu stils. Savu laik Francija ar izmantoja Alģēriju, vispirms to anektēja, tad izlaupīja, karam sākoties par armijā savāca cilvēkus. Tagad kā bijušo koloniju ignorē. Čīna ar patvaļīgi iezīmē jaunas jūras robežas un konfliktē ar Japānu un D.Koreju, bet viņi tik daudz goda zina kad iet ar armiju nevajag tur. Un tās sankcijas ar smieklīgas, ja Irākas caram Huseinam pasludināja embargo, un izsludināja par noziedznieku nr.1 tad kāpēc Putinu nepasludina par nr.1? Tā vienkārši ir divkosība. Jāatgādina Putinam, kad Aļasku Katrīna pārdeva tikai uz 100 gadiem, lai prasa atpakaļ. Kāpēc Krievija to nedara? Tāpēc ka čuriņa raustās. Domā ka krievi lietos ātomu lai karotu? Droši saku, ka nē jo zin, ka pretī dabūs to pašu. Bet karot uz jūras ar NATO viņiem nav izredzes, karot pa zemi, jā to var, jo tak ir 80000 smagie tanki. Vienkārši cirks, Krievija viena pati pret rietumiem nav spējīga karot, jo viņa ar nav droša ka rietumu pusē nenostājas vēl kāds.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ingazilunska 24.03.2014. 12.20

Vai šim latviešu žurnālistam nekas nav piespriests?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu