Trīs Zolitūdes traģēdijā bojā gājušos glābējus rosina apbalvot ar Viestura ordeni • IR.lv

Trīs Zolitūdes traģēdijā bojā gājušos glābējus rosina apbalvot ar Viestura ordeni

22
Zolitūdes traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki. Foto: Ieva Lūka, LETA

 

Ordeņu kapitulam ir iesniegts ierosinājums ar Viestura ordeni apbalvot trīs Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbos bojā gājušos ugunsdzēsējus.

Šādu ierosinājumu Ordeņu kapitulam izteikusi juriste Ieva Brante. “Ņemot vērā, ka ar Viestura ordeni var apbalvot arī pēc nāves, ierosinu apbalvot ar šo valsts apbalvojumu trīs dzīvību zaudējušos ugunsdzēsējus glābējus – Vilni Šteinīti, Edgaru Reinfeldu un Sergeju Ižiku,” iesniegumā norāda Brante.

Brante rosina pieņemt lēmumu un apbalvot ar Viestura ordeni tos ugunsdzēsējus glābējus, kuri veica glābšanas darbus Zolitūdē sagruvušajā veikalā “Maxima”, kur gāja bojā 54, bet tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku.

Juriste uzskata, ka glābēji zināja, ka strādā paaugstināta riska apstākļos, un zināja, ka lielveikala daļēji sagruvušās konstrukcijas ir īpaši bīstamas, tomēr riskēja ar savu dzīvību un glāba lielveikala jumta nogruvumā apraktos cilvēkus. “Tādēļ glābēji ir pelnījuši tautas cieņu, atzinību un valsts augstāko apbalvojumu – Viestura ordeni – par drosmi, varonību un pašaizliedzīgo dienesta pienākumu pildīšanu,” saka Brante.

Valsts prezidenta kancelejas atbildē Brantei esot apstiprināts, ka iesniegums ir nodots Ordeņu kapitulam. Tas tiks izskatīts aprīļa beigās vai maija sākumā.

Ar Viestura ordeni un tā goda zīmi apbalvo militārpersonas, kā arī citas fiziskās personas.

 

Komentāri (22)

inta_s 10.02.2014. 22.50

Dvēselei nav ego, ko viņa ar to ordeni iesāks?

+2
-1
Atbildēt

0

janazakovica 11.02.2014. 13.06

ar ko apbalvos pasus bojaa gajusos posmertno..? Latvija beidzot atkal vares pieradit policijas prokuraturas pilnigo diletantismu un neefiktivitati..visai pasaulei velreiz..jo vainigas bus skruves..

0
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 11.02.2014. 12.01

Ja es būtu Rīgas domes deputāts Pulks, deputāts Ēlerte vai vislabāk Saeimas priekšsēdētāja Āboltiņa, jo RD deputātiem nav īsti klājas nākt ar šādām iniciatīvām, tad es gan ar vienu brīniškīgu un tīri latvisku iniciatīvu nāktu:

– Dāmas un kungi! Biedri! Dosim visiem nepaēdušiem, izsalkušiem, tiem, kas riskē ar savu dzīvību vai ir apdalīts šajos šaušalīgajos laikos, visiem tiem, kam mēs, politiķi, atņemam naudu un dzīvību – , dosim tiem visiem pa ordeni!

Varam apbalvot ar Viesturu, varam ar Trīs zvaigznēm, bet ja vajag, izdomāsim arī kādu jaunu apbalvojumu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu