Vējš pieņemas spēkā • IR.lv

Vējš pieņemas spēkā

4
Pauls Raudseps

Gruzija, Čehija, Bulgārija – Eiropas austrumos pieaug populisms un nestabilitāte

No Rietumiem pār Latviju pāršalca vētra vārdā «Svētais Jūda» – viens no divpadsmit Jēzus apustuļiem, pie kura lūgšanās pēc palīdzības vēršas katoļticīgie, kuri nonākuši bezcerīgā situācijā.

Latvijā, par laimi, postījumi bija ierobežoti, un, arī plašāk skatoties uz valsts situāciju, būtu, tā teikt, grēks sūdzēties. Tomēr nesenā vētra ir kā simbolisks atgādinājums, ka mēs nedzīvojam aiz savām robežām kā izolētā alā, kuru nespēj skart brāzmas, kas mums apkārt pieņemas spēkā. No vienas debespuses līdz otrai vējrādim aizvien grūtāk atrast virzienu, no kura pūstu maigs un sildošs gaiss.

Austrumi. Kā jau daudz rakstīts, nesen notika apjomīgās Krievijas un Baltkrievijas kopējās militārās mācības Zapad 2013. Plaši respektētais latviešu izcelsmes Zviedrijas armijas atvaļinātais ģenerālis un militārais analītiķis Kārlis Neretnieks raksta, ka Zapad demonstrēja «strauji pieaugošas Krievijas spējas organizēt liela mēroga, sarežģītas militāras operācijas savā apkaimē». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu