Ja ir kaite, tā jāārstē! • IR.lv

Ja ir kaite, tā jāārstē!

5
Indra Sprance

Intervija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu 

Kad kļuvāt par ministru, pirms gada jūs uzņēma TB/LNNK kā biedrības Demokrātiskie patrioti biedru, bet tagad tas ir iemesls, kādēļ jūs izslēdz. Kas ir mainījies?

Man bija šāda nostāja – es nāku uz apvienoto partiju, kas veidojas kā konsolidēts nacionāli konservatīvs spēks. Esmu vairāk nekā pusgadu nostrādājis par parlamentāro sekretāru kā Demokrātisko patriotu biedrs un tad par ministru gadu un četrus mēnešus. Kopā ir apēsts [puds] sāls. Un ir redzama aina – ja tu vēl esi jauns, tikko atnācis biedrs, tad ir viena saruna, tagad [cita]. Tas ir būtiskais, kas mainījies. Esmu sapratis, un ir sapratuši mani.

Sapratuši, ka jūs īsti nederat šai partijai?

Lūk, tas ir jautājums  – partijai vai atsevišķiem cilvēkiem.

Kā jums liekas?

Es domāju – atsevišķiem cilvēkiem, kuri tagad veido šo partiju. Vienā brīdī [Nacionālajā apvienībā] notika iekšējs pavērsiens. Tad, kad Aigars Lūsis kļuva par ģenerālsekretāru. Līdz tam ģenerālsekretārs bija Gatis Sprūds – demokrātisks, jauns cilvēks. Veids, kā viņš darbojās – moderns. Tas deva iespēju [NA] būt dažādiem cilvēkiem. Bet tad kādā brīdī sākās varas koncentrācija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu