Vakcīnu radīšana ir kļūda • IR.lv

Vakcīnu radīšana ir kļūda

5

Žurnāla Ir iepriekšējā numurā publicētais raksts Bailes dzīvības cenā par zīdaiņu vakcināciju izraisīja ļoti karstu diskusiju – viedokli aktīvi pauda gan vakcinācijas pretinieki, gan atbalstītāji. Šiem komentāriem var izsekot ir.lv, bet replikas veidā publicējam ārsta Laura Līcīša viedokli, kurš ir viens no skaļākajiem vakcinācijas pretiniekiem Latvijā.

Pievienojos tai zinātnieku grupai, kas saka – vakcīnu radīšana ir viena no pēdējo 200 gadu lielākajām kļūdām. Pirms dažiem gadiem lasīju interviju ar zinātnieku, kurš ir viens no poliomielīta vakcīnas radītājiem un bijis viens no vadošajiem pētniekiem vakcīnu izstrādes firmā. Izrādās, ne ar kādām tehnoloģijām nevaram panākt pilnīgi tīru un nekaitīgu vakcīnu. Piemēram, vakcīnā pret poliomielītu ir izmantoti pērtiķu nieru audi. Cilvēkiem, kuri saņēmuši šo vakcīnu, konstatēts onkogēnais vīruss, kas varētu izraisīt zarnu audzējus un rosināt leikozes veidošanos. 

Ja papēta ASV pārtikas un zāļu pārvaldes datus, tie statistiski parāda tendenci būtiski pieaugt autisma gadījumu skaitam, kas sakrīt ar vakcinācijas skaita pieaugumu. Pie manis bijuši vairāki bērniņi, kuriem autisms nav diagnosticēts, bet Amerikā tiek uzstādīta autisma diagnoze. Manuprāt, tas izskaidro to, kādēļ pie mums tik maz komplikāciju tiek atrasts. Latvijā vienkārši nemāk atpazīt diagnozi «autisms».

Protams, ka mūsdienās tiek radītas vakcīnas ar samazinātu dzīvsudraba un alumīnija klātbūtni. Tomēr dzīvsudrabs ir, un tas izraisa perēkļveidīgus iekaisumus smadzenēs. Viena no gripas vakcīnām satur vismaz pāris simtu miligramu dzīvsudraba. Ja alumīnijs nokļūst asinīs, tas izrāda savu neirotoksisko iedarbību. Pietiek ar pieciem miligramiem uz vienu jaundzimušā kilogramu, lai tā sāktos, bet vakcīnā pret B hepatītu ir 20 mg alumīnija. Lasīju, ka ASV bērns līdz gada vecumam saņem 26 vakcīnas. Padomājiet, cik daudz dzīvsudraba un alumīnija bērns saņem!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu