ANO vienbalsīgi pieņem rezolūciju par Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu • IR.lv

ANO vienbalsīgi pieņem rezolūciju par Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu

35
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs balso par ANO rezolūciju Sīrijas jautājumā. Foto: AFP/LETA

Rezolūcija neparedz sankcijas par augustā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu

ANO Drošības padome piektdienas vakarā vienbalsīgi pieņēmusi rezolūciju, liekot Sīrijai iznīcināt ķīmisko ieroču arsenālu un nosodot augustā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu Damaskas pievārtē, ziņo LETA/AFP.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns rezolūciju nodēvējis par “pirmajām cerīgajām ziņām par Sīriju ilgā laikā” un paudis cerību novembra vidū sasaukt miera konferenci.

Rezolūcija neparedz sankcijas par augustā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu pie Damaskas, taču atstāj atvērtas iespējas balsojumam par sankcijām, ja tiek pārkāpts ieroču iznīcināšanas plāns.

Sīrijā karojošo džihādistu mērķis ir sekulāru valstu iznīcināšana un halifātu izveidošana to vietā, piektdien uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, sacīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Centieni vienkāršoti attēlot arābu pasaulē notiekošo kā demokrātijas cīņu ar tirāniju vai labā un ļaunā cīņu ilgu laiku ir notušējuši problēmas, kas ir saistītas ar augošo ekstrēmisma vilni. “Šo draudu nopietnību kārtējo reizi nodemonstrēja terorakts Kenijā. Ir vispārzināms, ka Sīrijā kaujas visspējīgākās opozīcijas vienības ir džihādisti, kuru sastāvā ir ne mazums radikāļu, kas tur sabraukuši no visas pasaules.

 

Komentāri (35)

Leons Rapiņš 28.09.2013. 21.59

Esmu atpalicis no ziņām. No kurienes Sīrijai indīgās gāzes? Vai tiešām paši fabricējuši, kā teroristi trotilu no minerālmēsliem? Ja nē, rodas dabīgs jautājums, vai nebūtu vispirms pārdevēju jānobombardē.

+2
0
Atbildēt

2

Anita 29.09.2013. 20.08

Krievija un Ķīna tradicionāli ir iestājušās pret saprātīgo un civilizēto būtņu (ieskaitot daudzu valstu valdības) viedokļiem un rīcību, kā arī ar visiem tām pieejamajiem resursiem bloķējušas normālu (lasi: cilvēcisku) risinājumu rašanu globālu konfliktu jautājumos. Katrs kā vienmēr velk deķīti uz savu pusi…

+1
0
Atbildēt

1

Vineta 30.09.2013. 14.52

Viedoklis_lv
Visu pārējo pasaulē pastrādāto noziegumu summa nav pat tuvu pielīdzināmi tikai krievu imperiālistiskiem WWI, vai WWII. Par Vjetnamas tautas tāpat kā par ķīniešu, korejiešu, mongoļu, Kambodžas un Laosas tautu neizmērojamām ciešanām ir vainojami krievi. Cik tur trūka, ja Japāna nebūtu kapitulējusi Savienotām valstīm, šodien puse japāņu grauztu koku mizas un zāli, un bezgala priecātos par katru noķerto ķirzaku vai vardi, ka z-Korejā.
Ikviens karš pasaulē ir vai nu krievu izraisīts, vai ar krievu līdzdalību agresora pusē. Tāda ir krievu sātaniskā misija uz zemes. Būs miers, krievu nebūs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu