Postošie plūdi Eiropā apdrošinātājiem izmaksās 4,5 miljardus dolāru • IR.lv

Postošie plūdi Eiropā apdrošinātājiem izmaksās 4,5 miljardus dolāru

27
Donavas pārplūstošajos ūdeņos jūnijā varēja redzēt arī šādu skatu - sausākas vietas meklējumos peldošu briežu baru 170 km attālumā no Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas. FOTO: AFP/LETA

“Fitch”: Vācijā vien stihija nodarījusi zaudējumus 12 miljardu eiro apmērā

Postošie plūdi, kas pagājušajā mēnesī skāra Eiropas centrālo un austrumu daļu, apdrošinātājiem izmaksās līdz pat 4,5 miljardiem dolāru (2,45 miljardiem latu), pirmdien pavēstīja Šveices pārapdrošināšanas aģentūra “Swiss Re”.

“Kopējie zaudējumi apdrošināšanas industrijai tiek lēsti no 3,5 līdz 4,5 miljardiem dolāru,” teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka uzņēmumam “Swiss Re” nodarītie zaudējumi ir ap 300 miljoniem dolāru, ziņo LETA/AFP.

Plašie plūdi, kas maija nogalē un jūnijā skāra Vācijas austrumu daļu, Čehiju, Austriju, Ungāriju un Slovākiju, izdzēsa vismaz 19 cilvēku dzīvības, bet tūkstošiem bija spiesti evakuēties. Turklāt stihija izpostīja lauksaimniecības sējumus lielā platībā un nodarīja bojājumus īpašumiem.

“Swiss Re” aprēķini par kopējo plūdu nodarīto zaudējumu apmēri ir zemāki nekā reitingu aģentūras “Fitch aplēses”.

Pēc “Fitch” apkopotajiem datiem, zaudējumi varētu būt vēl lielāki nekā pēc 2002.gada plūdiem.

“Fitch” norādīja, ka Vācijā vien stihija nodarījusi zaudējumus 12 miljardu eiro apmērā, no tiem trīs miljardi eiro būs jākompensē apdrošinātājiem.

 

Komentāri (27)

Inese 08.07.2013. 13.15

Nu un?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu