Kritušais varonis • IR.lv

Kritušais varonis

3
2011.gada pilsētas svētkos Fēnikss laupītāju ievainotajiem policistiem Salvim Tihanovskim (priekšplānā) un Rimam Švedam piešķīra gada jēkabpiliešu titulus

Pirms trim gadiem Jēkabpils policists Salvis Tihanovskis (33) gandrīz gāja bojā, drosmīgi aizturot laupītājus, bet tagad viņu pašu tur aizdomās par dzīvības atņemšanu cilvēkam. Sievai, kolēģiem un policijas vadībai atšķiras domas par senās traumas lomu notikušajā

Pie Jēkabpils spēļu zāles Fēnikss aplaupītāju nogalinātā policista Andra Znotiņa kapa janvāra beigās sanāca tuvinieki, draugi un kolēģi, taču viņu vidū šoreiz nebija Salvja Tihanovska. Policists, kuru liktenīgajā 2011.gada 25.janvāra rītā smagi sašāva laupītāji, tagad atrodas apcietinājumā Rīgā. Viņu tur aizdomās par cilvēka piekaušanu līdz nāvei. Daudzi jēkabpilieši ir šokēti par to, kā varonis pārtapis likumpārkāpējā, un turpina meklēt atbildi uz jautājumu – kas vainojams šajā nelaimē?

Oficiālās ziņas ir sausas un atgādina ikdienišķu policijas notikumu hroniku – piektdien, 27.decembrī, Jēkabpilī kādā sadzīviskā strīdā cietusi sieviete. Policija ieradusies notikuma vietā, taču sieviete atteikusies rakstīt iesniegumu un oficiāli apsūdzēt pāridarītāju, savu 58 gadus veco paziņu.

Tā vietā nobiedētā sieviete pasūdzējusies bijušajam draugam Kasparam Tihanovskim (38), kurš nākamajā dienā devies uzbrucēju pārmācīt saviem spēkiem. Kopā ar brālēnu Salvi un vēl kādu sievieti uzmeklējuši viņu pilsētā un piekāvuši. Abi jaunie vīrieši ir likumsargi – Kaspars Jēkabpils cietuma apsargs, bet Salvis strādā Jēkabpils policijas iecirknī, taču tas viņus nav kavējis. Iebāzuši vīrieti mašīnas bagāžniekā, izveduši ārpus pilsētas, vēlreiz piekāvuši un atstājuši. Vēlāk kāds atradis piekauto un nogādājis slimnīcā, taču 29.decembra rītā vīrietis no traumām mira.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu