Merkele: Vācijā tiks noteikta minimālā alga • IR.lv

Merkele: Vācijā tiks noteikta minimālā alga

18
Angela Merkele. Foto: AFP/LETA

Vācijas politiķiem būs jāizmanto pret izspiegošanu aizsargāti telefoni

Vācijā nacionālā līmenī tiks noteikts minimālās algas apmērs, ceturtdien paziņoja kanclere Angela Merkele. Tādējādi Merkele piekāpusies koalīcijas veidošanas sarunu partneru – sociāldemokrātu – prasībai, ziņo LTA/AFP.

“Sociāldemokrāti nenoslēgs sarunas bez vispārīgas minimālās algas,” skaidroja Merkele, piebilstot, ka viņas partija pret šādu lēmumu iebildusi, un tā darīs visu, kas būs tās spēkos, lai nepieļautu, ka tādējādi tiktu zaudētas darba vietas.

Tikmēr laikraksts “Bild” ziņo, ka Vācijas abas lielākās partijas vienojušās uzlabot iekšējās komunikācijas drošību, cita starpā paredzot, ka vadošajām amatpersonām ir jāizmanto pret izspiegošanu aizsargāti mobilie telefoni.

Kristīgo demokrātu un sociāldemokrātu iekšlietu jomas eksperti pieņēmuši “ārkārtas” vadlīnijas attiecībā uz ministru un partiju augstāko amatpersonu mobilajiem telefonsakariem.

Drīzumā politiķi varēs zvanīt tikai no aizsargātiem telefoniem, un tas nozīmē, ka mobilie telefoni, kas nav aizsargāti pret izspiegošanu, kļūs par izņēmumu, nevis normu, bet viedtelefonu “iPhone” izmantošana oficiālajā komunikācijā būs aizliegta.

“Mūsu sarunām un komunikāciju struktūrai ir jābūt drošākai,” iepriekš norādīja valdība, reaģējot uz ziņām, ka ASV izspiegojušas kancleres Angelas Merkeles telefonu.

Vadlīniju detaļas izstrādājis Federālais informācijas drošības birojs (BSI). Oficiāli jautājumi telefoniski būtu apspriežami, tikai izmantojot BSI apstiprinātus telefonus, norādīja birojs.

Tā kā šifrēšanas programmatūra nav savietojama ar “iPhone”, domājams, ka “Apple” produkti drīzumā no Reihstāga pazudīs.

Atsaucoties uz bijušā ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) līdzstrādnieka Edvarda Snoudena nopludinātajiem materiāliem, medijos pēdējā laikā parādījušās daudzas publikācijas par ASV izlūkdienestu vērienīgajām izspiegošanas programmām. Publikācijas izraisījušas spriedzi ASV attiecībās ar daudziem sabiedrotajiem. Nopietns saspīlējums radies Vašingtonas un Berlīnes attiecībās, gaismā nākot faktiem, ka ASV izspiegojušas Merkeles telefonsarunas.

 

Komentāri (18)

Ieva 21.11.2013. 16.05

Zināju, ka minimālā Alga nav Vācijā, bet, ka tā nav deviņās valstīs – to gan ne. A mums tā brīžiem ir galvenais cīņas objekts, ar kuru saista visas nelaimes- nabadzību, demogrāfijas problēmas. Izrādās ka deviņās valstīs, kuras nebūt nav tās nabadzīgākās, bez tās iztiek mierīgi..

+6
0
Atbildēt

1

    Alise > Ieva 21.11.2013. 16.19

    Mums ar minimālās algas sistēmu, ja tajā gribētu izdarīt izmaiņas, būtu baigās problēmas. Minimnālā alga ir ļoti daudz kur noteikta kā izejošais kritērijs – tiesnešu, prokuroru, veselas rindas ierēdņu, amatpersonu un valsts iestādēs strādājošo algas, dažādi sodi, dažādi maksājumu, nodevu sliekšņi un lielumi, daļa pabalstu un vēl vesela rinda aprēķinu.

    Bieži vien strīdi un vēlme pacelt minimālo algu daudziem balstās nevis kaut kādās rūpēs par minimumu, ko saņems kādi melnstrādnieki, bet gan rūpēs par saviem ienākumiem vai citiem labumiem, kas tiek aprēķināti vadoties no minimālās algas lieluma.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Alise 21.11.2013. 14.15

Nabadzītei jāpakļaujas socdemiem. Redz kur viens labs salīdzinājums par to, ka Rietumeiropā tajās valstīs, kur nav noteikta minimālā alga, bezdarba līmenis ir vidēji divreiz zemāks

http://www.aei-ideas.org/wp-content/uploads/2013/11/minwage.jpg

In Western Europe, the average jobless rate is twice as high in countries with a minimum wage vs. those with no minimum – http://www.aei-ideas.org/2013/11/in-western-europe-the-average-jobless-rate-is-twice-as-high-in-countries-with-a-minimum-wage-vs-those-with-no-minimum/

+5
-1
Atbildēt

5

    Inese > Alise 21.11.2013. 14.33

    “If the premise was correct, there would be some proportionality, that the higher the minimum wage – the higher the unemployment but does that follow ? – look at the chart. why is the chart NOT sorted according to unemployment rate or minimum wage?”

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 21.11.2013. 16.21

    nulle, kur jūs būtu redzējis, ka ekonomiski labēji būtu kādi internacionālisti – socdemi?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 21.11.2013. 17.55

    Ločmeli – kā kuros jautājumos. Pie tam, mūsdienu politikā nekur pasaulē pilnībā ekonomiski labēju partiju faktiski vairs nav, visām programmās ir kādi kreisi ekonomiski risinājumi.

    Tas arī ir iemesls, kādēļ uzskatu, ka mūsdienās socdemiem vispār ir vieta vēstures mēslainē, savu lomu viņi ir izpildījuši, sociālo jautājumu risināšana ir visu partiju un valdību dienas kārtībā, viņiem vairs nav par ko cīnīties. Socdemi nu jau sākuši cīnīties par tādām lietām kā tiesības saņemt naudu nestrādājot un vispār neko nedarot, kā arī pret nacionālām valstīm un pret nāciju pastāvēšanu, par kaut kādiem nenosakāmiem tautas sapludinošiem veidojumiem u.tml. murgiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Alise 21.11.2013. 19.09

    r-r – Sociāldemokrātiem ar demokrātiju nekad nav bijis vairāk sakara, kā cūkai un cūkpienēm.
    Kad franči saviem kreisajiem par brīnumu iebalsoja Napolenu III (kāda tauta, tāds valdnieks), kreiļi saprata, ka vienkārša demokrātija šiem tikšanu pie varas negarantē un izgudroja karsto ledu – sociāldemokrātiju. Ideju tālāk attīstīja b.Uļjānovs un līdz pilnībai noveda b.Staļins. Konkurenta partija NSDAP bija ne mazāk sociālistiska, ne velti franču darbaļaužu sportiskākie eksemplāri 1936.gadā soļoja Berlīnē ar izstieptām roķelēm.
    Pēc kara konkurējošo gara radinieku neizkautie „…demokrāti” gandrīz 10 gadus gudroja, kā atmazgāties no savu atvašu varoņdarbiem, līdz 1953.gadā sagudroja. Mūsu pašu Brunītis arī izcili prata pīlītes pūst – grāmatai par LSDSP vāka bilde ar sarkanbalto karogu uz kreiso kantora Bruņinieku ielā – tas nekas, ka sociķu laikā tajā vietā plīvoja kaimiņvalsts tīri sarkanais buļļu kaitināmais drēbes gabals.
    Nu nevar kreisie bez melošanas, nekādi nevar.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Alise 21.11.2013. 16.54

    Fiška tikai tāda, ka Naciķu apvienība ir kreisie. Ekonomiskajā politikā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 21.11.2013. 14.26

Vācijas apstākļos, kad ir ļoti mazs bezdarbs un pati darba sistēmas samaksa ir ļoti regulēta, caurspīdīga un oficiāla, kā arī pietiekama cilvēka cienīgai dzīvei šāda normā tiešām ir absurda un neloģiska ! Latvijā tā diemžēl ir viens no galvenajiem veidiem, lai vilktu cilvēkus laukā no nabadzības un izskaustu aplokšņu algas !

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu