Jaunajā mācību gadā skolās darbu sāks 24 "Iespējamās misijas" skolotāji • IR.lv

Jaunajā mācību gadā skolās darbu sāks 24 “Iespējamās misijas” skolotāji

37
"Iespējamās misijas" 6.iesaukuma dalībnieki kopā ar izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski. Publicitātes foto

Izglītības ministrs jaunos skolotājus uzslavē, ka tie izvēlējušies sliktāk apmaksātu darbu, nekā viņu iespējās

Jaunajā mācību gadā skolās darbu sāks 24 izglītības programmas “Iespējamā misija” skolotāji, kuri kā savu profesionālo izaicinājumu izvēlējušies darbu skolā un pievienosies 70 esošajiem programmas skolotājiem un absolventiem, informēja programmas pārstāve Egija Saļņikova.

Šogad vēlmi savā skolā uzņemt “Iespējamās misijas” jauniešus izrādīja 65 skolas. Sestā iesaukuma dalībnieki strādās gan lauku pamatskolās un vidusskolās, novadu centru vidusskolās un ģimnāzijās Cēsīs, Dobelē, Jūrmalā, Lejasciemā, Liepājā, Mārupē, Ogrē, Olainē, Ozolniekos, Rīgā, Salaspilī un Tukumā.

Lielākā daļa programmas dalībnieku mācīs vairākus priekšmetus – septiņi jaunieši pasniegs angļu valodu, pieci – matemātiku, četri – dabaszinības, ekonomiku un sociālās zinības, divi – fiziku un latviešu valodu, kā arī pa vienam ķīmiju, bioloģiju, informātiku, kulturoloģiju, vēsturi, politiku un tiesības.

Sveicot jaunos skolotājus, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) pauda lepnumu par jauniešu izvēli. “Absolūti katram bērnam neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa ir jānodrošina līdzvērtīgas iespējas uz izglītību. Skatoties uz jums, jauniešiem, man ir prieks un dziļa cieņa pret kums un jūsu izvēli. Esat jauni, izglītoti, ar iespēju veidot savu karjeru, iespējams, daudz labāk apmaksātu, nekā skolotāja darbs. Tomēr jūs esat izvēlējušies strādāt ar bērniem, ieguldīt ne vien savā, bet visas valsts nākotnē. Es novēlu, lai jūs kļūstat par skolotājiem ar lielo burtu un lai pēc divdesmit vai četrdesmit gadiem jūsu skolēni jūs atcerētos ar pateicību! Jūs esat drosmīgi, un es ar jums lepojos!” sacīja ministrs.

“Iespējamai misijai” šogad pieteicās 214 jaunieši. Kandidātu atlasē tika vērtēti akadēmiskie un profesionālie sasniegumi, sadarbības un komunikācijas prasmes, mērķtiecība un neatlaidība. Liela vērība tika veltīta dalībnieka motivācijai iesaistīties programmā.

Lielākais pieteikumu – kopumā 63 pieteikumi – tika saņemti no Latvijas Universitātes absolventiem, bet interesi izrādīja arī Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Daugavpils Universitātes un Liepājas Universitātes absolventi. Vienpadsmit pieteikumi tika saņemti arī no ārvalstīs studējošajiem.

“Iespējamā misija” pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā, piesaistot darbam skolā augstskolu absolventus un jaunos profesionāļus ar potenciālu kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.

Programma tika dibināta 2008.gadā, apvienojoties “Swedbank”, “Lattelecom” un Ideju partneru fondam. Līdz šim 59 Latvijas skolās strādājuši vai šobrīd strādā 70 “Iespējamās misijas” dalībnieki.

 

Komentāri (37)

Ieva Aile 06.06.2013. 15.06

Lūk,progresīvs ministrs!Kāpēc gan ministru prezidents Dombrovskis nepaslavē visus pārējos,kas vēl palikuši Latvijā?Vajadzētu ņemt piemēru …

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu