Maskavas mēra vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais pilsētas galva • IR.lv

Maskavas mēra vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais pilsētas galva

22
Opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītāji Maskavas mēra vēlēšanās ir nobažījušies. Foto: ITAR-TASS/LETA

Opozīcijas līderis Navaļnijs uzskata, ka jārīko vēlēšanu otrā kārta, jo notikusi rezultātu falsifikācija

Svētdien notikušajās Maskavas mēra vēlēšanās, saņemot 51,27% balsu, uzvarējis līdzšinējais pilsētas galva Sergejs Sobjaņins. To pēc 99% balsu apkopošanas pirmdienas rītā pavēstīja vēlēšanu komisija. Protestu kustības līderis Aleksejs Navaļnijs palicis otrajā vietā ar 27,3%, vēsta LETA/AFP/Newsru.com.

Sobjaņins jau paudis gandarījumu par rezultātiem un ir pārliecināts, ka otrā kārta nebūs jārīko. Viņš gan arī atzina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagaidām viņu nav apsveicis.

Savukārt Navaļnija štābs uzstāj, ka ir jārīko otrā vēlēšanu kārta. “Tas, ko mēs tagad redzam, ir acīm redzamas falsifikācijas, kuras rīko Maskavas mērija, kā šķiet, pēc Kremļa pavēles,” sacīja Navaļnijs.

“Mēs redzam, ka uzzīmētais rezultāts 51,5% tiek garantēts, pateicoties tikai un vienīgi tai biļetenu nelikumīgajai iemešanai, kuru viņi organizēja balsošanā ārpus vēlēšanu iecirkņiem,” runājot par datiem īsi pēc pusnakts, sacīja opozīcijas kandidāts. Atbilstoši jaunākajiem datiem Sobjaņins uzvarējis ar pat vēl mazāku balsu pārsvaru.

“Mēs neatzīstam šo balsošanu ārpus vēlēšanu iecirkņiem, mēs uzskatām, ka vēlēšanām ir jānotiek divās kārtās. Mēs pieprasām anulēt balsošanu ārpus iecirkņiem, mēs pieprasām otrās kārtas sarīkošanu,” teica Navaļnijs. “Ja tas nenotiks līdz rītdienas rītam, mēz izanalizēsim vēl vairāk informācijas, mēs iegūsim vēl vairāk pierādījumu, rīt mēs piedāvāsim detalizētākus aprēķinus par visu šo.”

“Bet mēs vērsīsimies pie pilsoņiem un aicināsim viņus iziet Maskavas ielās, ja Maskavas mērija arī turpmāk bezkaunīgi mīdīs ar kājām maskaviešu tiesības piedalīties vēlēšanās. Tās ir mūsu balsis, mēs negribam tās atdot,” uzsvēra Navaļnijs.

Vēlētāju aktivitāte bijusi gaužām zema. Atbilstoši provizoriskajiem rezultātiem vēlēšanās piedalījušies 33% vēlētāju.

Opozīcija jau paziņojusi par mītiņu Bolotnajas laukumā pirmdien.

Šīs Krievijas galvaspilsētas Maskavas mēra vēlēšanas bija pirmās 10 gadu laikā. Sobjaņins 2010.gada 21.oktobrī kļuva par trešo Maskavas mēru, nomainot amatā 18 gadus Maskavu vadījušo Juriju Lužkovu. Kā zināms, Lužkovu 2010.gada septembrī no amata atlaida toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ar skarbu formulējumu – „sakarā ar Krievijas Federācijas prezidenta uzticības zaudēšanu”. Pēc Lužkova amatā nonāca Gavriils Popovs.

 

Komentāri (22)

Eleonora Maisaka 09.09.2013. 10.13

Es ticēju krieviem un tie man nelika vilties. Agonija turpinās.

+4
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 09.09.2013. 10.46

Навальный еще придет к власти, и установит с Латвией правильные отношения.

Он покажет Латвии, что надо соблюдать права человека и русских людей.

“Агония” продолжается уже свыше тысячи лет. И еще тысячи лет продолжится.

А некоторые государства исчезнут с карты уже через несколько десятков лет. Меньше чем через сто лет. Их территории разделят между собой соседи.

0
0
Atbildēt

1

    Jânis Bankoviès > dace_roze_lmt_lv 09.09.2013. 12.44

    Kas Tev ciklop par tūkstošgadēm, kaut kā neštimm Tev tie cipari.
    1. Krievu valstis, kuras? Tās ko Prūsijas izcelsmes( ģenētiķi izpētijuši- vēl pie tam tavējie- krievu) Rūriha atvases radīja ar bulgāru šizmātiķu klēra palīdzību- Kijevas Krievzemi, no dažnedāžāda dominējoši tjurku un som-ugru tautu pamata? Zviedru vikingu tirgotāju-somugru republiku- Naugārdi? Kriviču (pusbaltu) Pleskavu,leišu tuvākajiem?. Kurš līdz pat 16.gs bija Zelta ordas sastāvdaļa, kurš tās uzdevumā inkorporēja Naugārdi un Pleskavu, kurš braukāja uz Saraju pēc jarlika? Par Lietuvas valsts sastāvdaļām pat nerunāšu. Tūkstoš gadi nekādi nesanāk ~450 gadi un arī uz tā rēķina, ka visu laiku inkorporējusi kaimiņus, savukārt pēc 1991.gada tā brūk, lai arī konvulsīvi raustās.
    2. Latvija _Igaunija kā konfederatīva valsts- Livonija , darbojās no 13.gs sākuma līdz pat 16.gs. beigām ~350 gadi, Kurzemes-Zemgales hercogiste līdz pat 18.gs pašām beigām ( kopā ar livoniju ~600 gadi, lai arī bija RečPospoļitas vasalis, bet ne tādā nožēlojamā statusā kā Moskovija). Savukārt 1918. gada LR un EE( par LT pieņemu, pat Tev impēristam nekas nav jāpierāda) ,ir tikai valstiskuma tradīciju turpinātājas, lai arī bija mazliet vairāk kā gs. pagājis.

    Tā ka kas bruks un ko dalīs, drīzāk liecina fakti par Tavu šizmātiķu caristi.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu