Kūku programmētāja • IR.lv

Kūku programmētāja

3
Ceļā uz Maskavu, kas vēl līdz maijam būs viņas ģimenes mājas.
Ieva Puķe

Pusi mūža pavadījusi interneta darbos, portāla Calis.lv izveidotāja Agnese Vīdnere (40) turpmāk grib strādāt ar rokām, ražot ekskluzīvu konditoreju

Novembra beigās sociālajos tīklos kāds sāka publicēt perfektu piparkūku foto. Klasiskas sirdis, smalkas, ar cukura glazūru iztamborētas, līdz milimetram precīzas mežģīnes. Latviešu raksti. «Skaistākās, ko jebkad esmu redzējusi. Kas tā par brīnumainu tehniku? Tehnoloģija vai plastiskā ķirurga cienīga kustību koordinācija?» uz komplimentiem ilgi nebija jāgaida. «Jums ir lieliska gaume! Beidzot bēdīgo suvenīrpiparkūku BMW un Hello Kitty ražotājiem būs kur tiekties!» komentēja nepazīstami ļaudis. 

Ziemassvētku gaisotnē mazāka ievērība tika cukura mastikas ziedu foto, ko līdzās piparkūku uzņēmumiem internetā ievietoja tas pats cilvēks. Greznu tortu rotāšanai domātās puķes izskatījās tik reālas, ka lielākā daļa skatītāju, visticamāk, arī pat nepieļāva domu, ka kaut ko tādu var dabūt gatavu no stieplītēm «uzsēdināta» pūdercukura maisījuma, nokrāsojot ar pārtikas krāsām. 

Iedomājos papētīt, kas ir šo šedevru darinātāja. Agnese Vīdnere – tā pati, kas pirms 13 gadiem izveidoja Latvijā pirmo sociālo portālu Calis.lv! Sieviešu vidū populārā vietne, kuras reālo lietotāju skaits joprojām turas pie 200 000, pirms diviem gadiem nonākusi citās rokās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu