FOTO: Ukrainas parlaments nobalso par uguns pārtraukšanu (papild.) • IR.lv

FOTO: Ukrainas parlaments nobalso par uguns pārtraukšanu (papild.)

196
Neatkarības laukumā Kijevā šonakt. Foto: EPA/LETA

ES ministri vienojas par sankcijām Ukrainā; Ukrainā bojā gājuši jau 67 cilvēki

Ukrainas parlamenta deputāti ceturtdien vakarā atbalstīja lēmumu, kura mērķis ir ugunspārtraukšana un visu karavīru atgriešanās kazarmās, ziņo LETA/Ukrainska pravda.

236 no 238 reģistrētajiem deputātiem atbalstīja lēmumu “Par nosodījumu vardarbībai Ukrainā, kas novedusi pie cilvēku upuriem”.

Lēmumā pieprasīts pārtraukt uguni, turklāt tajā arī noteikts, ka armijas un iekšējā karaspēka karavīriem ir jāatgriežas pastāvīgās dislokācijas vietās. Lēmumā aizliegts izmantot ieročus.

Lēmumā arī aizliegta transporta komunikāciju bloķēšana un transporta pārvietošanās ierobežošana.

Ministru kabinetam un valsts varas orgāniem aizliegts izpildīt terorisma apkarošanas programmas pasākumus. Lēmumā arī noteikts, ka ārkārtas stāvokli var izsludināt tikai parlaments.

Ministru kabinetam un valsts varas orgāniem ir jāsniedz nepieciešamā palīdzība bojāgājušo ģimenēm, kā arī jānodrošina cietušo ārstēšana. Bet Ģenerālprokuratūrai ir jāizmeklē protesta akciju dalībnieku nāves gadījumi, kā arī pret viņiem vērstā vardarbība.

Pirmstiesas izmeklēšanas struktūrām ir jāvēršas tiesās par protestu dalībnieku atbrīvošanu no ieslodzījuma un to, lai pret viņiem tiktu izbeigta kriminālvajāšana.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs trim Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministriem, kas uzturas Kijevā, paudis gatavību jau šogad sarīkot vēlēšanas, ceturtdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

“Citu lietu starpā ar Janukoviču tika panākta vienošanās, ka ir gatavība sarīkot vēlēšanas – kā parlamenta, tā prezidenta,” Varšavā sacīja Tusks. Janukovičs arī paudis gatavību izveidot nacionālās vienotības valdību desmit dienu laikā, kā arī veikt grozījumus Ukrainas konstitūcijā līdz vasaras beigām.

“Bet mēs uzskatām, ka pret šiem piedāvājumiem ir grūti izturēties nopietni agrāk neizpildīto Janukoviča saistību kontekstā,” norādīja Tusks. “Pieredze rāda, ka saistības, kuras uzņemas Ukrainas administrācija, reti kad tiek īstenotas.”

Eiropas Savienība vienojas par sankcijām

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri šopēcpusdien ārkārtas sanāksmē vienojušies piemērot sankcijas pret tiem ukraiņiem, kas atbildīgi par cilvēktiesību pārkāpumiem un vardarbību Ukrainā.

Pret šiem cilvēkiem tiks piemērotas divu veidu sankcijas – ceļošanas aizliegumi un finanšu līdzekļu iesaldēšana, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

ES ministri pieņēmuši politisku lēmumu, taču piektdien no rīta sanāks speciāla komiteja, kas lēmumu noformēs juridiski un apstiprinās sarakstu, uz kurām personām šīs sankcijas attiecas. “Latvija iestāsies par nopietnu sarakstu,” sacīja ministrs.

Ja situācija Kijevā nerisināsies, tad ES varēs lemt par sankciju paplašināšanu. Konflikta risināšanai patlaban Kijevā joprojām atrodas Francijas, Vācijas un Polijas ārlietu ministri.

Rinkēvičs atzina, ka ministru sarunas ceturtdien bija garas, 28 ES dalībvalstīm nebija viegli vienoties, taču lēmums ir “konsensusam”.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka ES vienojusies arī sniegt plašu medicīnisko palīdzību Ukrainā cietušajiem. Medicīnisko palīdzību piedāvājusi arī Latvija. Rinkēvičs pieļāva, ka būs vēl cietušie, kuri varētu saņemt ārstu palīdzību Latvijā. Latvijas piedāvājusi un gatava sniegt arī mediķu konsultācijas Ukrainas kolēģiem.

ES ārlietu ministri aicina arī citas organizācijas – ANO, EDSO – iesaistīties cilvēktiesību pārkāpumu novēršanā.

ASV aicina atvilkt karaspēku no Kijevas

ASV aicina Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču nekavējoties atvilkt drošības spēkus no Kijevas centra, ceturtdien sacīja Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs.

“Mēs esam sašutuši par attēliem, kuros redzams, kā Ukrainas drošības spēki šauj ar automātiskajiem ieročiem uz savu tautu,” viņš apliecināja. “Mēs mudinām prezidentu Janukoviču nekavējoties atvilkt drošības spēkus no Kijevas centra un cienīt tiesības uz miermīlīgiem protestiem, un mēs mudinām protestētājus paust savu viedokli miermīlīgi.”

“Spēka pielietošana krīzi neatrisinās. Ir jāsper noteikti soļi, lai apturētu vardarbību un sāktu jēgpilnu dialogu, kas mazinātu spriedzi un atbildētu uz Ukrainas tautas sūdzībām,” norādīja Kārnijs. Viņš arī aicināja Ukrainas armiju neiesaistīties konfliktā, kas ir jāatrisina politiskā ceļā.

Vašingtona strādās kopā ar sabiedrotajiem, lai sauktu pie atbildības tos, kas ir atbildīgi par vardarbību, sacīja Kārnijs.

Latvijas deputāti dodas uz Ukrainas parlamentu

“Jūs nenobijāties, jūs atnācāt! Mēs to ļoti novērtējam!” – tādus vārdus Latvijas deputātiem veltīja Ukrainas parlamentārietis pie ieejas Augstākajā Radā.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš kopā ar EP deputāti Sandru Kalnieti patlaban atrodas Ukrainas parlamentā, gaidot, kad sāksies parlamenta sēde. Tur Latvijas pārstāvjiem izdevies nokļūt ar vietējā parlamentārieša atbalstu.

Patlaban, kā ziņo UNIAN, Ukrainas parlamenta sēde ir sākusies – ieradušies 227 deputāti. Uzstājas opozīcijas pārstāvji.

“Ceļš uz parlamentu, kurā, kā tiek minēts, notiks jauna spīkera ievēlēšana, bija cauri Maidanam. Atradāmies otrpus asiņākajiem notikumiem, tāpēc šāvienus nedzirdējām, bet bija vērojama ļoti liela cilvēku kustība, “Molotova” kokteiļi. Man to visu redzēt bija ļoti emocionāli. Ir jūtams milzīgs patriotisms, cilvēki grib aizstāvēt savu valsti,” ar Ir.lv dalās Kalniņš un piebilst, ka ik stundu situācija mainās.

Ukrainas bijušais ārlietu ministrs Vladimirs Ogreško uzskata, ka “pilsoņu karš nav gaidāms,” jo cilvēki nav nostājušies pretējās pusēs, tie cīnās par savu neatkarību, taču viedokļu ir daudz un tie ir dažādi, saka Kalniņš.

Mūsu valsts amatpersonām šovakar vēl gaidāmas vairākas intervijas ar vietējiem medijiem. Viņu atgriešanās paredzēta piektdienas pusdienlaikā.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs varētu piekrist pirmstermiņa parlamenta un prezidenta vēlēšanām un konstitūcijas jaunas redakcijas pieņemšanai, ceturtdien atsaucoties uz savu informācijas avotu, vēsta Polijas ziņu aģentūra PAP.

“Iezīmējas izredzes uz kompromisu jautājumā par prezidenta un parlamenta pilnvaru saīsināšanu, jaunas konstitūcijas izstrādāšanu dažu mēnešu laikā un jaunas valdības izveidošanu dažās dienās,” sacīja avots.

rievijas prezidents Vladimirs Putins pēc Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča lūguma uz Kijevu nosūtīs starpnieku, kurš iesaistīsies Ukrainas valdības un opozīcijas sarunās, ziņo LETA.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Janukovičs telefoniski sazinājies ar Putinu un “ierosinājis Krievijas līderim uz Kijevu nosūtīt Krievijas pārstāvi, kurš kā starpnieks piedalīties sarunās ar opozīciju”.

“Putins nolēmis šo uzdevumu uzticēt cilvēktiesību ombudam Vladimiram Lukinam,” atklāja Peskovs.

Asinspirts Kijevas centrā

Kijevas Neatkarības laukumā protestētāji gatavojas armijas ienākšanai, žurnālistus un visus, kam ir piekļuve Wi-Fi, aicina fiksēt notiekošo pilsētas centrā un raidīt pasaulei, ziņo TV „espreso”.  Situācija ir “supertraģiska”, TV “espreso” saka komentētājs, jo ir daudz snaiperu nogalinātu cilvēku. 

Ceturtdien Kijevā nogalināti vismaz 67 cilvēki, ziņo UNIAN, atsaucoties uz tiesu medicīnas ekspertiem. 

Latvijas EP deputāte Sandra Kalniete tviterī paziņojusi, ka protestētāju pārstāvis Boriss Tarasjuks lūdzis vēstniecības atvērt savas durvis ievainotajiem – situācija ir saspringta, jo snaiperi mērķē cilvēkiem galvās un sirdīs.

Kā Ir.lv ceturtdien stāsta Kalniete, viņa kopā ar Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Ojāru Kalniņu gaida tikšanos ar bijušo Ukrainas ārlietu ministru Konstantīnu Griščenko, lai pārrunātu turpmāko notikumu attīstību un valsts pārvaldes maiņu. Daļa bijušo deputātu jau tagad ir izteikuši vēlmi pēc jauna valsts līdera, kurš iegūtu parlamenta vienbalsīgu atbalstu.

“Pilsētas centrs tukšojas, klīst baumas, ka tiks izsludināts ārkārtas stāvokli un ienāks armija. Sajūta ir ļoti dīvaina,” saka deputāte un piebilst, ka dienas plāni nemitīgi mainās, jo tiek atceltas un mainītas dažādas tikšanās. Tagad ir zināms, ka viņa kopā ar Kalniņu dosies uz Ukrainas parlamenta sesiju, kurā, iespējams, tiksies ar amatpersonām.

Viņa norāda, ka Augstākajā Radā ceturtdien, cerams, sapulcēsies pietiekami daudz deputātu, lai atjaunotu parlamentāru republiku, un tas tad sāktu politisku risinājumu.

Ukrainas opozīcijas partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko ceturtdien mudināja prezidentu Viktoru Janukoviču izsludināt pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas.

Vienlaikus opozīcijas līderis aicināja parlamenta deputātus plkst.15 pulcēties uz sēdi, lai spriestu par samilzušās krīzes pārvarēšanu.

“Mums jāizdara divas lietas. Pirmkārt, Augstākās radas deputātiem plkst.15 jāsapulcējas parlamentā, lai pieņemtu lēmumu par izeju no krīzes. Otrkārt, prezidentam Janukovičam jāizsludina pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas. Tas šobrīd ir vienīgais veids, kā apturēt vardarbību,” teikts Kļičko izplatītajā paziņojumā.

No Maidana skatuves paziņots, ka “Berkutieši” un miliči pārgājuši tautas pusē. Viņus runātāji slavē kā varoņus, nevis dezertierus. Atskan aicinājums: “Puiši, nolieciet ieročus! Nāciet tautas pusē! Jūs neviens neaiztiks!” Lūgšanas Maidanā mijas ar aicinājumiem padoties tautai.

Kalniete, kura ceturtdien sarunas brīdī tikko bija ieradusies Ukrainas vēstniecībā un gaidīja tikšanos ar vēstnieci, Ir.lv atzina, ka situācija Kijevā nemitīgi mainās, un aina, ko nācies redzēt ceļā no lidostas, ir bijusi ļoti kontrastaina – redzami dūmu muckuļi. “Dzirdēju, kā Ukrainas radio ziņoja jau par 11 tobrīd mirušajiem. Šis viss rada sajūtas kā notikumos Tbilisi,” saka deputāte, atceroties 1989. gadā notikušos mītiņus un sadursmes Gruzijā pret Padomju savienību.

Kijevas Neatkarības laukumā atrodas vairāk nekā 30 000 cilvēku, un tiek nostiprinātas barikādes. No skatuves protestētāji tiek aicināti nesviest akmeņus miličiem, lai neievainotu paši savējos, kuri devušies pretuzbrukumā.

Ukrainas parlaments šodien nolēmis nenoturēt savu izsludināto sēdi.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri drošības apsvērumu dēļ atcēluši šodien plānoto tikšanos ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, informēja kāda Rietumu amatpersona. “Tikšanās nenotika drošības apsvērumu dēļ un ir atcelta. Viss Kijevas centrs nav drošs,” ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda Rietumu amatpersona.

Ukrainas nemieros kopš otrdienas bojā gājuši jau 28 cilvēki, ceturtdienas rītā ziņo UNIAN. Savukārt ASV noteikušas aizliegumu izsniegt vīzas 20 augsta ranga Ukrainas amatpersonām, kas tiek vainotas vardarbīgajās represijās pret protestētājiem Kijevā, trešdien paziņoja ASV diplomāts.

Ceturtdienas rīts Kijevas Maidanā sākās salīdzinoši mierīgi, jo iepriekšējās dienas vakarā opozīcijas līderi sarunās ar prezidentu Viktoru Janukoviču panāca pamiera stāvokli. Kā ziņo korespondenti, no protestētāju pozīcijām uz miliču rindām periodiski tiek raidītas petardes, uz ko milicija nereaģē. Liels skaits cilvēku atrodas sildīšanās un atpūtas vietās, kas organizētas ap Neatkarības laukumu esošajās ēkās.

Tomēr ir ļoti daudz cietušo – Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze šorīt LNT raidījumā „900 sekundes” teica, ka ir 27 bez vēsts pazudušie, bet cietušo skaits tuvojas 1000.

Tikmēr UNIAN ziņo, ka Kijevas slimnīcās un medicīnas iestādēs palīdzība sniegta 445 cietušajiem, bet 287 no viņiem ir hospitalizēti. Daudze stāsta, ka baznīcas Ukrainā pārvērtušās par hospitāļiem, slimnīcas ir pārpildītas. Viņa uzskata, ka lielākā daļa Ukrainas iedzīvotāju atbalsta protestētājus.

ASV sankcijas pret 20 Ukrainas amatpersonām

Savukārt ASV diplomāts vairākiem žurnālistiem Vašingtonā pavēstījis, ka Vašingtona liegs vīzas Ukrainas amatpersonām, kas tiek “uzskatītas par atbildīgām, iesaistītām vai atbildīgām par pavēļu došanu, kas novedis pie cilvēktiesību pārkāpumiem saistībā ar politiskajām represijām Ukrainā”, vēsta LETA/AFP.

“Aizliegums izsniegt vīzu attiecas uz aptuveni 20 Ukrainas amatpersonām, kuras mūsu skatījumā ir atbildīgas par pagājušās nakts notikumiem,” sacīja diplomāts.

“Ja situācija tiks noregulēta, sankciju ieviešana ir atgriezeniska. Taču, ja viss būs slikti, ir arī citi soļi, kurus mēs varam spert tuvākajās dienās ciešā sadarbībā ar ES,” piebilda diplomāts.

Arī ASV prezidents Baraks Obama trešdien aicinājis Ukrainas valdību neizmantot vardarbību pret miermīlīgiem protestētājiem un brīdināja par sekām šādai rīcībai. Risinājumu situācijai Ukrainā viņš saredz brīvās un demokrātiskās vēlēšanās, ziņo BBC.

Vašingtona uzskata, ka Ukrainas valdības atbildība ir attiekties pret miermīlīgajiem protestētājiem atbilstošā veidā, tā lai “Ukrainas tauta var pulcēties un runāt brīvi par savām interesēm, nebaidoties no represijām,” viesojoties Meksikā, paziņoja Obama.

ASV prezidents uzsvēra, ka turpmākajās dienās Vašingtona uzmanīgi sekos līdzi notikumiem Ukrainā un sagaida, ka “Ukrainas valdība izrādīs savaldību, neķeroties pie vardarbības”.

Jau 22.janvārī ASV, reaģējot uz vardarbīgo vēršanos pret protestētājiem Kijevas Neatkarības laukumā, noteica vīzu sankcijas pret vairākiem Ukrainas pilsoņiem.

Vēlāk kļuva zināms, ka Kongresā un prezidenta administrācijā tiek aktīvi apspriesta iespēja noteikt finansiālas sankcijas Ukrainas varasiestāžu pārstāvjiem un opozīcijas līderiem, ja nekārtības Ukrainā turpināsies.

Jau ziņots, ka nekārtībās Ukrainā otrdien un naktī uz trešdienu dzīvību zaudējuši vismaz 25 cilvēki.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (196)

armn 20.02.2014. 08.31

Domāju par Ukrainu un saprotu cik mums ir veicies būt ES un NATO. Un mums ir jāstiprina sava piederība šīm organizācijām.

Nevaru iedomāties Eiropas valsti, kur tās prezidents izvēlētos cilvēku bojāeju, nevis jaunas parlamenta vēlēšanas.

+50
-1
Atbildēt

21

    Andris Jautriņš > armn 20.02.2014. 10.30

    Vai sāksim ar divvalodību, kā Somijā?

    +3
    -32
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > armn 20.02.2014. 09.30

    Jā, ja ES un NATO valstij būtu jāklausa Ķencis&Pāvuls… Starp citu, tādā garā arī Latvijā var tālu aizdemokratizēties.

    +1
    -28
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > armn 20.02.2014. 10.57

    Cilvēki, ne jau es, bet jūs aicināt kopēt ārējos standartus!

    +1
    -20
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > armn 20.02.2014. 13.01

    Eh, nomale…

    0
    -16
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > armn 20.02.2014. 09.16

    ——–

    “Benderoviešu” rīcība iedvesmos cīnītājus visā Eiropā!

    Brīvību Katalonijai!

    http://www.youtube.com/watch?v=VhJGsKPaup0

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    inta_s > armn 20.02.2014. 14.15

    Kā NATO pasargāja turkus no stekiem, asaru gāzes un gumijas lodēm?

    http://www.youtube.com/watch?v=4YUZSHB-BQU

    Vai arī kā ES pasargāja spāņus no tā?

    http://www.youtube.com/watch?v=kDarnVVnL8Q

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > armn 20.02.2014. 16.34

    Nomalei. Vēl viens viedoklis.

    http://www.youtube.com/watch?v=3f91KpPEcDg

    Un vēl kas jāņem vērā, ja balstās uz Rietumu mēdītājiem

    http://www.youtube.com/watch?v=-IwPo9P7zBk

    Līdzsvaram :)

    http://www.youtube.com/watch?v=GZk2VsKC6gc

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    inta_s > armn 21.02.2014. 08.39

    Vai kāds ar augstu IQ līmeni var atbildēt uz manis norādīto jautājumu?

    Ja jau reiz ES un NATO tiek piesaugts kā garants, lai nekad cilvēkiem nebūtu jāsastopas ar to gribas apspiešanu izmantojot stekus, gumjijas lodes, asaru gāzi, utt. – tad kā nākas ka valstīs kas atrodas ES un NATO – ir ar to jāsastopas?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > armn 21.02.2014. 11.21

    Optiskais Tēmeklis, zanĪt

    Labprāt aprunātos par jūsu dzīves vietām, apģērbu bildēs, ģimenes stāvokli, bet acīmredzot jums tādu ekstru nav. Kā jau genderiem bez noteiktas dzīves vietas. Izklaides turpināšanai varu piedāvāt jaunumus no FOX. Ceru, ka par tādu esat informēti. Jūs man padodiet ziņu, ja arī tas ir sovoks, meklēšu citu iespēju rādīt acīmredzamo neredzīgajiem :)

    http://www.youtube.com/watch?v=PAO6mTWqZng

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > armn 20.02.2014. 19.30

    ….Optiskais Tēmeklis…nu, ko Tu gaidi no doveika kaut kādu sajēgu?…katram ciemam savs “trešais tēva dēls” – Ikšķilei savējais…tas, ka greznojies ar šlipsi, diemžēl, nepaaugstina IQ līmeni…

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > armn 20.02.2014. 18.35

    Doveiks, tautietis, kam meistarīgi sovoki, smadzenēs iepūderējuši stāstus par cionisma globalitāti un lokālu antisemītismu?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > armn 20.02.2014. 13.35

    Ķenci, abi ar Pāvulu iestāstiet to tām Latvijas valdībām, kas gadiem ilgi uzmet NATO u.c. partnerus un solītos līdzekļus Latvijas aizsardzībā neiegulda, labākajā gadījumā apmaksā humpalu tehnikas atvešanu līdz durvīm.

    (Toties citzemnieku bankas.lv nierējas taukos un taukojas nierēs pārlaimē par nolikto atslēgu principa neieviešanu/veiksmīgu neieviešanas iegādi.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > armn 20.02.2014. 13.29

    Pūt vien, vecīt, vairāk uz āru! Jau apakšējo ventili aizlīmējušas semočku mizas no kremļa kabineta palodzes. Rāpojot pa to palodzi būtu vēlams paklupt un pakārties šlipsē.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Antra > armn 20.02.2014. 10.53

    Andris Doveiks

    Vai sāksim ar divvalodību, kā Somijā?

    Nepļurkstu nu, nekādas divvalodības Somijā nav. Neviens zviedrs Somijā neatļaujas to, ko nelegālie imigranti, fašistu mērgļi, Latvijā. Piedevām zviedru valodu nevar pielīdzināt tikai vergu lietošanai radītam saziņas līdzeklim, feņai

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > armn 20.02.2014. 14.15

    Es varu saprast pensionāru Ločmeli

    ——————————————-

    Tas ir nopietni? :) astoņdesmitgadīgs pensionārs ar tīņa žargonu un neparasti labām zināšanām par jaunumiem IT jomā, un vēl ar izcilu “datu bāzi”, kurā ir pat kopētas lapas no 50 gadu vecām avīžu lapām (kaut vai par Straujumas bērnību) un cita tendenciozi atlasīta informācija?

    Jūs esat naivs…

    +17
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > armn 20.02.2014. 12.43

    Biedrs Doveiks nav nedz vājredzīgs, nedz vājdzirdīgs. Viņš pat nav Andris. Andris Doveiks ir kremļa profils uzvalkā un šlipsē. Ķipa inteliģentais taisnības nesējs.

    +21
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > armn 20.02.2014. 13.16

    Pateiksi vēl ka ne?

    Es varu saprast komentētājus krievu delfos, kuriem vienīgais pieejamais informācijas avots ir kremļa TV. Tad nu atkārto tur dzirdēto.

    Es varu saprast pensionāru Ločmeli – daudz naida pret Latviju un neierobežots brīvais laiks.

    Es varu saprast superaci, kas pat necenšas kremļa propogandai pievienot kaut ko no sevis.

    Bet Tu mums esi īpašs! Itkā tev pēc tava pasa profila vajadzētu būt pieejamai daudzpusējai informācijai, bet pietiek mazliet tik tev uzspiest, kad tu sāc atkārtot kremļa propogandu aizmirstot, ka šeit visi ir redzējusi pilnīgi ko citu. Nu nav tajās bildēs no Maidāna redzams tas ko tu mums te centies iespraust ausīs!

    +21
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > armn 20.02.2014. 12.05

    Atkal parādās Jūsu izglītības sovoka blaknes, ja nezinat zviedru ( laikam jau tēlojat) valodas kontekstu Somijā. Mannerheims, Somijas varonis tā īsti somiski neprata, ja kas. Tur pat fon der Golcs(“ļaunais vācu ģenerālis”) ir Somijas neatkarības varoņos.

    Igaunijā, Latvijā ekvivalentā situācijā būtu vācu valoda, kā tas bija līdz 1918.gadam un laikam pat arī LR laika pirmajā posmā pirms K.Ulmaņa, ja nebūtu veicies ohrankai-čekai-kgb ar “skaldi ,valdi” metodi LR,EE teritorijās, ar sekojošām neatgriezeniskām sekām etniskajā plaknē.

    Krievu valoda ir šeit bijusi TIKAI kā formāla okupantvaras administratīvā valoda, arī Pētera 1. laikā, un ieviesās strap iedzīvotājie tikai pēc masveida kolonistu iepludināšanas sovoka laikā.

    Valstiskai konteksts Baltijas-Moskovijas saistībā ir bijis netipisks koloniālvarām( vienīgā paralēle-Spānija v. Nēderlande-Beļģija), kur koloniālvara ir atpalikušāka kā koloniju(it visā).

    Respektīvi koloniālvaras-kolonijas attiecībās, nav nevienas labumu plūsmas no lielvaras-kolonijas virzienā, viss ir TIKAI izsūcošs, atšķirībā no klasiskajām attiecībām, kur lielvaras virzienā no kolonijas iet resursi, pretī nāk tehnoloģijas, admnistrācija, labākas preces utt..

    Tāpēc Baltijā, Polijā, Ukrainā(skatoties protams ,kurai tās daļai), neskatoties uz masveidā iepludinātajiem kolonistiem-sovokiem, ir tik vāja nostaļģija-sentiments pret ex-koloniāllielvaru un tāpēc arī krievu valoda pakāpeniski zaudē savas pozīcijas, neskatoties uz bijušās kolonāllielvaras centieniem to stiprināt visos veidos, atšķirībā no tās pašas Vidusāzijas, Baltkrievijas, ja kas.

    +23
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > armn 20.02.2014. 10.50

    Atkal jau gvelžat muļķības – kāds pamats salīdzināt Latvijas situāciju ar Zviedrijas situāciju? Lieliski taču apzināties ka faktiskās divvalodības cēloņi Latvijā ir pilnīgi atšķirīgi no situācijas Zviedrijā, bet nē – izliekaties, ka nesaprotat.

    +24
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > armn 20.02.2014. 11.55

    Andri Doveik, esat mentāli vājredzīgs? Nesaredzat atšķirību starp Somijas etniskajiem zviedriem, kuri necenšas būt vienvalodīgi un lepoties ar impērisku vienvalodību, no šovinistiskas impērijas sovoku atraugām Latvijā, kur šīs atraugas segregē pašas sevi un lielās ar nevēlēšanos mācīties aborigēnu/valsts valodu? Un, ja iemācās kā Anna Stroja, lepojas ar gatavību būt 5. kolonnai un biedē mītnes zemes iedzimtos ar Pleskavas divīzijas kājniekiem, kam vēl pietiek izpletņu (VDV).

    +26
    0
    Atbildēt

    0

    armn > armn 20.02.2014. 09.58

    No sirds vēlu,Latvijai “aizdemokratizēties” līdz Zviedrijas, Dānijas vai Somijas līmenim..

    +28
    -1
    Atbildēt

    0

putekliic 20.02.2014. 09.02

Janukovičs līdz ar to ir pilnībā zaudējis savu leģitimitāti. Vienīgais, kas viņu tagad vairs interesē ir savas personīgās pakaļas glābšana. Šie bojā gājušie ir nacionālie varoņi, kuri atdeva savas dzīvības par demokrātisku, nekorumpētu un Rietumu vērtībās balstītu Ukrainu! Atpakaļ ceļa vairs nav. Šajā pilsoņu karā dzimst jauna Ukraina! Apreibis no saviem pēdējo gadu ģeopolitiskajiem panākumiem, šo karu Putins tomēr ir zaudējis! Par to liecina arī tas, ka no KF TV kanāliem līst ar vien plašākas un melnākas melu un demagoģijas straumes. Krievija ārdās bezspēcīgās dusmās, kaut pats Putins vēl ārēji saglabā mieru.

+41
0
Atbildēt

9

    Andris Jautriņš > putekliic 20.02.2014. 09.40

    andrejs_gr

    Visu cieņu tiem, kuri cīnās un “atdeva savas dzīvības par demokrātisku un nekorumpētu Ukrainu”.

    Diemžēl daļa no viņiem maldīgi domā, ka tā var būt “Rietumu vērtībās balstīta Ukraina”. Janukoviča un citu oligarhu nespēja risināt situāciju saistīta ar to, ka gadiem ilgi Rietumi ir ļāvuši korumpētos miljardus ieguldīt Rietumos. Tā kā daļai no oligarhiem asociēšanās ar ES iznīcinās reālo biznesu Ukrainā, eskalējas konflikts elitē, kas realizējas Kijevas ielās. Par oligarhu miljardiem mirst patrioti-protestētāji un patrioti-berkutieši.

    Lai atrisinātu konfliktu, tas jārisina Ukrainas iekšīenē. ES, ASV, Krievijas iesaistīšanās Kijevas ielās esošos padara par nāvīgas spēles aktieriem – gladiatoriem. UA prezidenta lēmums kaut ko neparakstīt bija viņa kompetencē, paši ukraiņi to varēja mainīt jau uzreiz pēc nākamajām vēlēšanām. No ārpuses inspirētais maidans un bezjēdzīgā vardarbība jau pirmajās dienās ukraiņus padarīja par statistiem.

    +4
    -25
    Atbildēt

    0

    manatuja > putekliic 20.02.2014. 10.52

    Labvēlīgu apstākļu radīšana naudas plūsmai…. un viss

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > putekliic 20.02.2014. 10.35

    Rietumiem it kā esot tāda pret naudas atmazgāšanu vērsta uzraudzības sistēma. Kādu mēnesi atpakaļ ASV pieminēja, ka “paskatīsimies, kas jums ar tām naudiņām”. Reāli viņi pateica – mēs visu zinām, mums ir pamats un rīki visu konfiscēt, bet varam sarunāt!

    Tie sapņotie Rietumi būtu kofiscējuši pēc pirmā miljona, tad UA kleptokrātiem zustu motivācija un vēlēšnās tādiem būtu nulles izredzes. Viss patiešām nokārtotos demokrātiski jau sākot no Juščenko.

    +3
    -16
    Atbildēt

    0

    manatuja > putekliic 20.02.2014. 10.59

    kur nauda tur sirds…..

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > putekliic 20.02.2014. 10.49

    Arābu bankas :) Bija tāda arābu džamahirija Lībija… Nu, Saudu Arābu varbūt ir arābu, bet viņi ar ASV uz vienu roku. Pārējās ir tikpat arābu, cik Swedbank latviešu un pat zviedru. Vēl ir Irāna, bet tā nav arābu un tai terora sankcijas. Tā ka vecā Europe pašlaik ir vienīgā vieta, kur zaglim naudiņu civilizēti slēpt. Līdz brīdim, kad par to slēpšanu jāatdod visa karaļvalsts…

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    manatuja > putekliic 20.02.2014. 11.24

    dDiemžēl, bet Rietumi ir izveidojuši visu šo finanšu sistēmu. Jeb kā saka valstij ir tikai jārada apastākļi biznesam…

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldīna > putekliic 20.02.2014. 19.33

    Nevajag diskutēt ar to zombiju, lai viņš diskutē pats ar sevi!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > putekliic 20.02.2014. 10.39

    Pag pag, kas ir vispirms , vai cēloņi vai sekas?

    Nepaņems to nozagto naudiņu Rietumi, tad to varēs ieguldīt Austrumos, kādā arābu vai citā valstī. Vai tad kas mainītos? jankovičš droši vien nozēlo, ka abi ar dēlu naudu nav noguldījuši kāda arābu bankā.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > putekliic 20.02.2014. 10.13

    Ko nozīmē

    “Janukoviča un citu oligarhu nespēja risināt situāciju saistīta ar to, ka gadiem ilgi Rietumi ir ļāvuši korumpētos miljardus ieguldīt Rietumos”

    Ak, tad Rietumi vainīgi,ka Jankovičš ir prasts zaglis. Starp citu arī it kā sēdējis cietumā. Vai arī tāpēc Rietumi vainīgi?

    Jankovičš ir apzadzis savu tautu u8n par to viņam būs acīmredzot jāatbild. Izvēles laikam viņam nav lielas, jo nevarēs aizbēgt uz Rietumiem pēc savas naudas, tad nu tagad cenšas kaut ko labot, bet šaubīgi vai iznāks palikt amatā. gan jau viņu tāpat tiesās pie tam pamatoti par savas tautas slepkavību, kā viņš ieslodzīja cietumā savu oponenti un konkurenti. Jankovičam visu laiku dominē nevis savas tautas intereses, bet tikai savas personiskās un sava dēla intereses.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 20.02.2014. 12.07

Viena no kremlinu slēptā nacisma pazīmēm ir kaimiņzemju patriotu nonievājums(banderieši, SSieši)…

+28
0
Atbildēt

1

    silvija > gundega_heiberga 20.02.2014. 12.17

    Domā, patīkami apzināties, ka tu pats, tava tauta un tava valsts riebjas visai pasaulei? Tāpēc arī apsaukājas, lai kaut bik remdinātu pretīgumu pašam pret sevi.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu