Apķēpāts Rīgas aizstāvjiem veltītais piemineklis Sudrabkalniņā • IR.lv

Apķēpāts Rīgas aizstāvjiem veltītais piemineklis Sudrabkalniņā

31
Sudrabkalniņš Rīgā, Pārdaugavā, pašā Imantas viducī. Foto no interneta

Pabriks uzskata, ka Sudrabkalniņā apgānīšana ir apzināta, bet lēta un zemiska provokācija

Sestdien apķēpāts Rīgas aizstāvjiem veltītais piemineklis Sudrabkalniņā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte aģentūru LETA informēja, ka uz pieminekļa bija uzzīmēta viena Dāvida zvaigzne.

Policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība, notiek izmeklēšana. Pagaidām nav zināms, kas veicis pieminekļa apgānīšanu. Policija informāciju par apķēpāto pieminekli saņēma sestdien ap plkst.16.

Sudrabkalniņš ir vēsturisks liecinieks 1919.gada kaujām par Rīgas atbrīvošanu. 1919.gada novembrī šajā vietā pie Anniņmuižas un Nordeķu robežas pret Bermonta armijas skaitlisku pārspēku devās Rīgas 6.kājnieku pulka cīnītāji. 1937.gadā tika atklāts piemineklis 6.Rīgas pulka karavīriem – pilsētas aizstāvjiem 1919.gadā. Pieminekli veidojuši tēlnieks Kārlis Zāle un arhitekts Ernests Štālbergs.

Pieminekļa apķēpāšanu nosoda aizsardzības ministrs Atis Pabriks (Vienotība). “Piemiņas vietas Sudrabkalniņā apgānīšana ir apzināta, bet lēta un zemiska provokācija. Tas ir skumji, bet vienlaikus notikušais raisa arī daudz jautājumu, kāpēc Latvijā tiek piedzīvoti divi šādi incidenti nedēļas laikā Lāčplēša dienas priekšvakarā un, tuvojoties Latvijas 95.dzimšanas dienai. Visticamāk, tā nav sakritība, bet gan rīcība ar skaidriem motīviem, parādot attieksmi pret Latvijas valsti un pasmejoties par tās simboliem,” paziņojumā medijiem norāda Pabriks. Viņaprāt, ir ļoti svarīgi, lai par šādu noziegumu vainīgie saņemtu reālu sodu.

Jau ziņots, ka šonedēļ Rīgā, Meža kapos, bija apgānīts pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes memoriāls.

 

Komentāri (31)

ivetao2007 10.11.2013. 15.14

Svinību rīkotāji par godu psaulslavenajam tēlniekam Kārlim Zālem kaut kā bija aizmirsuši viņsa trešo diždarbu – pieminekli Sudrabkalniņa, kuru nebija piemirsuši zvērīgie Latvijas ienaidnieki. Neticu, ka sovku domu līdzjutēji policijā atradīs vainīgos. Jādomā, ka negribēs. Ja arī atradīs tads parādīsies citi sovki – “mīkstā” Latvijas tiesa.

+11
-2
Atbildēt

0

buchamona 10.11.2013. 12.42

…Viņaprāt, ir ļoti svarīgi, lai par šādu noziegumu vainīgie saņemtu reālu sodu. +++ Zelta vārdi :) Slikti ir tas, ka šie “reālie sodi”, kuri ir paredzēti par valsts simbolu zaimošanu, ir tik nenozīmīgi, ka tas ienaidnieks, kurš šādi ir uzsācis cīņu pret mūsu valsti, par tiem pat neiedomājas :)

Un vēl, visdrīzāk vainīgie izrādīsies nepilngadīgie, kuriem ideju par šādu ” izklaidi” piespēlēja itkā no malas, bet iniciātori netiks atrasti. Aizmirsu, kurā valstī tas bija, kur iekrišanas gadījumā dzērājšoferim cietumssods ir jāatsēž kopā ar savu laulāto draugu. Šinī gadījumā vajadzētu rīkoties līdzīg – piespriesto soda laiku aiz restēm ir janosēž vecākiem kopā ar saviem mazgadīgajiem lolojumiem

+9
-3
Atbildēt

5

Kaspars Špūle 10.11.2013. 13.57

Viss loģiski.
Kuri norija krupi 16. martā, tie norīs arī 11. novembrī.

+8
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu