Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde "Dzīvot dzīvi" • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde “Dzīvot dzīvi”

25

Izrādē spēlē aktieri Madara Botmane, Kārlis Krūmiņš, Andis Strods un Inga Tropa

Šovakar, 20.jūnijā plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Andreja Jarovoja veidotā izrāde “Dzīvot dzīvi”, raksta aģentūra LETA. Izrādi, kuras pamatā ir Žana Lika Godāra kinofilma “Dzīvot savu dzīvi: filma divpadsmit ainās”, režisors veidojis sadarbībā ar dramaturģi Agnesi Rutkēviču, aktieriem Madaru Botmani, Kārli Krūmiņu, Andi Strodu un Ingu Tropu un mākslinieci Ievu Kauliņu. Tās  centrā ir jautājums – kā saglabāt cilvēcību un brīvību sabiedrībā, kurā mēs apmaināmies ar miesu un naudu?

“Dzīvot dzīvi” radošā komanda pievēršas indivīda un sabiedrības attiecību pētniecībai tuvplānā – katrai cilvēka izdarītajai izvēlei ir cena un katra izdarītā izvēle maina cilvēku. Sekojot jaunas sievietes dzīvesstāstam, izrādes skatītājs kļūst par liecinieku, kā cilvēka sapņi un vēlmes satiekas ar realitāti un kā cilvēks, sevi meklējot, var zaudēt un atrast vienlaicīgi. 

Dramaturģei Rutkēvičai un aktierim Strodam izrāde “Dzīvot dzīvi” būs debijas darbs Ģertrūdes ielas teātrī. Režisors Jarovojs Ģertrūdes ielas teātrī darbus iestudē kopš 2009.gada, un līdz tam ir veidojis izrādes arī Liepājas teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un teātra apvienībā “United Intimacy”. 

Nākamās iestudējuma “Dzīvot dzīvi” izrādes gaidāmas rīt, 21.jūnijā, kā arī 20.septembrī un 22.septembrī plkst.19. Biļetes uz izrādi iepriekšpārdošanā nopērkamas interneta vietnē www.bezrindas.lv un galerijā “Istaba”.

Vairāk infomācijas Ģertrūdes ielas teātra mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu