Aptauja: Latvijas iedzīvotāji šaubās, vai RP restartēs jauns vadītājs • IR.lv

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji šaubās, vai RP restartēs jauns vadītājs

40
Foto: Edijs Pālens, LETA

Aptuveni desmitā daļa ekonomiski aktīvo iedzīvotāju Reformu partijas nākotni vērtē cerīgāk

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka jauns valdes priekšsēdētājs “Reformu partijai” nelīdzēs “restartēties”, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu “900 sekundes” veiktā aptauja.

Kopumā 65% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka, viņuprāt, jauna partijas vadītāja ievēlēšana neveicinās Reformu partijas “restartēšanos” – 47% uzskata, ka šādas izmaiņas drīzāk neko nemainīs, 18% ir pārliecināti, ka jauns partijas valdes priekšsēdētājs noteikti nelīdzēs. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir vīrieši, iedzīvotāji ar vidēju ikmēneša ienākumu līmeni, ziņo LETA.

Tomēr desmitā daļa jeb 11% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju Reformu partijas nākotni vērtē cerīgāk – 10% atbildējuši, ka jauna partijas vadītāja ievēlēšana Reformu partijai drīzāk ļaus iegūt jaunu uzrāvienu, tomēr par to pilnībā pārliecināts ir tikai 1% respondentu.

Ceturtā daļa jeb 24% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav skaidras atbildes uz šo jautājumu.

Aptauja veikta no 16. līdz 18.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, 13.jūlijā kongresā par Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāju jeb partijas vadītāju ievēlēts partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Uzrunājot kongresa dalībniekus, Demiters uzsvēra, ka RP politika ir “vienīgā alternatīva mūsdienīgam, pragmātiskam, uz attīstību un nākotni vērstajam vēlētājam, jo mēs iestājamies par gudru un godīgu Latvijas valsti”. Viņš atzīmēja, ka nav mainījies pirms diviem gadiem RP izvirzītais uzstādījums – “pret naudas varu, par godīgu politiku, par labu pārvaldību un sabalansētu ekonomiku”. Jaunais RP valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka RP ir partija bez etniskā nošķīruma.

 

Komentāri (40)

ligakalnina 22.07.2013. 14.16

Kārtējās fobijas, neko tas Ķīlis nevēlējās pārkrievot, pirmais ministrs, kas, vismaz, saskatīja problēmu un sāka runāt par AI biznesu – nevērtīgu diplomu ražošanu par valsts naudu mūsu daudzajās “augstskolās”, neatceros, vai tik mums tās nebija vairāk, nekā visā Lielbritānijā kopā, tas jau arī daudz ko izsaka par to kvalitāti, nu, toties algas to vadībai no kvalitātes atkarīgas nav.
Kas, principā, ir viens no legāliem valsts nozagšanas veidiem.
Skaidrs, ka, pat ja Ķīlis būtu visu izdarījis perfekti, nekas viņam neizdotos, jo šinī biznesā iesaistīti daudzi ietekmīgi spēki, kas saistīti gan ar V, gan ar NA, un neko mainīt nav ieintersēti.
Vispār jau, RP bija vienīgā, kas tiešām arī gribēja ko reformēt, nevis tikai runāt par reformām, ar to jau arī nebija izdevīga nevienam, sevišķi jau Lembergam un viņa sabiedrotajai NA, tāpēc jau visa tā muldēšana par pārkrievošanu, Rivžas un Druvietes histērijas, dabiski, viss nacionalā mēcē, kā savādāk.
Tas, ka AIP tika pieķerta atklātās blēdībās, tas, protams, nevienu nesatrauc, toties “Ķīlis gribēja pārkrievot augstskolas” – tas ir kauls, uz ko publika metīsies, loģiski, tāda mums publika, ko lai dara.

+7
-5
Atbildēt

1

    marmed > ligakalnina 22.07.2013. 15.42

    labi Reformist, nespazmo, pzc ir RP :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Inese 22.07.2013. 14.22

T.s. Reformu partijas sakarā vienīgais, ko var teikt, ir:

Es zinu tikai to,
Ka beigtu Napoleonu
Aprok zemē,
Lai tas nesmirdētu

0
0
Atbildēt

0

maija_ancite 22.07.2013. 14.10

Nelielais Latvijas “balsotāju” elektorāts jau ir sadalīts un ir jānotiek kam tiešām nopietnam, lai konservatīvais “balsotājs” šeit mainītu savus uzskatus. Un tieši RP izdarības ar nodevību pret saviem vēlētājiem to lieliski pierāda. Tādas lietas šeit var atļauties ierēdņi un ministri, kad pēc nopietniem noziegumiem tiem nav jāatkāpjas, bet ne partijas, kad viņu likteni pēc nodevības izlemj vēlētājs. RP taču neko “nenodeva”, tikai izmantoja vēlētāju uzticību lai valdībā “iedabūtu” Krievijas atbalstīto SC. Žēl ka ar referendumiem netiek izlemts noziedznieku ierēdņu liktenis pēc noziegumu izdarīšanas. Varbūt ka tad šeit nebūtu tāda nabadzība, ka tad daži cilvēki nevarētu mākslīgi radīt valstī krīzi, lai paši uz tās rēķina kļūtu stāvus bagāti un korumpanti nekad vairs nenoāktu augstos valsts amatos, bet tiešām tiktu notiesāti. Diemžēl to izlemj pērkami prokurori un tiesneši, bet pilsoņi par to tikai samaksā.

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu