Biatlonists Rastorgujevs izcīna devīto vietu iedzīšanas sacensībās • IR.lv

Biatlonists Rastorgujevs izcīna devīto vietu iedzīšanas sacensībās

8
Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs (no kreisās) traucas trasē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Par olimpisko čempionu pārliecinoši kļuva Martēns Furkads no Francijas

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien Soču olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja devīto vietu, izceļoties ar ļoti ātru slēpojumu, ziņo LETA.

Rastorgujevs trasē devās ar 17.numuru, 47 sekundes aiz leģendārā Norvēģijas biatlonista Ūles Eināra Bjērndālena, kurš sestdien triumfēja sprintā. Pirmajā šaušanā guļus Latvijas biatlonistam izdevās nepieļaut nevienu kļūdu, kas viņam ļāva pakāpties uz 13.pozīciju. Otrajā šaušanā, kas arī bija guļus, Rastorgujevs atkal sašāva visus mērķus, pēc brīža pakāpjoties jau uz 12.vietu.

Nākamās divas šaušanas bija jāveic stāvus. Pirmajā no tām Latvijas labākais biatlonists sašāva četrus no pieciem mērķiem, tāpēc bija jāslēpo viens soda aplis. Pēc tā Rastorgujevs atkrita uz 15.pozīciju, bet ceturtajā šaušanā Latvijas sportists šāva nekļūdīgi, turklāt visus mērķus sašāva ļoti ātri, pakāpjoties uz 12.vietu.

Rastorgujevs noslēdzošā sacensību daļā slēpoja ļoti ātri, paceļoties līdz devītajai vietai, šādu rezultātu uzrādot arī finišā.

Par olimpisko čempionu pārliecinoši kļuva Martēns Furkads no Francijas, kurš iedzīšanā startēja kā sestais, bet šaušanā pieļāva vienu kļūdu. Šis ir viņa pirmais olimpiskais zelts karjerā. Rastorgujevs no Furkada finišā atpalika par 48,3 sekundēm.

Sudrabu ieguva čehs Ondrejs Moravecs, kurš Furkadam zaudēja 14,1 sekundi. Bronzas medaļa tika citam francūzim Žanam Gijomam Beatrī.

Ārpus labāko četrinieka palika Bjerndālens, kuram pagaidām vēl neizdevās kļūt par medaļām bagātāko Ziemas olimpisko spēļu sportistu.

Pēc otrās šaušanas līderis bija kanādietis Žans Filips Legeleks, taču viņš vienā no līkumiem piedzīvoja sāpīgu kritienu, finišā uzrādot vien 26.labāko laiku.

Kā zināms, Rastorgujevs sestdien desmit kilometru sprintā izcīnīja 17.vietu.

 

Komentāri (8)

Evita 11.02.2014. 12.36

Malacis.

+3
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 11.02.2014. 11.29

ļoti labs rezultāts! Apsveicu no sirds!

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 11.02.2014. 10.29

Man ir liels prieks par Rostargujevu. Skatījos un jutu līdz! ļoti patika skatītos tik sīvo cīņu!

Patiesi priecājos par Rostorgujeva lieliski veikto distanci no 17. vietas uz 9. vietu- apsveicami!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu