Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Svētdien daudzviet pasaulē pavadīta Diena bez biksēm metro. Šī tradīcija dzima kā joks Ņujorkā 1986.gadā, kad kāds steidzīgs un puspamodies pilsētnieks uz darbu devās, aizmirsis uzvilkt bikses. Tagad tas pārmeties pa visu pasauli — cilvēki apakšbiksēs svētdien redzēti vismaz 60 lielpilsētās 25 pasaules valstīs.

Nedēļas notikumi pasaulē


Vācijas kredītreitings apstiprināts līdzšinējā augstākajā – AAA – līmenī,
tam nosakot stabilu nākotnes perspektīvu. Tas nozīmē, ka valsts ekonomika ir spējīga absorbēt lielus ekonomikas un finanšu satricinājumus, apliecinājusi starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor’s. Aģentūra uzskata, ka Vācijas ekonomika ir dažādota un konkurētspējīga.

Krievija bez paskaidrojumiem liegusi iebraukšanu valstī ASV žurnālistam Deividam Sateram. Viņš ir vairāku populāru grāmatu par Krieviju un bijušo Padomju Savienību autors un kopš pērnā septembra dzīvoja Maskavā. Žurnālistu šis varas iestāžu lēmums ir satriecis, lielākoties tāpēc, ka netiek paskaidroti aizlieguma iemesli.

Latviešu izcelsmes austrāliešu žurnālists Pēteris Greste ir starp tiem trim televīzijas kanāla Al Jazeera žurnālistiem, kuriem Ēģiptes tiesa pagarinājusi aizturēšanas termiņu vēl par 15 dienām. Varasiestādes žurnālistus vaino sabiedriskās kārtības apdraudēšanā. Viņi tika arestēti 29.decembrī viesnīcā Kairā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu