ANO Cilvēktiesību padomē atgriežas Ķīna un Krievija • IR.lv

ANO Cilvēktiesību padomē atgriežas Ķīna un Krievija

24
Somālijas bēgļi gaida ANO pārtikas palīdzību. Foto: AFP/LETA

Nākamā gada 1.janvārī darbu sāks sašķeltākais šīs padomes sastāvs, kāds pieredzēts kopš šīs ANO institūcijas izveides

Neskatoties uz aso kritiku, ko izteikuši cilvēktiesību aizstāvji, Ķīna, Krievija, Saūda Arābija un Kuba ieguvušas vietas ANO Cilvēktiesību padomē, ziņo LETA/AFP.

ANO Ģenerālā asambleja otrdien pārvēlēja 14 no 47 padomes locekļiem, un balsošanas iznākumā jaunais padomes sastāvs, kas sāks darbu nākamā gada 1.janvārī, domājams, būs sašķeltākais, kāds pieredzēts kopš šīs ANO institūcijas izveides.

Par padomes locekļiem atkal kļuvusi Francija un Lielbritānija. Vietas Cilvēktiesību padomē ieguva arī Dienvidāfrika, Vjetnama, Alžīrija, Maroka, Namībija, Maldivas, Maķedonija un Meksika.

“Atgriežoties Ķīnai, Krievijai, Saūda Arābijai un Kubai, cilvēktiesību aizstāvju darbs Cilvēktiesību padomē būs ļoti apgrūtināts,” atzinusi cilvēktiesību aizstāvju organizācijas “Human Rights Watch” pārstāve Pegija Hiksa.

“Valstīm, kas patiesi uzticīgas cilvēktiesību veicināšanai, nāksies dubultot savas pūles svarīgākajos jautājumos, piemēram, par Šrilankas atbildību, smagajiem pārkāpumiem Centrālāfrikas Republikā un nerimstošo krīzi Sīrijā,” viņa teica.

 

Komentāri (24)

silvija_vitina 13.11.2013. 08.52

nu, šitā bodīte jāklapē ciet.

+1
0
Atbildēt

1

janazakovica 13.11.2013. 14.21

dzejnieks… teiktu pisdzets ASV un israelai

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu