Helikoptera katastrofā Glāsgovā gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki • IR.lv

Helikoptera katastrofā Glāsgovā gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki

33
Glābšanas darbi Glāsgovas krogā. Foto: AFP/LETA

Nav ziņu, ka šajā negadījumā būtu cietuši Latvijas pilsoņi

Helikoptera katastrofā, kas piektdien notika Glāsgovā un kuras rezultātā tika sagrauts viens no pilsētas krogiem, gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki, bet slimnīcās smagā stāvoklī atrodas 14 cietušie, sestdien ziņo Skotijas policija.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā pagaidām nav informācijas, vai negadījumā Glāsgovā, kur pēc helikoptera avārijas iegruvusi ēka, būtu cietuši kādi Latvijas pilsoņi, aģentūrai LETA sacīja ĀM vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Glāsgovā piektdienas vakarā avarēja policijas helikopters, kurš ietriecās pārpildītā krogā. Tur tobrīd norisinājies kādas grupas koncerts. Negadījums notika plkst.22.25 (sestdien plkst.0.25 pēc Latvijas laika), ziņo LETA/AFP.

Bojā gājuši abi policisti, kas bija helikopterā, kā arī civilais pilots. Vēl pieci upuri atrasti kroga “The Clutha” gruvešos.

Glābšanas darbi ir sarežģīti un turpinās. Tiek ziņots, ka krogā negadījuma brīdī atradušies aptuveni 120 cilvēki. Daudziem izdevies ēku atstāt.

Aculiecinieki stāsta, ka helikopters kritis “kā akmens”. Vieglāk cietušie nogādāti blakus esošajā viesnīcā, bet smagāk ievainotie tika aizvesti uz slimnīcām.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu