ANO: Taifūnā Filipīnās dzīvību zaudējuši 4460 cilvēki • IR.lv

ANO: Taifūnā Filipīnās dzīvību zaudējuši 4460 cilvēki

29
Taifūna postījumi Taklobanas pilsētā. Foto: EPA/LETA

Filipīnu valdība šos datus apstrīd

Taifūna “Haijan” postījumos Filipīnās dzīvību zaudējuši vismaz 4460 cilvēki, atsaucoties uz reģionālajām varasiestādēm, piektdien paziņoja ANO. Filipīnu katastrofu seku likvidācijas padome uzstāj, ka patiesais bojāgājušo skaits ir daudz mazāks, ziņo LETA/AFP.

ANO Humāno jautājumu koordinācijas birojs (OCHA) skaidroja, ka ziņas par 4460 bojāgājušajiem esot trešdien izplatījusi Filipīnu Nacionālās Katastrofu riska mazināšanas un vadības padomes (NDRMMC) reģionālā darba grupa. Kopumā vētra ietekmējusi dzīvi ap 12 miljoniem cilvēku.

Savukārt padomes preses pārstāvis Reinaldo Balido uzstāja, ka oficiālais bojāgājušo skaits taifūnā, kas 8.novembrī brāzās pāri Filipīnām, joprojām ir 2360.

“Atbilstoši situācijai uz 13.novembri valdība ir ziņojusi, ka dzīvību ir zaudējuši 4460 cilvēki,” teikts OCHA paziņojumā.

Vaicāta par informācijas avotu, Manilā bāzētā OCHA preses pārstāve Orla Fagana sacīja: “Mēs to saņemam no NDRMMC izveidotā reģionālās darba grupas operāciju centra.”

Lūgts komentēt ANO paziņojumu, Balido sacīja: “Tā nav patiesība.” Viņš atkārtoja padomes iepriekš izplatītos datus, ka Filipīnās stihijā dzīvību zaudējuši 2360 cilvēki.

Filipīnu prezidents Benigno Akino otrdien sacīja, ka galīgais bojāgājušo skaits varētu būt ap 2500.

Kā zināms, iepriekš tika lēsts, ka taifūna upuru skaits varētu pārsniegt pat 10 000, it sevišķi tas attiecas Leites salas Taklobanas pilsētu, kas visvairāk cietusi taifūnā. Valstī valdošā haosa un milzīgo postījumu dēļ precīzu upuru skaitu vēl līdz šim nav bijis iespējams noteikt.

 

Komentāri (29)

Inese 15.11.2013. 09.46

cilvēki vai cilvēku?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu