Vilks: "Liepājas metalurgā" ieguldītos miljonus iespējams atgūt • IR.lv

Vilks: “Liepājas metalurgā” ieguldītos miljonus iespējams atgūt

13
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par uzņēmumu esot ļoti liela investoru interese

Par “Liepājas metalurgu” ir ļoti liela investoru interese – jautājums tagad ir tikai par laiku un cenu, intervijā Latvijas Radio norādīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Raksturojot pašreizējo situāciju, kad tiesā iesniegts uzņēmuma maksātnespējas pieteikums, ministrs skaidroja, ka “ir mainījusies forma, kurā vairs nemaisās esošie akcionāri. Investori visu laiku gaidīja, kad beigsies cirks no akcionāru puses”. Tagad administratoram ir brīvas rokas, lai runātu ar investoriem, kas uzturas Latvijā, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” teica Vilks.

Viņš minēja, ka ir vismaz divi investori no Krievijas, bet finanšu konsultanta “Prudentia Advisers” rīcībā esot informācija arī par citiem investoriem no citiem reģioniem. Tāpat Vilks pieļāva, ka arī tagadējie uzņēmuma akcionāri caur ofšoriem mēģinās atgūt ietekmi “Liepājas metalurgā”, ziņo LETA.

Vilks pauda pārliecību, ka metalurģijas kompānijā ieguldītos miljonus ir iespējams atgūt, vēl gan esot pāragri spriest, cik ilgs laiks tam būs nepieciešams. Tomēr ir visi priekšnosacījumi – uzņēmums ir modernizēts, ģeogrāfiski atrodas izdevīgā vietā, ko nozares pazinēji novērtēšot.

Finanšu ministrs arī norādīja, ka budžets ir sagatavots, vadoties pēc sliktākā scenārija, pieņemot, ka uzņēmums nestrādās.

Kā ziņots, finanšu grūtībās nonākušās a/s “Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers iesniedza Liepājas tiesā uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu.

Tiesai šis pieteikums jāizskata nākamo divu nedēļu laikā. Maksātnespējas pasludināšanas gadījumā “Liepājas metalurgs” pilnībā pāries maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sagatavot uzņēmumu pārdošanai sešu mēnešu laikā no tiesas lēmuma.

Pēc maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas tiesā Velmers biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka “Liepājas metalurga” maksātnespējas pasludināšana pavērs jaunas iespējas gan pašam uzņēmumam, gan ilgtermiņā lielākajai daļai darbinieku.

 

Komentāri (13)

Pēterītis 06.11.2013. 10.57

Jāatgādina, ka maksātnespējas administrators veic bankrotējušā uzņēmuma mantas pārvaldību un reizē pilda kreditoru padomes lēmumus. Valstij kā lielākajam kreditoram divi galvenie uzdevumi – atgūt naudu un lemt par investoru piesaisti, kuri nodrošina profesionālu un godīgu uzņēmuma turpmāko vadību. Atliek novēlēt Prdentia kā piesaistītajam konsultantam veiksmi.

+4
-1
Atbildēt

1

    Vineta > Pēterītis 06.11.2013. 12.19

    aldis
    Prdentia kā piesaistītajam konsultantam veiksmi.

    No sirds novēlu tiem lauzt sprandu un nevienu ar savām “konsultācijām” vairs neapdraudēt.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

archoftriumph 06.11.2013. 10.01

jaacer ka Vilks nekljuudas, un ka maksaatnespeejas administrators ir Godiigs.

+3
-1
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 06.11.2013. 09.53

tagadējie uzņēmuma akcionāri caur ofšoriem mēģinās atgūt ietekmi “Liepājas metalurgā”………………………….
Un pēkšņi mēķinās par varas makti samaksāt 60 mio Valstij. Ha, kā tad jā Vilka kungs!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu