Maskavā opozīcijas "Miera un brīvības maršs" pulcē 50 tūkstošus cilvēku (papild.) • IR.lv

Maskavā opozīcijas “Miera un brīvības maršs” pulcē 50 tūkstošus cilvēku (papild.)

48
Maskavā notiekošā protesta mītiņa galvenais plakāts vēsta: "Par Krieviju un Ukrainu brīvu bez Putina!" Ekrānšāviņš no Newsru

Ukrainas Augstākā rada atlaiž Krimas parlamentu

Opozīcijas organizētajā „Miera maršā” Maskavā sestdien piedalījušies 50 tūkstoši cilvēku, aplēsusi aģentūra AFP. Tas šo pretkara demonstrāciju padara par lielāko pēdējā laikā Krievijā, ziņo „Newsru”.

Tikmēr otrā demonstrācija, kas atbalstīja Krievijas agresiju Krimā, savāca arī pietiekami daudz cilvēku, tomēr mazāk nekā miera aizstāvji – ap 10 tūkstošiem.

Jau ziņots, ka Maskavas centrā sestdien notika opozīcijas rīkots “Miera un brīvības maršs” pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas pulcējis tūkstošiem cilvēku, vēsta “Newsru”.

Aktīvisti nes Krievijas un Ukrainas karogus, skandējot saukļus “Ukraina, mēs ar tevi”, “Nē karam” un citus. Policija apgalvo, ka uz pasākumu ieradušies trīs tūkstoši cilvēku, savukārt gājiena dalībnieki ziņo par vairākiem desmitiem tūkstošu. Krievijas Iekšlietu ministrija gājiena dalībniekus nodēvējusi par “Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju pretiniekiem”, ziņo LETA/AFP.

Sākotnēji gājienu bija paredzēts veltīt tikai notikumiem Ukrainā, taču tematika paplašināta, lai protestētu arī pret naida kurināšanu un neatkarīgo mediju likvidēšanu. Pieteikta līdz 50 000 cilvēku dalība.

Krievijas žurnālisti lēš, ka pasākumā piedalās vismaz 30 000 cilvēku, savukārt aģentūras AFP korespondenti akcijas dalībnieku skaitu lēš ap 50 000.

Savukārt Kijevā Augstākajā radā deputāti, stāvot kājās, ar aplausiem sveikuši Maskavā notiekošo gājienu.

Sestdien Ukrainas Augstākā Rada pārtraukusi Krimas autonomās republikas Augstākās padomes pilnvaras. Pār attiecīgo lēmumu nobalsojuši 278 no reģistrētajiem 296 deputātiem.

Krimas parlaments pēdējās nedēļās pieņēmis virkni antikonstitucionālu lēmumu, tostarp par neatkarības pasludināšanu un izsludinājis referendumu par pievienošanos Krievijai.

Vienlaikus Maskavas centrā notiek arī Kremļa atbalstītāju akcija, kurā, pēc policijas teiktā, piedalās ap 15 000 cilvēku. Iekšlietu ministrija norāda, ka viņi pauž atbalstu Krimai un nosoda fašismu.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (48)

Þanis Bezmers 15.03.2014. 17.06

Fašisma nosodīšana ir visideālākais piesegs jebkurai pašreizējā kremļa neģēlībai.

+20
0
Atbildēt

1

    inta_s > Þanis Bezmers 15.03.2014. 20.44

    Mācās no zionistiem kas visus kas nosoda Izraēlas režīma noziegumus sauc par anti-semītiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

dro 15.03.2014. 15.27

Nu, lūk, bet te ne viens vien apgalvoja, ka Krievijas agresīvajam kursam ir gandrīz 100 % atbalsts. Maskavas mītiņā piedalās vairāki desmiti tūkstošu cilvēku. “Radošā inteliģence” visur vienāda – kā maizi ēd, tā dziesmu dzied. Visvairāk aizkustina valsts kora Latvija negrozamā apņēmība doties uz Krieviju:)

+20
-1
Atbildēt

2

    Sanšains > dro 15.03.2014. 21.14

    Sakostiem zobiem varētu pieņemt, ka koris “Latvija” tikai izpildīs sen noslēgtu līgumu saistības. Lai nu būtu.

    Bet ļoooti interesanti, vai netiks slēgti jauni līgumi… man ir aizdomas, ka tiks gan.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    reksa > dro 15.03.2014. 23.55

    Ja teātŗi ir atcēluši savas izrādes par spīti “sen noslēgtajiem līgumiem” un nebija nekas jāsakož, tad kāpēc koris nevarētu rīkoties tāpat?

    Kas attiecas uz jaunajiem līgumiem, tad tas ir valsts polītikas jautājums.

    Ja Latvija grib līdzināties Skandinavijas valstīm, tad tieši ar Skandinavijas valstīm arī ir jāsadarbojas – jārīko skandinavu viesizrādes Latvijā un Latvijas teātŗu un koŗu viesizrādes Skandinavijā.

    Krievija ir jāaizmirst.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

dro 15.03.2014. 16.19

В случае Гитлера и Путина некоторые такие отличия очевидны и уже отмечены рядом авторов. Например, Гитлер не был мультимиллиардером. У него не было в Лондоне близкого подельника и личного финансового кошелька Абрамовича. И не потому, что Гитлер был антисемитом. В случае необходимости такой Абрамович мог бы быть включен в утверждавшийся лично фюрером список “государственно необходимых евреев”. А вот Путин не мог забыть о верном Роме и на своей чудовищной (“наши войска будут стоять за спинами украинских женщин и детей”) пресс-конференции 4 марта. Посмотрите еще раз, с какой страстью и неподдельной личной вовлеченностью он клеймил жидобандеровца Коломойского, оттяпавшего у Абрамовича аж целых 2 000 000 000 $! Даже выболтал, увлекшись, что обсуждал с Абрамовичем обстоятельства этой неудачной для них сделки. http://www.svoboda.org/content/article/25294282.html

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu