Ardievas parlamenta virtuvei • IR.lv

Ardievas parlamenta virtuvei

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Pauls Raudseps

Preambulai būtu jāvieno sabiedrība, nevis jāšķeļ, uzskata Saeimas juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, kurš izvirzīts tiesneša amatam Satversmes tiesā

Sākumā likās, ka pusdienot ar Gunāru Kusiņu Saeimas ēdnīcā būtu svarīgi simbolisku iemeslu dēļ. Pagājušajā nedēļā Kusiņš kļuva par vienīgo parlamenta izvirzīto kandidātu uz Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatu, kurš 5.februāri kļūs brīvs pēc līdzšinējā priekšsēdētāja Gunāra Kūtra pilnvaru termiņa beigām. Kusiņš Saeimā ir strādājis jau kopš 1993.gada par juridiskā biroja vadītāju un ne tikai izlasījis un vērtējis visus vairāk nekā 20 gados pieņemtos likumus, bet arī līdz pēdējam izgaršojis Saeimas virtuvi gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Taču pats Kusiņš, būdams līdz kaulu smadzenēm loģikas vadīts jurists, uz ne sevišķi izsmalcināto ēdnīcu neskatās ne metaforiski, ne sentimentāli. Tā ir vienkārši vieta, kur var ērti un ātri paēst. Un tieši šis aspekts beigās arī man kļūst par svarīgāko, jo uz tikšanos Kusiņš ierodas ar mazu nokavēšanos pēc sarunas ar Juridiskās komisijas vadītāju, intervijas laikā turpina saņemt īsziņas un beigās ir spiests aizskriet, kafiju neiedzēris, jo «Dolgopolova komisija jau sākusies».

Tomēr Kusiņam piemīt laba jurista māka izteikties konkrēti un kodolīgi, tāpēc mūsu saruna, lai gan īsa, izvēršas saturīga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu