Kārlis krustojumā • IR.lv

Kārlis krustojumā

3
Kārlis Bardelis Nordkapā Norvēģijas ziemeļos. Septembra sākumā viņš tur atgriezīsies atkal, lai sāktu garo skrituļceļojumu pāri Eiropai.

Augusta beigās Kārlis Bardelis (28) pametīs līdzšinējo darbu, lai dotos vairākus mēnešus ilgā piedzīvojumā – mēģinātu kļūt par pirmo, kam izdevies ar skrituļslēpēm šķērsot visu Eiropu. Ja paveiksies, tas būs Ginesa rekords

Kritiens no aptuveni septiņu metru augstuma pēc neveiksmīga manevra ar ledus cirtni varēja beigties arī mazāk dramatiski, ja vien atsišanās vietā nebūtu atradies ledus izvirzījums, kurš satrieca kājas potīti. «Kad gulēdams ieraudzīju savu šķībo kāju, ne mirkli nešaubījos par to, kas ir noticis,» Kārlis tagad atceras liktenīgo 2011.gada februāra rītu Norvēģijā.

«Normāli to sauc par avārijas situāciju ar cietušā transportēšanu lejā, bet, ja cilvēciskā valodā, tad jums tur «pī» būs jāliek virsū…,» Kārļa balss torīt skanēja Radio 101 tiešajā ēterā, un nemaz neizklausījās, ka viņš ar lauztu kāju karātos virvē pie sasaluša ūdenskrituma aptuveni puskilometra augstumā.

Ārsti vēlāk apgalvos, ka vēl mazliet un būtu par vēlu glābt pēdu, kura netika pienācīgi apasiņota nosprostoto asinsvadu dēļ, taču Kārlim kopā ar draugu un kāpšanas pārinieku Mārtiņu tobrīd pēc mokošas nakts priekšā stāvēja ne mazāk grūts lejupceļš, slimnīcā nokļūstot tikai 24 stundas pēc negadījuma. Saukt glābējus neesot mēģinājuši, zinot, cik var izmaksāt šāds pakalpojums, kaut arī vēlāk noskaidrojās, ka apdrošināšana, visticamāk, šos izdevumus būtu segusi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu