Maltas premjers: Vidusjūra pārvēršas par kapsētu • IR.lv

Maltas premjers: Vidusjūra pārvēršas par kapsētu

53
Maltas glābēji no jūras izcēluši noslīkušos imigrantus. Foto: AFP/LETA

Malta aicina Eiropas Savienību rīkoties, lai risinātu imigrantu problēmu

Pēc kārtējā imigrantu kuģa nogrimšanas Maltas premjerministrs Džozefs Maskats sestdien pavēstīja, ka Eiropas ūdeņi Āfrikas tuvumā kļūst par kapsētu, ziņo LETA/BBC.

Pēc viņa teiktā, Malta jūtas pārējās Eiropas pamesta un aicināja Eiropas Savienību rīkoties, lai risinātu imigrantu problēmu. Kā uzsvēra Maskats, Eiropa līdz šim tikai devusi “tukšas runas”.

“Es nezinu, cik vēl cilvēkiem jānomirst jūrā, pirms kaut kas tiks izdarīts,” sacīja Maskats. “Noteikumi ir jāmaina, nav jautājums, vai tie ir vāji vai stingri, fakts ir tāds, ka šī lieta ir salauzta un tā ir jāsalabo.”

Piektdien desmitiem imigrantu gāja bojā, kad viņu kuģis nogrima pie Maltas krastiem netālu no Itālijas salas Lampedūzas, kur pirms nedēļas līdzīgā traģēdijā dzīvības zaudēja vairāk nekā 300 cilvēku.

Dzīvības zaudējuši vismaz 50 imigranti, kad viņu pārpildītais kuģis apgāzās bangojošā jūrā ap 100 kilometrus uz dienvidiem no Lampedūzas.

Imigranti izmantoja satelīttelefonu, lai brīdinātu par problēmām ar kuģi, taču tas apgāzās, kad viņi sapulcējās pie viena borta, lai pievērstu garām lidojoša lidaparāta uzmanību. Kuģī atradās vairāk nekā 200 cilvēku, lielākoties palestīnieši un sīrieši.

Maltas un Itālijas dienestiem izdevies izglābt ap 200 cilvēku.

Eiropas Komisija (EK) plāno mudināt bloka dalībvalstis Vidusjūrā izveidot glābšanas misiju, lai nepieļautu, ka atkārtotos tādi traģiski negadījumi kā pagājušajā nedēļā netālu no Itālijai piederošās Lampedūzas salas.

 

Komentāri (53)

Aivars Krauklis 12.10.2013. 18.51

Nelegālo (neaizmirsīsim šo vārdu) imigrantu kontrabanda ir labi nostādīts bizness, šis pakalpojums nav lēts un nepavisam nekalpo nabadziņu glābšanai no kādiem ļaundariem. Mēģinu iztēloties, cik daudz ģimeņu būtu varējušas sagrabināt vienai biļetei nepieciešamos 3 – 5 tūkstošus dolāru pēc reāla kursa PSRS teiksim, 1973.gadā? Un cik gadu desmitos ģimenei nepieciešamo var sapelnīt kāds Ziemeļāfrikas zemnieks? Cita lieta – klanu/cilšu/ticību cīņā zaudējušie vadoņi un pusvadoņi, kam nereti rokas ciltsbrāļu asinīs līdz elkoņiem, bet visnotaļ pietiekošā maksātspēja iegūta no tās pašas nodarbes. Diemžēl par sirdsšķīsto pārcēlāju, pat katastrofās vainīgo, ķeršanu un viņu biznesa sasniegumu izmeklēšanu un neviens pat nepīkst.

+14
0
Atbildēt

1

Sanšains 12.10.2013. 18.25

Nav tur ko ņurcīties – beidzot jāatver visas Eiropas robežas un jāļauj iebraukt visiem, kuri vēlas. Ne jau visi pasaules iedzīvotāji vēlēsies pārcelties uz Eiropu. Tikai kāds 1,4-1,6 miljards. Latvijā mierīgi varētu izvietot kādus 4 miljonus nēģeru, 5 miljonus arābu un 6 miljonus aziātu.

Gan jau arī Šīns, Šlesers, Zane, Suharenko, Dzeris, Ušakovs un Raudseps pratīs nomierināt tumsoņas, kuri atdošanās/pārdošanās baudu nebūs iemācījušies izjust jau ar pirmo brīdi.

+19
-8
Atbildēt

30

    ligakalnina > Sanšains 13.10.2013. 18.58

    Lielākais murgs būtu nevis “nēģeru”, bet Hariju, Ombrosu – Patona mīlētāju, un pārējo nacionālklaunu primitīvo un kompleksaino idejisko atbalstītāju pārsvars šinī valstī, tad gan no šejienes jāmūk.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 13.10.2013. 12.10

    klusais
    bet ar nēģerieti varētu pamēģināt kādu reizi :)

    Atceries tikai par veselības pārbaudēm un par iekāres objekta paturēšanu karantīnā, pat ja neatrodies Āfrikā.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 13.10.2013. 10.56

    nulle
    Tātad sanāk ka “saglabāties” – nozīmē nelaist valstī to valstu iedzīvotājus kur dzīves līmenis zemāks

    Nejauc dzīves līmeni ar attīstības līmeni! Eiropiešu ierašanās Āfrikā izbeidza neskaitāmos melnādaiņu savstarpējos karus, būtiski pacēla dzīves līmeni, uzlaboja veselību. Pēc to aiziešanas nēģeri atkal izpaužās kā homo simius(homo darvinus).
    Esmu pārliecināts, ka ķīnieši ņems vērā visas balto kolonistu pielaistās smagās kļūdas un vispirmām kārtām izbalinās kontinentu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 13.10.2013. 04.22

    Haris – diemžēl neredzu pielikumu , te kur patreiz atrodos tiek bloķētas atsevišķas saites pat tik nevainīgas kā wordpress blogi :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 12.10.2013. 23.09

    fretka
    Vergus gūstīja Āfrikā (10-18 miljonus vairāk nekā tūkstoš gados)

    Neviens neapgrūtināja sevi ar vergu gūstīšanu. Žīdu un arābu vergu tirgotājiem liekās mutes, kas savādāk tāpat būtu nokauti, nopārdeva cilšu virsaiši. Mūsdienās tie paši, kuriem pēc taisnības bija jābūt nokautiem, lai visi nenosprāgtu badā, veic intervenci Eiropā.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 13.10.2013. 04.21

    General – es ar nēģeri ar nevarētu gulēt vienā gultā , bet ar nēģerieti varētu pamēģināt kādu reizi :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Sanšains 12.10.2013. 20.27

    nulle, Tu tāds labsirdīgs, varēji savā dzīvoklī izmitināt kādus grūtdieņus – visus, kas grib. Kad Tev tur būs jau kādi 10, tad atgriezīsimies pie šīs tēmas. Labsirdība, līdzjūtība laba lieta, bet ir jāsaprot, ka Eiropa vai Latvija nevar uzņemt visus, kam grūti (pāris miljardi), mums vnk nav tādu resursu, tāpēc ir jāizdara kāda atlase, ko ņemam un ko neņemam. Un te ir tikai un vienīgi veselais saprāts un bezkaislīga matemātika.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 13.10.2013. 14.07

    nulle
    “mūsu teritorija” ir visa pasaule.

    Tā nesaki viss. Saudi Arābija jau sen būtu uz mieta uzmaukts, ka gals pa muti rēgotos laukā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Sanšains 13.10.2013. 10.31

    Dienvidāfrika 1954. gadā.
    http://www.youtube.com/watch?v=HcJtlKWF4NA
    Ieteicams noskatīties visas trīs daļas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 13.10.2013. 17.53

    Haris – esmu gan :) Patreiz starp citu esmu vienā no trīs šīs valsts reģioniem kur arī dzīvo musulmaņi :) Vienu tādu burku bez režģa šodien ar redzēju :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 13.10.2013. 14.19

    nulle “mūsu teritorija” ir visa pasaule.
    ———————-
    Ja tā, tad koloniālisms nevar eksistēt pēc definīcijas, tad jau tie beļģi neko nelaupīja, jo nevar jau laupīt pats no sava maka, pats no savas mājas.
    Tev, nulle, būtu kaut neklātienē jāpabeidz piektā klase, kur sāk mācīt pasaules vēsturi un sociālās zinības.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 13.10.2013. 11.07

    nulle
    nozīmē nelaist valstī to valstu iedzīvotājus kur dzīves līmenis zemāks – tā teikt “zemākas kategorijas” cilvēkus kas tagad sabojās “master race”.

    Kā parādīja divdesmit patiesas neatkarības gadi, kad no cara Koļana II imperiālistiskā WWI pilnīgi izpostītās Latvijas, tā kļuva par vienu no attīstītākām Eiropas valstīm ar visstraujāk augošo ekonomiku un proporcionāli lielāko studentu skaitu pasaulē, latvieši kārtējo apliecināja, ka balti ir senākais etnoss mūsdienu civilizācijā, pamatetnoss Eiropas tautām, tatad nevarēja sabojāt “master race”.

    Īrija nekad nav piedzīvojusi tava saprāta brāļu, negatīvās selekcijas, pasaulē tumsonīgāko un zvēriskāko organismu okupāciju.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Rita Lazda > Sanšains 13.10.2013. 20.13

    nulles mītu komentējot:
    ka eiropiešiem nav tiesību nedalīties savā pārticībā un dzīves telpā ar Āfrikas un Āzijas miljardiem.
    ————
    Stulba doma ja to attiecina uz latviešiem, jo atrašanās ES uzliek par pienākumu arī Latvijai būt atbildīgai par visiem bāreņiem, kaut paši nabagi un paši bijuši kolonizatoru upuri – tas viss uzbur ainu no vienas krievu fabulas, kur viens dzīvniekts teica: sistais nesisto nes…

    Nu vispirms, arābi un musulmaņi ir vieni no pirmajiem, kas tiecas nokļūt Eiropā – āfrikāņi nav nemaz tik daudz starp viņiem un lielāko tiesu āfrikāņi UK iebrauc no Karību jūŗas baseina. Un nez kāpēc neviens nepārmet musulmaņiem vergturu sabiedrības izveidošanu(kas vēl šur tur pastāv mūsdienās) un tirgošanos ar vergiem – tak kamēr ASV neatriebās par savu jūrnieku nolaupīšanu mūsdienu Lībijas teritorijā esošajiem laupītājiem, visa Vidusjūŗa un tās piekraste bija bīstama vieta dzīvošanai, jo nevarēja garantēt, ka kāds netiks nolaupīts un netiks pārdots kādā austrumnieku tirgū. Arī Krievijā pat 19. gadsimtā katru gadu pāris simts ar cilvēkiem(ne tikai krieviem, bet arī vietējiem) tika nolaupīti vai nogalināti uz vietas.

    Āfrikāņi starp, citu paši medīja un pārdeva vergus kurus sagūstīja no citām ciltīm(un ar to nodarbojās jau ilgi pirms koloniālā laikmeta iestāšanās) – eiropieši šeit vispār deva vismazāko ieguldījumu un vienīgais par ko viņiem var pārmest ir tas, ka viņi sagrāva vergu tirdzniecību. Āfrikā arī mūsdienās pastāv vergturība un cilvēkēdāji – tajā pašā Kongo pigmejus uzskata par bezmaz vai dzīvniekiem, kurus ir jāiznīcina un līdzīgi vēl nesen runāja Botsvānas republikas vadītājs arī par bušmeņiem, kā apr atpalikušiem akmens laikmeta cilvēkiem, kuriem nav vietas modernā laikmetā… ironiski, ka latvieši tā domātu par āfrikāņiem… bez tam zulusi tur ieradās vēlāk par britiem un palika uz visu laiku.

    Eiropiešiem nav tiesības nedalīties ar brīvību un jāpiedāvā citām tautām kā to sasniegt. To protams nevar panākt ar bagātīgu ziedojumu došanu, kas nonāk diktatoru kabatās vai arī Eiropas(arī ASV, bet tās jau lielāko tiesu reģistrētas Eiropā) korporācijām uzpērkot un ekspluatējot auglīgu zemi Āfrikā, izspiežot no tās pamatiedzīvotājus – nu un piedāvāt viņiem visiem nākt uz Eiropu nav pat problēmas saknes iznīcināšana – tikpat labi var ārstēt sadurtu pirkstu, to nocērtot…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 12.10.2013. 21.58

    Es ieteiktu vienkārši – jāsāk ar to cūku sētas būvi apkārt valstij un neviens ne iekšā , ne ārā . Tā vairākus zaķus uzreiz nošausim ar vienu šāvienu …

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 13.10.2013. 10.51

    aivarsk, fretka –

    “Sociālajās zinātnēs” (piemēram, antropoloģijā) pastāv vesels rūpīgi būvēts mitoloģijas slānis, kas pauž, ka pirms eiropiešu ierašanās iedzimtie dzīvojuši idillē, bez vardarbības un citām sliktām parādībām. Tās atnesuši sliktie baltie.

    Laikam pirmais spilgtais un pēc tam uzpūsti megapopulārais sacerējums, kas centās konstruēt šo melu ideoloģiju, bija Margaretas Mīdas “Coming of Age in Samoa”.

    Šī Mīda, par spīti vēlākiem pierādījumiem par viņas pētījumu tendenciozitāti un melīgumu, vēl vairākus gadus desmitus palika ietekmīga. Vēl tagad varam atrast viņas “fanus”. Arī pie mums.

    Viena no karojošajām lesbietēm – Evita Goša – kā savu tviterkonta moto ielikusi vienu Mīdas izteikumu, kas, starp citu, ir ļoti zīmīgs, ja atceramies, kā, ar kādiem nolūkiem un ar ko kopā darbojās gan Mīda, gan Goša.

    http://www.keepandshare.com/userpics/w/y/k/t/35/2013-10/sb/evita_gosa_twitter_mead-91772532.jpg
    “Small group” un “committed”.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Sanšains 12.10.2013. 20.12

    Ieteicams palasīt par vergu tirdzniecību, ko piekopa arābi.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_slave_trade
    Vergus gūstīja Āfrikā (10-18 miljonus vairāk nekā tūkstoš gados) un Eiropā (vairāk par miljonu aptuveni 300 gados).
    Ienesīgs bizness.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 22.10

    klusais –

    Ja ielaidīsim pārāk daudz cūku, tas var beigties ar sētu zaķiem – arī mūsējiem.:)

    http://libertygibbert.files.wordpress.com/2011/04/burqua.jpg

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 13.10.2013. 10.23

    klusais –

    Vai tik neatrodaties valstī, no kuras pēdējā laikā nāk visstraujākais UA pircēju pieplūdums?:) Tajā valstī, kuras Biznesa padomi Latvijā vada Kampars?

    Tai manis ieliktajā bildītē redzama gandrīz pilnīgi nosegta arābietes galva, bet uz mums viņa lūkojas caur režģi, kas iestrādāts tajā “burkā”.:)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 13.10.2013. 09.35

    Nulle, tev problēmas ar Āfrikas vēsturi? Nezini, ka lielākie slaktiņi paveikti neatkarīgajās valstīs, bez “laupītāju, kolonistu” klātbūtnes.
    Pierādi man kolerāciju starp vietējo dzīves līmeni un “kolonizatoru” klātbūtni!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_Genocide

    Vai arābu (afrikāņu) sieviešu tiesības un pienākumi ģimenē atškiras atkarībā no to dzīvesvietas, piemēram Irākā vai Norvēģijā??? Kā tu domā?
    Vai tolerance pret pederastiju šajās Āfrikas vai arābu valstīs ir augstāka, kā Eiropā? Tāpēc nesaprotu tavu entuziasmu, tevi tak uzdurs uz mieta :))))

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > Sanšains 12.10.2013. 23.14

    nulle
    Dzīvot 1 valstī un dzīvot vienā dzīvoklī ir 2 dažādas lietas.

    Rasists esi, padla, nevari ar nēģeri gulēt vienā gultā, bet no citiem pieprasi nesavtīgu negrofīliju?

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 20.04

    Tur, kur iebruka turki, arābi, zulu un japāņi, gan viss notikās pastorāli.:)

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 13.10.2013. 13.46

    Nulle, tik daudz pretrunu! Ja jau tu uzskati, ka īru neatkarības cīņa pret britiem ir pareiza, tad kāpēc mēs nevaram cīnīties pret krieviem, nēģeriem, arābiem, vai vienalga ko, kas cenšas aizņemt mūsu teritoriju????
    Protams, ka varam! Ne tikai varam, bet tas ir mūsu pienākums pret nākamajām paaudzēm.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 22.25

    nulle:
    vai tu uzskati ka īri ir pārāki par latviešiem tāpēc ka ir spējuši sasniegt augstāku labklājības līmeni?
    =======================
    Nē, kāpēc? Es tikai uzskatu, ka katrai tautai un kultūrai ir tiesības pasargāt sevi un saglabāties. Arī mums, arī Eiropas tautām.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 20.39

    fretka –

    Kopš bērnības atmiņā palikusi īpatnēja “Robinsona Krūzo” epizode – neilgi pēc tam, kad Robinsons, jauns būdams, aizgāja no mājām un sāka dauzīties pa jūrām, kuģi, uz kura atradās arī Robinsons, sagrāba arābi, un uz vairākiem gadiem Robinsons kļuva par kāda arāba vergu. Līdz izdevās izbēgt.

    Eiromazohistiem tāda medaļas puse gauži nepatiktu, jo tikai eiropieši var būt visa ļaunuma sakne.

    Jā, bet no kurienes vispār šīs mazohistiskās noslieces, no kurienes šīs idejas?

    Viens piemērs šeit – kā ir teikusi daudzu arī mūsu “intelektuāļu” elcene, pret eiropiešu izcelsmes ļaudīm naidā kvēlojošā žīdiete Sūzena Zontāga:
    “Mozart, Pascal, Boolean algebra, Shakespeare, parliamentary government, baroque churches, Newton, the emancipation of women, Kant, Balanchine ballets, et al. don’t redeem what this particular civilization has wrought upon the world. The white race is the cancer of human history”
    http://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Sontag

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 12.10.2013. 20.38

    nulle. Demokrātija nāk no antīkās pasaules, cik zinu mūsdienu tiesību principi balstīti uz romiešu tiesībām:):):)

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 20.29

    nulle:
    Īsāk sakot – vēsturiski eiropieši ir bijuši tādi paši maitas kā visi pārējie – bet atšķirībā no pārējiem – sazagto un salaupīto prata likt lietā labāk.
    ==============================
    Nu jau labāks mēģinājums – eiropieši tādi paši maitas kā pārējie = pārējie tādi paši maitas kā eiropieši.:)

    Tātad, ja šie faktori vienādi, tad atšķirību ir noteikuši vēl kādi citi faktori.
    Jūs izvēlaties ignorēt manis minēto zinātni, rūpniecību, demokrātiju, tomēr pat no Jūsu minētā – “sazagto un salaupīto prata likt lietā labāk” – neizriet tas, ko, manuprāt, mēģināt paust:
    ka eiropiešiem nav tiesību nedalīties savā pārticībā un dzīves telpā ar Āfrikas un Āzijas miljardiem.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    Riekstlauzis > Sanšains 12.10.2013. 19.07

    Pilnīgi piekrītu Harim. Jāieklausās rūpīgāk tajos, kas aicina uzņemt vairāk imigrantus. Tas mums visiem ir būs izdevīgi. Eiropā droši var sadzīvot vēl kāds miljards. Ja miljards ir par daudz, varam sākt ar 100-200 miljoniem.
    Nevajag būt tik savtīgiem un domāt, ka Eiropas pārticība ir kaut kas, kas pieder tikai eiropiešiem. Tā ir pasaules kopīgā bagātība, tādēļ ar to ir jādalās. Tā teikt, no katra pēc iespējām, katram pēc vajadzībām – pārbaudīts koncepts.

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 19.25

    nulle –

    Un zinātnei, rūpniecībai, demokrātijai – unikālajiem Eiropas sasniegumiem – nebija nekādas nozīmes?:):)

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 12.10.2013. 19.34

    Nulle,gadsimtiem ilgi ekspluatēja pārējo pasauli.
    ————————————
    Ekspluatēt, tātad, ir slikti???
    Tātad, maksāt kādam algu ir slikti???
    Atdot savu mantu, zemi, sievu, bērnus citam (negro, arābam utt.), bez atlīdzības ir labi!!!
    Rādi piemēru, urla, atdod savu lielo sēņu lasītāja algu, neekspluatē lielveikala pārdevēju, oficiantu, nemaksā par dzīvokli, jo viņi tevi taču tādējādi pašu ekspluatē….
    Principā nestrādā, jo tad tevi ekspluatē vai tu kādu ekspluatē, citāds darbs nav iespējams.
    Nenosmieties par tādu ģēniju….

    +16
    -5
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 12.10.2013. 19.27

    Serde –

    Šaubu nav, vai nu (1) Eiropai visa pārticība ir nokritusi no gaisa, vai (2) tā ir nozagta pārējai pasaulei.:)

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 13.10.2013. 16.01

:nulle
100% civilizēta gan Eiropa joprojām nav, jo homoseksuālistu laulības vēl visur nav atļautas.
—————-
Saprotiet, kas par nejauku lietu, nulles kungs. Pie noteikta musulmaņu bēgļu procenta Eiropā, zilajiem ne vien laulāties būs liegts, bet arī pāksti virināt par kādām tur vēl tiesībām. Būtu loģiski un pašsaprotami, ja minoritāšu organizācijas iestātos kategoriski pret neES imigrāciju, tomēr dzīvē notiek citādi. Kādēļ? Iespējams, tas ir kāds lemingu sindroms, vai;)

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu