Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir pārliecināts, ka jaunu valdību līdz šā gada beigām neizdosies izveidot. Vienotība Valsts prezidentam otrajā raundā izvirzījusi aizsardzības ministra Arta Pabrika kandidatūru premjera amatam.

Bijušais Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš vadīs sabiedrisko komisiju, kas izvērtēs Zolitūdes traģēdijas cēloņus, glābšanas darbu un traģēdijas seku likvidēšanas procesu. Valdības apstiprinātajā komisijā darbosies arī bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte, uzņēmēja Baiba Rubesa, kā arī sabiedrības par atklātību Delna pārstāve Inese Voika. Sabrūkot lielveikalam Zolitūdē, dzīvības zaudēja 54 cilvēki.

Latvijas iekšzemes kopprodukts gada trešajā ceturksnī palielinājies par 4,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Latvijā gada trešajā ceturksnī bijis straujākais iekšzemes kopprodukta kāpums no Baltijas valstīm. Latvijas tautsaimniecība salīdzinājumā ar atbilstošo periodu pērn augusi par 4,5%, Lietuvas – par 2,2%, bet Igaunijas – 0,7%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu