Pretrunīgie sasniegumi • IR.lv

Pretrunīgie sasniegumi

5


Nesenais mūsu žurnāla raksts par bērnu vakcināciju izraisīja plašu lasītāju diskusiju – vai vakcīnu iespējamās blaknes ir lielāks risks nekā pašu slimību drauds? Taču tas nav vienīgais zinātnes progresa strīdus ābols.

Pasterizācija

Franču mikrobiologs un kīmiķis Luijs Pastērs 1865.gadā izstrādāja pasterizācijas tehniku – pārtikas produktu uzkarsēšana līdz noteiktai temperatūrai nogalina lielāko daļu baktēriju un pagarina derīguma termiņu.

Tomēr, piemēram, svaiga piena aizstāvji ir pārliecināti, ka pasterizācija nogalina lielu daļu cilvēka organismam vērtīgo piena sastāvdaļu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu