Pasaules teikvando federācija Dienvidkorejā piešķir Grībauskaitei melno jostu • IR.lv

Pasaules teikvando federācija Dienvidkorejā piešķir Grībauskaitei melno jostu

21
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Foto: AFP/LETA

Austrumu cīņas mākslas – tā ir dzīves filozofija, kas māca atbildības sajūtu, teikusi Lietuvas prezidente

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas ieradusies darba vizītē Dienvidkorejā, saņēmusi īpašu Pasaules teikvando federācijas pagodinājumu – devītās pakāpes melno jostu un diplomu “par ieguldījumu labākas un mierīgākas pasaules veidošanā”, ziņo LETA.

Pati Grībauskaite 1999.gadā ieguvusi pirmās pakāpes melno jostu ASV Austrumu cīņas mākslu akadēmijā. Tas notika laikā, kad viņa strādāja Lietuvas vēstniecībā Vašingtonā.

“Austrumu cīņas mākslas – tā ir dzīves filozofija, kas māca atbildības sajūtu, stingru gribu, cieņu pret cilvēku un konkrēti – pret savu pretinieku, ieaudzina drosmi, iekšējo disciplīnu un koncentrēšanos. Šīs īpašības ir svarīgas gan politikā, gan ikdienas dzīvē,” izteikusies Lietuvas prezidente.

Teikvando ir tradicionālā korejiešu cīņas māksla, kas balstās uz garīgā spēka, ķermeņa un prāta attīstīšanu un kopš 2000.gada iekļauta olimpisko spēļu programmā.

Teikvando goda jostas saņēmuši ASV prezidents Baraks Obama, ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns, bijušais Dienvidkorejas prezidents Lī Mjunbaks.

Lietuvas prezidente ieradusies Dienvidkorejā, lai piedalītos kompānijas “Hyundai Heavy Industries” kuģubūvētavā topošā Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa jaunā kuģa “Independence” (“Neatkarība”) oficiālajos vārda došanas svētkos.

Vizītes laikā viņa tiksies ar Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhje un iepazīstinās lielākās šīs valsts kompānijas ar iespējām investēt Lietuvā.

 

Komentāri (21)

Alise 18.02.2014. 16.34

Bērziņš noteikti nevar ne piecus pietupienus uztaisīt, ne vienreiz piepumpēties :)))

+6
-4
Atbildēt

1

    Inese > Alise 18.02.2014. 17.10

    Štrunc par fizkultūru. A Grībauskaite aizvien bezbērnu vecmeita. Atšķirībā no Bērziņa k-ga, kurš demogrāfijas jautājienus risina ar personisko piemēru.

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

dro 18.02.2014. 17.43

Sarma 17.04.2014. 08.20

berzinsh ir spejigs tikai piesmirdinat telpu,kura atrodas 70 g.vecuma…vairs neturas gazes….tas pats manejam.joki mazi….atraugashnas…burkshki…..vecums nenak viens.toties biologisko bernu skaits ir apsveicams…..cik vinu?… Andris ir daritajs,ne skaititajs!!!!!….

Gribauskaitei un Ilvesam ir lidera harisma un valodas prasmes…..Berzinhs zin,ko runa,bet vai tiem apkartejiem ausis saklausa…..kaut kas iekrita galvas….Berzina valodas prasmes amerikani laida gar ausim.

nedomaju,ka amerikani daudz ko saprata…senatori turejas godam….sejas bij nopietnas….izturejas ar godu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu