Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Par valdības lēmuma nepildīšanu Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) piektdien pieprasīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) demisiju. Valdības lēmums noteica, ka ministri nedrīkst piedalīties 16.marta leģionāru piemiņas gājienā. Cilinskis gan Straujumai personīgi, gan arī publiski apliecināja, ka neievēros valdības lēmumu. Valdības vadītāja uzskata, ka tā Cilinskis palielināja riskus radikāli noskaņotu grupu provokācijām.

Leģionāru piemiņas gājiens beidzies bez būtiskiem pārkāpumiem. 16.martā gājienā, pēc policijas aplēsēm, piedalījās 1500 cilvēku, un, pateicoties policijas taktikai un resursiem, pasākumi noritēja salīdzinoši mierīgi. Par administratīvajiem pārkāpumiem aizturētas septiņas personas.

Eiroparlamenta deputāte no Latvijas Tatjana Ždanoka (PCTVL) ne tikai uzturējusies Krimā, kur vērojusi, kā zem Krievijas armijas stobriem notiek «referendums» par pussalas pievienošanos Krievijai, bet arī martā kā viese piedalījusies Krievijas komunistiskās organizācijas Sutj vremeņi, kas vēlas atjaunot PSRS, ārkārtas kongresā. EP deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība) vērsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot ierosināt kriminālprocesu un saukt pie atbildības Ždanoku par dalību un darbību organizācijās, kuru mērķis ir atjaunot PSRS.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu