Mēs gribam būt kartona IKEA • IR.lv

Mēs gribam būt kartona IKEA

6
Zīmola Foldlife līdzautors Jānis Brinkmanis.
Gunita Nagle

Guvis atpazīstamību starptautiskās izstādēs un pircējus ārpus Latvijas, apdrukātu salokāmo kartona mēbeļu un dizaina uzņēmums Foldlife izvirza ambiciozu mērķi panākt, lai papīra mēbeles būtu katrās mājās

Ja vien jūs būtu zaļi domājoši, jūs IKEA produkcijas vietā būtu izvēlējušies kartona galdus, krēslus, solus, plauktus un skapjus. Biroju un dzīvojamo istabu varētu iekārtot tikai no šādām mēbelēm, pārlaižot aci interviju telpai Ir redakcijā, saka zīmola Foldlife līdzautors Jānis Brinkmanis. Acu skatiens, kas skaidri un gaiši pauž «traks, vai?», viņu nemaz nesamulsina. Jau aptuveni desmit gadus piedāvājot mēbeles, viņš ir pieradis pie citu šaubām un spējis tās izdzēst kā nebijušas. 

Par to liecina daudzi jau īstenotie projekti – 3000 soliņu Drēzdenes Operas svētkiem, regulāra stendu gatavošana Frankfurtes un citām grāmatu izstādēm, LTV bērnu raidījuma Kas te? Es te filmēšanas studijas dizains, Venēcijas biennāles Latvijas stends 2006.gadā, Nacionālās bibliotēkas atdarinājums kartonā ar desmitiem galdu un krēslu Gēteborgas starptautiskajā grāmatu izstādē 2008.gadā. Šie projekti izraisījuši lielu interesi un sajūsmu, tāpēc Jānis Brinkmanis un viņa kolēģi tagad pārliecina pircējus pirkt kartona mēbeles arī birojiem, veikalu stendiem un mājokļiem. Viņiem sanāk – mēbeles ir eksportētas uz visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu