Brāļu kapu restaurācijai saziedoti vairāk nekā 30 tūkstoši latu • IR.lv

Brāļu kapu restaurācijai saziedoti vairāk nekā 30 tūkstoši latu

38
Tēlnieka Kārļa Zāles veidotais Mātes Latvijas tēls Brāļu kapos. Publicitātes foto

Akcijas mērķis bija savākt līdzekļus Noslēdzošās sienas sānu bareljefiem

Ziedojumu akcijā Rīgas Brāļu kapu memoriāla restaurācijai kopumā saziedoti 31 123 lati, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Laura Brokāne.

Kopumā uz ziedojumu tālruni 90006480 zvanīts 30 162 reizes, bet privātziedojumi pasākumu vietās sasnieguši 961 latu.

Akciju jau trešo gadu realizēja LTV sadarbībā ar Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fondu.

Iepriekšējos divos akcijas norises gados saņemti 65 000 zvanu. Par privātpersonu ziedojumiem un gandrīz visu Latvijas pašvaldību līdzekļiem tika restaurēti Latvijas pilsētu ģerboņi un Mātes Latvijas tēls, kas atrodas memoriāla Noslēdzošajā sienā.

Šogad akcijas mērķis bija savākt līdzekļus Noslēdzošās sienas sānu bareljefiem – strēlnieku figūrām un heraldiskajiem tēliem – Vidzeme, Latgale.

2014.gadā apritēs 90 gadi, kopš ielikts pamatakmens šajā kultūrvēstures objektā. Tēlnieka Kārļa Zāles un arhitekta Andreja Zeidaka radītais komplekss vienlaikus ir arhitektūras un dārzu mākslas šedevrs, valsts un militārās vēstures piemineklis. Latvijas memoriālajā tēlniecībā Brāļu kapu ansamblis visu tā pastāvēšanas laiku vērtēts kā augstākais un nepārspētais sasniegums.

 

Komentāri (38)

janazakovica 12.11.2013. 17.09

cilveki ir svarigaki par truliem akmeniem..

0
0
Atbildēt

0

Inese 12.11.2013. 15.35

Nožēlojami, ka Vienotības Valda Dombrovska valdība nerada iespēju piešķirt šo finansējumu. Toties visādu sportistu atalgošanai par kaut kādiem medāļiem Dombrovska režīms tērē simtus tūkstošus latu.

0
-1
Atbildēt

1

    kkristaps > Inese 12.11.2013. 16.44

    Un kāda gar visu šo tev daļa? Tu neesi latvietis, tu esi vilks zina, no kurienes ieradies klaidonis un liekēdis, kuru mēs esam spiesti uzturēt par savu naudu, un tu vēl uzdrošinies te vervelēt. Zobi jau izsisti, iekost vairs nevar, bet ķaukstēt vēl gribas?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu