Sākas pašizdoto fotogrāfijas grāmatu konkurss "Self Publish Riga" • IR.lv

Sākas pašizdoto fotogrāfijas grāmatu konkurss “Self Publish Riga”

24
NULL

Konkurss ir daļa no vērienīgā projekta “Rīgas fotomēnesis 2014”, kas notiks maijā

Līdz 20.aprīlim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti iesūtīt pašizdotas fotogrāmatas un grāmatu maketus starptautiskajam konkursam “Self Publish Riga”, raksta aģentūra LETA. Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt izstādē, kas notiks maijā, “Rīgas fotomēneša 2014” laikā. 

Pašizdošana sniedz māksliniekam iespēju veidot un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka – izdevniecības – un tās diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām patlaban piedzīvo nebijušu uzplaukumu mākslas pasaulē, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātiskāku procesu, kas pieejams ikvienam. 

“Self Publish Riga” pasākumi iepazīstinās plašāku publiku ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un spilgtākajiem pasaules piemēriem. Konkursam iesniegtās fotogrāmatas vērtēs starptautiska žūrija – pieredzējis grāmatizdevējs un daudzu starptautisku konkursu žūrijas loceklis un kurators Markuss Šādens no Vācijas, pasaulē atzīti fotogrāmatu dizaineri Teuns van der Haidens no Nīderlandes un Anja Naļecka no Polijas, fotogrāfs, lektors un “The Photobook Club” dibinātājs Mets Džonstons no Lielbritānijas, fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens no Vācijas, kurš grāmatu veidošanas prasmi apguvis Itālijā, un mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs. 

Žūrijas locekļi, kā arī citi starptautiski partneri no Portugāles, Zviedrijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas maijā viesosies Rīgā, prezentējot savas fotogrāmatu kolekcijas un daloties ar pieredzi grāmatu izdošanā. Labākās grāmatas autors šogad iegūs iespēju bez maksas piedalīties ISSP meistarklasē, bet trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālās konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem. 

Konkursu un izstādi organizē biedrība “Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola” (ISSP).  Vairāk informācijas projekta mājas lapā 

“Self Publish Riga” ir daļa no “Rīgas fotomēneša 2014” un Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu