Gulbis uzvar Vimbldonas un olimpisko čempionu Mareju • IR.lv

Gulbis uzvar Vimbldonas un olimpisko čempionu Mareju

40
Ernests Gulbis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latviešu tenisists: šodien nespēlēju savu labāko tenisu

Negaidītu uzvaru Monreālas “Masters Series” tenisa turnīra astotdaļfinālā ceturtdien vakarā izcīnīja Ernests Gulbis, kurš pieveica vienu no turnīra galvenajiem favorītiem, pasaules ranga otro raketi, olimpisko un Vimbldonas čempionu Endiju Mareju (Andy Murray), vēsta portāls Delfi.lv.

Pusotru stundu ilgā cīņā Gulbis bija pārāks ar 6-4, 6-3. Gulbim tā bija pirmā uzvara karjerā pār Skotijas tenisistu, un līdz ar šo panākumu Gulbis pārtrauca Mareja 13.uzvarēto spēļu sēriju. Tagad Monreālas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis spēlēs pret Huanu Martinu del Potro vai Milošu Raoniču.

Gulbis pēc sensacionālās uzvaras portāla sportacentrs.com atzina, ka arī savā trešajā spēlē turnīrā nav nodemonstrējis ”savu labāko tenisu”, bet, servējot par uzvaru mačā, bija ļoti uztraucies. Gulbim pēc Mareja uzveikšanas (6:4, 6:3) bija iemesls justies labāk nekā pēc pirmajām divām spēlēm, kurās, lai arī tika gūtas uzvaras, sniegums nebija pārliecinošs, secina vērotāji.

“Jā, tagad esmu daudz priecīgāks [nekā pēc pirmā mača], taču vēl pāris lietas jāuzlabo. Kuras? Neteikšu, lai jūs nezinātu manas vājās vietas. Tāpat kā iepriekšējos mačos, labi spēlēju lielo punktu izspēlēs. Kad bija jāservē par uzvaru mačā, biju ļoti uztraucies un trāpīju dubultkļūdu. Bija arī eisi, taču iestājās aptumsums. Vienkārši centos servēt, par neko nedomājot,” paša sniegumu analizē sportists.

Latviešu tenisa līderis atzina: ”Spēle smaga abiem – ne tikai Marejam bija problēmas ar precizitāti, tās bija arī man. Uz šo uzvaru neskatos kā panākumu pret Vimbldonas čempionu. Marejs ir lielisks čempions, otrais numurs pasaules rangā un, iespējams, pēdējo divu mēnešu labākais spēlētājs pasaulē. Centos nedomāt par Mareja tituliem, izturējos kā pret vienkāršu pretinieku. Ja sāc domāt, salūzti.”

“Pirmajā setā man bija problēmas ar spēli uz gala līnijas, bet turpinājumā guvu pārliecību un izmantoju savas iespējas. Šodien nespēlēju savu labāko tenisu, ceru, ka rīt būšu labāks,” paškritisks pēc karjeras otras nozīmīgākās uzvaras ranga izteiksmē bija Gulbis.

Gulbis pēc neveiksmīgajām epizodēm neatdeva iniciatīvu un nesalūza, apraksta Delfi.lv. Septītajā geimā Gulbis pārliecinoši uzvarēja savu servi, bet pēc pauzes ar izcilu sniegumu lauza Mareja servi. Devītajā geimā Gulbis lika nedaudz panervozēt līdzjutējiem, pāris epizodēs nospēlējot diezgan nedroši. Pēc dubultkļūdas Gulbis ar spēcīgu servi panāca mačbumbu, bet tad ar eisu guva arī vienu no savām lieliskākajām uzvarām līdzšinējā karjerā.

Par iekļūšanu Monreālas “Masters Series” ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnījis 180 punktus un nākamnedēļ pakāpsies pasaules rangā, pietuvojoties TOP 30.

Komentāri (40)

peerku 09.08.2013. 08.26

Beidzot! Prieks :))

+11
-2
Atbildēt

0

Ojārs 09.08.2013. 10.12

Mums, latviešiem, laikam nekad nebūs “labi”.
Gulbis (ATP 38.) uzvar Lopesu (tikai :))) 29. rangā, vēl pērn 15.) – nu kas tur īpašs – pieveikts tikai pasaules 29. spēcīgākais tenisists.
Uzvar Foņīnī (15. rangā!) – tas neesot Foņīnī segums, Gulbja uzvara jau tika gaidīta.
Tagad pārspēj Mareju – atkal komentos papilnam nicinosu izteikumu, ka, lūk Marejs neesot spēlējis īpaši labi, neesot bijis noskaņojies utt… Gulbim tur neesot īpašu nopelnu… :)))

+10
-4
Atbildēt

8

    Inese > Ojārs 09.08.2013. 16.49

    Es nekad nesaku nepatiesību, to der iegaumēt. Man var ticēt uz vārda ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > Ojārs 09.08.2013. 17.30

    Būvijs un Makartnijs naf mani iecienītākie izpildītāji. Ja viņš būtu pieminējis, piemēram, Niku Keivu vai Stranglers, vai kaut vai Snakefinger, tad es to pat īpaši izceltu ;)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > Ojārs 09.08.2013. 12.47

    Mēs, latvieši, bla bla bla ;) Labāk ņem piemēru no Gulbja, un klausies krievu roku un mācies tik daiļo un bagāto krievu valodu, varbūt kaut ko dzīvē sasniegsi:

    Runājot par literāro gaumi, Gulbis stāsta, ka viņš lasa tikai krievu valodā. “Krievu valoda man liekas daudz bagātāka un skaistāka. (..) Arī lamājos tikai krieviski, jo latviešu valodā nav spēcīgu lamu vārdu. Lamāties krieviski ir jāiemācās!”

    “Pats pēdējā laikā esmu iecienījis krievu autoru darbus. Šobrīd man aktuāli šķiet Viktora Peļevina darbi – pēdējās četras, piecas grāmatas, ko esmu izlasījis, ir tieši no viņa daiļrades. Noteikti iesaku izlasīt romānu “Empire V” jeb Vampire, tajā prasmīgi izmantota šī vārdu spēle.” Romāns “Empire V” vēsta par 19 gadus vecu krāvēju Romānu Štorkinu, kurš kļūst par vampīru un iegūst Ramas Otrā titulu.

    “Man ir 160 gigabaiti pilni ar mūziku. Man ir pilnīgi visi ДДТ, Би-2, Мумий Тролль, Аквариум un Nautilus Pompilius albumi – tā ir forša un pareiza mūzika, kas nenotrulina. Nekad neesmu sapratis tehno mūziku, kas, manuprāt, ir cilvēku masveidīga notrulināšana,” stāsta Gulbis

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > Ojārs 09.08.2013. 12.06

    Mēs, latvieši, nekad neapstājamies pie sasniegtā un vienmēr gribam vēl labāk!

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Ojārs 09.08.2013. 16.42

    Par Linux Mint ievietoto informāciju -…

    Pirmajā brīdī nenoticēju. Pameklēju internetā – tiešām Gulbis to ir teicis.

    http://www.delfi.lv/izklaide/slavenibas/citi/ernests-gulbis-man-ir-talants-uz-bumbam.d?id=34256073
    http://puaro.lv/lv/aprindu-raksti/ko-darit-nedelas-nogale-puarolv-iesaka-ernests-gulbis-brivdienu-celvedis/1

    Labi, ka man profesionālais sports bijis nebijis, citādi pagalam sadrūvētos.:)
    Bet pretīgi tik un tā. Kārtējais letiņš, kurš acīmredzot ir rusofils.:(

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Uģis > Ojārs 09.08.2013. 18.42

    Linux Mint 15: Es nekad nesaku nepatiesību, to der iegaumēt. Man var ticēt uz vārda ;)
    ============================================
    No apgalvojuma, ka kāds “nekad nesaka nepatiesību”, neizriet secinājums, ka kādam “var ticēt uz vārda”.

    Esmu novērojis, ka nekad nesakot nepatiesību, var ļoti eleganti maldināt neuzmanīgus, nezinošus un lētticīgus lasītājus.

    To der iegaumēt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Ojārs 09.08.2013. 11.46

    Kur Tu piemeklēji, ka nav labi? Vienīgais, kam nav labi ir Linux Mint 15, bet varbūt, ka pat viņam ir labi, jo viņš veic savu misiju – vienmēr nekritiski vienmēr simetriskā opozīcijā viedoklim, kas šamam liekas “valdošais”.

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Ojārs 09.08.2013. 17.02

    Linux –

    Bet Jūs tomēr neiekopējāt šo frāzi: “viņam patīk arī Deivids Bovijs, viņš ir redzējis Pola Makartnija koncertu un ticies ar Borisu Grebenščikovu”.

    Par spīti “dievišķā” krievu blējekļa BG pieminēšanai, ar Boviju un Makartniju tā aina veidojas mazliet citāda, vai ne?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Kristīne 09.08.2013. 09.09

Jēdzīgi. 2. setā gan izskatījās, ka Marejs no 1:3 panākot 3:3 uztaisīs “kambeku”, bet Gulbis noturējās. Visu cieņu.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu